Поредното дело на Apple срещу Samsung е заведено в Япония
Re: Поредното дело на Apple срещу Samsung е заведено в Япония
Закъсва го само във вашите ограничени мозъци, как така забраниха продажбата на някой от изброените продукти на Самсунг в Европа? По вашата логика няма лошо някой да вложи милиони в дизайн и развитие на технологии, след което да се появят хора които правят прахусмукачки и ти откраднат каквото могат. Ами няма наистина лошо, то в Българя всички са свикнали да си пазаруват интелектуална собственост от Замунда, няма как да го разберете. Когато създате лично нещо с двете си ръце и сивото си вещество и се окажете в подобна ситуация, тогава говорете...
- Ама и ти ги плямпаш едни... :X мислиш ли, че Самсунг разчитат само на дизай за да продават продуктите си? ;)
Точно това е, че продават заради перфектния хардуер и добрата ОС. Не ми го побира главата защо копират частично дизайна и маркетинга на ябълките. Имал съм всички iPhone-и в пълен комплект и SGS пълен комплект. Приликата е видна дори при неща като кутията и разположението вътре. А няма нужда телефона си е достатъчно добър, но корейците имат стари навици да клонират външно други модели. Нормално сега да си сърбат каквото са си надробили.
Правят наистина добри смартфони(лично се убедих в това), но дизайна им куца все още. Защо Apple не съдят НТС примерно? Защото НТС още много отдавна купиха една компания, която се грижи за уникалния им дизайн. Разбира се НТС-тата са по-скъпи от Самсунгите, но качеството има цена ..
LG примерно са решили просто да не се занимават с понятието дизайн и продуктите им са най-евтини. Виждате какво голямо значение върху цената има дизайна. Нормално ако направиш уникално тънък телефон единствено от Gorilla Glass и стомана ще струва много.
Хейтърските изцепки от първите постове няма смисъл да ги коментираме - някой хора просто обичат да се изхождат по форумите без много да използват сивото вещество.
Правят наистина добри смартфони(лично се убедих в това), но дизайна им куца все още. Защо Apple не съдят НТС примерно? Защото НТС още много отдавна купиха една компания, която се грижи за уникалния им дизайн. Разбира се НТС-тата са по-скъпи от Самсунгите, но качеството има цена ..
LG примерно са решили просто да не се занимават с понятието дизайн и продуктите им са най-евтини. Виждате какво голямо значение върху цената има дизайна. Нормално ако направиш уникално тънък телефон единствено от Gorilla Glass и стомана ще струва много.
Хейтърските изцепки от първите постове няма смисъл да ги коментираме - някой хора просто обичат да се изхождат по форумите без много да използват сивото вещество.
Ако се докажат нарушени патенти в дизайна, да си плащат. СГС наистина е копие, но новите модели на самсунг малко или много се различават. Определено таблета им не прилича на айпад. Иначе не вярвам делото да мине точно в Япония, където до преди 30-40 години всички марки бяха копие на американските и нарушаването на патенти го нямаха нищо :)
[Quote]но сега се спукахте от обиди?![/Quote]
Разбира се. Когато става дума за форма, която apple са откраднали и патентовали.
Ето в Япония отново пропускат стари модели ,а само по - новите и продаваните са в обзора на делото.
Толкова дела, насочени само към samsung, но не и към LG, говори само, лошо за една компания. Може би факта, че на някой пазари са реализирани повече SGS от колкото iPhone е и повод apple да започнат съдебна битка с манипулирани доказателства.
A4i: [Quote]патентен трол[/Quote]
Разбира се. Когато става дума за форма, която apple са откраднали и патентовали.
Ето в Япония отново пропускат стари модели ,а само по - новите и продаваните са в обзора на делото.
Толкова дела, насочени само към samsung, но не и към LG, говори само, лошо за една компания. Може би факта, че на някой пазари са реализирани повече SGS от колкото iPhone е и повод apple да започнат съдебна битка с манипулирани доказателства.
A4i: [Quote]патентен трол[/Quote]
-
- Регистриран: 16 авг 2010, 09:21
"Защо Apple не съдят НТС примерно?"
Я пробвай пак :), до колкото ги знам в момента взаимно се съдят и те.
Я пробвай пак :), до колкото ги знам в момента взаимно се съдят и те.
Дам поразрови се малко из GSM новините и в почти всеки сайт ще намериш Apple съди Samsung и Apple съди HTC. Това, както беше и написано в по горен пост, са двете марки най-големи конкуренти на Apple. Вярно дизайна на SGS е почти идентичен с този на Apple 3G и 3GS, но на ябълката не и пречеше, а сега след като Samsung лапнаха толкова голям пазарен дял веднага започна да им пречи :D
Това което остава за Самсунг и другите е да започнат да произвеждат устройство, което да не е правоъгълно, с чувствителен на допир екран на лицевата си част, около екрана да няма рамка и обезателно да не е с заоблени ръбове.
Това общо взето е дизайна разчилен от Епъл. Да не е правоъгълен и да няма чувствителен на допир екран заемащ почти цялата лицева площ.
Това общо взето е дизайна разчилен от Епъл. Да не е правоъгълен и да няма чувствителен на допир екран заемащ почти цялата лицева площ.
Пич недей да говориш преди да си видял. Този дизайн не е на apple. Има го доста преди това. Apple първи са го откраднали ако трябва да сме честни. И още нещо ще ти кажа, че този който е имал apple и е решил да пробва друга марка никог няма да се върне на apple. От личен опит ти го казвам. И в случая ограничен си ти защото не виждаш че има много по добри продукти от Apple. Не искам да обиждам феноветe apple, но нека приемат нещата такива каквито са.
[Quote]И още нещо ще ти кажа, че този който е имал apple и е решил да пробва друга марка никог няма да се върне на apple.[/Quote]
Аз съм останал с точно обратно впечатление. И не съм само аз. Пък и, странно ми е да чувам това от човек с най-евтиното Galaxy. От кой Apple продукт се върна на него?
Аз съм останал с точно обратно впечатление. И не съм само аз. Пък и, странно ми е да чувам това от човек с най-евтиното Galaxy. От кой Apple продукт се върна на него?