Поредното дело на Apple срещу Samsung е заведено в Япония

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Поредното дело на Apple срещу Samsung е заведено в Япония

Мнение от board » 12 сеп 2011, 20:23

Готино, аз не ползвам флаш, обаче си мисля, че е много важно да имаш флаш на телефона.
Значи все пак, не те интересува съвсем какво е положението в момента, а какво ще е по-нататък ;)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 12 сеп 2011, 20:41

Mitiel, ти си от най-кофти типа потребители - фейкър. Защитаваш факти, които са си измислил.
1. Замлъкна, след като board те опроверга със статистиката, нали?
2. Ползвал ли си OS X и Hackintosh и знаеш ли колко и какви са разликите между истински Mac и модифицираните дистрибуции? Как стои съвместимостта и колко внимателно трябва да подбереш части и т.н, за да се получи? Да не говорим за дизайна, батерията на ноутбуците и т.н.

mr_j
Регистриран: 05 апр 2005, 12:10

Мнение от mr_j » 12 сеп 2011, 21:03

Mitiel, брат, благодаря че ми отвори очите за хакинтошите, а и другите 3 пъти по евтини машини, как не съм се сетил за подобна опция! Подобни размишления като твойте са ми любимите и те идват именно от хора които нямат нямат точна идея какво е Apple, защото никога не са били от другия бряг, но са големите критици, сравняват параметри, мегахерци, гигахерци... Поработи 2-3 седмици под OSX (на истински мак) и после раздавай мнения. Успех

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 12 сеп 2011, 22:03

Ще кажа само едно простичко нещо: MacBook Pro на 6 години, който купих наскоро, работи три пъти по-бързо във всичко от HP6730s на 2-3 години. Продължавайте да сравнявате процесорите и т.н. Можете и на камери да минете, ама на МР, моля.

deezel

Мнение от deezel » 13 сеп 2011, 00:10

Поинтересувай се дали Правеците не са клонинги на ранните компютри на Епъл. Ще останеш изненадан.

Относно игрите - играя на конзола, не съм играл на компютрите си от години. Нито под Mac, нито под Windows.
Тези спецификации, които са по-слаби от лаптопа ти отпреди 2 г., не знам как ги откриваш. Ако сравняваш двугодишен десктоп риплейсмънт с Mac mini, може би. Но не знам как двугодишният ти компютър може да е със Sandy Bridge, например.

Относно софтуера за Mac - няма да обсъждам. В почти всички креативни професионални среди се ползват само и единствено Mac-ове. В Google дори е забранено използването на Windows компютри за работа.

[Quote]кликат по мишката и да ползват клавиатурата,то като се замисля те нали са американска марка, затова са толкова лесни за употреба понеже са правени като за идиоти, че американците много не обичат да мислят :D[/Quote]

Това пък в най-парадоксалната част от изказването. Защо, ти освен мишка/тракпад и клавиатура какви типове периферия използваш? Нещо магическо, за което ние не сме чували? И, било за американци - а Microsoft и твоят любим "Виндоус" не са ли от Редмънд в ъъъ... САЩ?

Mitiel
Регистриран: 01 фев 2007, 18:59

Мнение от Mitiel » 13 сеп 2011, 00:59

Радвайте се на Макчетата си, и си давайте парите като искате. Всеки мисли различно, и вижда нещата различно.

deezel

Мнение от deezel » 13 сеп 2011, 00:59

Така е. Но фактите са еднакви за всички.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 13 сеп 2011, 01:06

Знаеш ли колко пари дадох за моя МакБуук, който се бенчмарква и е по-бърз от новите МакБуу-ци, както и то старите C2D Про-та? 930 лева. А сега, де?

Да, точно така, Епъл ще спечлят и по Земята ще се продават само айФоун-и. От къде измислихте новата cyber-приказка?

deezel

Мнение от deezel » 13 сеп 2011, 01:25

Първо беше

[Quote] а дори и най-новите са с по-кофти хардуер от лаптопа ми който скоро ще празнува 2 години... [/Quote]

сега е

[Quote]моя компютър е на 2 години и метафорично пак има по-добър хардуер от апъл - или поне от апълите по негово време,[/Quote].

Глей' ся. Щом се радваш на метафорично по-добър хардуер, ок. Супер си. Но едно нещо - на краставичар краставици не продавай. Ако искаш интелигентен Mac vs PC спор (от което ми се повръща), избирай фактологично верни доводи. Последният модел iMac има следната видеокакрта - AMD Radeon HD 6970M 2GB GDDR5. Знам ли, не ми изглежда особено слаба. Особено за негеймръска система.

В криейтив средите се ползва само Mac и това е факт. Поразрови се, с какво работят всички дизайнери, музиканти, режисьори, едитъри и т.н.

deezel

Мнение от deezel » 13 сеп 2011, 01:41

Кликва се върху Buy и те въвежда в страницата за конфигуриране.

И да, обработвам Full HD видео. Редовно, за работата си. RAW снимки също, макар това да няма общо с видеоускорителя. Въпрос?

Отговори