Реклама на Windows Phone изправя Apple срещу Samsung

vladus
Регистриран: 04 сеп 2007, 16:27

Re: Реклама на Windows Phone изправя Apple срещу Samsung

Мнение от vladus » 03 май 2013, 18:51

->Да отключат bootloader-ите на телефоните с WP,
->Да започнат да правят ромове по подобие на Андроид
->Да напълнят Windows Store с поне толкова приложения колкото имат App Store и Google Play
->Да открият значението на думата персонализация/customization (в речника, ако се налага)
->Да разкарат грозният Zune, с който по подобиe на Itunes ти връзват ръцете
... и след това вероятно някога мога да си купя смартфон с Windows Phone.(beer)
Пак не е много сигурно обаче.:D

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 03 май 2013, 19:29

Сложат ли камера като на 808,
ще се скача в такъв телефон.
Пък каквото виндос покаже:D:D:D

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 03 май 2013, 19:34

Zune отдавна няма, ромове има, но наистина са малко. Приложения си има достатъчно, каквото има за другите две операционни системи, това го има или ще го има в близките седмици и за marketplace-а.
Аз не виждам защо при телефоните трябва да се противопоставят трите операционни системи, всичките са добри и всяка си има плюсове и минуси. Хубаво е човек да може да ги изпробва и тества всичките.

rheinlander
Регистриран: 25 сеп 2007, 15:49

Мнение от rheinlander » 03 май 2013, 23:38

Windows Phone няма елементарни функции,които още Windows Mobile и Симбиан имаха. Например контрола на звук на музиката и силата на звънене е ЕДИН! Значи всеки път когато слушам музика на слушалки по-тихо,трябва да помня да увелича звука после за да чуя когато някой ми звънне. Вече имам доста пропуснати обаждания така. Друго-няма начин да изключиш автоматичното въртене на екрана,просто е влудяващо да искаш да видиш нещо на телефона докато си легнал,и екрана започне да се върти като луд нагоре надолу. Не може да променяш звука на алармите! Няма лента за събития,няма профили,няма нищо... И така вече години наред WP е една от най-орязаните ОС която може да съществува,а Нокия решиха да се самоубиват явно.

vladus

Мнение от vladus » 04 май 2013, 21:43

Просто не мога да ги разбера защо се хванаха с WP..Ако правеха телефони с Андроид веднага бих си взел Нокиа, старата любов ръжда не хваща са казали хората.:P Въпреки, че сегашният дизайн, на който залагат не ми допада много. Сестра ми има Lumia 800 - сигурно 10 пъти до сега я изпусна за около 4 месеца ползване. Изключително хлъзгав телефон!

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 05 май 2013, 11:04

[Quote]
Просто не мога да ги разбера защо се хванаха с WP..Ако правеха телефони с Андроид веднага бих си взел Нокиа, старата любов ръжда не хваща са казали хората[/Quote]
Дали би си взел телефон като lumia 920 с Андроид? По-скоро ме съмнява.
Конкуренцията при Андроид е много силна, там Нокиа нямаше с какво да победи HTC и Самсунг.

vladus

Мнение от vladus » 05 май 2013, 13:47

При сегашните му х-ки по-скоро не. :) Но пък знаем, че WP просто не поддържа четириядрени процесори и 1080p резолюция на екрана. Ти си прав, както каза Нокиа си знае, че изправи ли се пред Самсунг и HTC в сегашното си положение няма абсолютно никакъв шанс. Ако обаче бяха започнали на равни начала още на времето силно вярвам, че нещата щяха да са по-друг начин.

Отговори