S7710 Galaxy Xcover 2

`DAMIAN`
Регистриран: 20 фев 2005, 19:39

Re: Samsung Galaxy Xcover 2

Мнение от `DAMIAN` » 05 дек 2013, 08:58

Няма по голям боклук от този телефон

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Мнение от Диян » 05 дек 2013, 19:23

Що да е боклук,какво не ти харесва?

backfire
Регистриран: 05 мар 2010, 23:23

Мнение от backfire » 20 фев 2014, 11:34

Няма слушалки

Само телефона е. Също така използваемата вътрешна памет е 1GB
Иначе е ОК

NonStop
Регистриран: 25 апр 2010, 12:34

Мнение от NonStop » 13 авг 2014, 12:40

Ползвам го вече няколко седмици и мога да споделя впечатления.

Избрах го, защото който и друг модел да проучвах, все попадах на клипче за подмяна на екрана, започващо със стъкло на сол :) Подбирам вещите си да служат на мен, а не аз на тях. Хардуерно е S3 mini, само вградената памет е по-малко.

Първоначално е претрупан с глупости, с малко четене и пипане на правилните неща стана изключително пъргав и реагира светкавично. При слънчева светлина се вижда добре, стига осветеността на екрана да е над средата (в противен случай нищо не се вижда). Откъм памет засега се държи поносимо, въпреки че е 1 гб. Периодично чистя ненужните програми и въпреки това имам програмки за всяка нужда. Всички файлове се записват на картата по подразбиране. Игри не играя, те биха били проблемни в този случай. Разбрах как се прави вуду да се местят и програмите на картата, но засега не е наложително и го отлагам.

Откъм батерия положението е следното: нонстоп видео, игри, навигация - 6 до 9 часа; интернет и аудио книги - 2-3 дни; активна смесена употреба - ден и половина до два дни. Не споменавам разговори, защото го ползвам като мини таблет за бизнес и учене и няма сим карта вътре - постоянно е в режим полет и включвам WiFi или GPS от време на време за по няколко часа. С моята употреба държи средно 4-5 дни, а последният път след 6 дни беше на 18% и можеше още цяло денонощие, но тръгнах на път и го заредих. Ако го изключвам през нощта ще държи с още ден-два повече.

Откъм здравина няма забележки. Не си подлагам техниката на издевателства, но нямам намерение да слагам калъфи, кобури и други подобни. Дотук едно падане от половин метър върху прага на колата и после по екран в чакъла. В точката на удара боята на колата остана по телефона, на него нищо му няма. Където пластмасата под копчетата е ударила първоначално чакъла има две едва забележими драскотинки, явно е малко по-мека за по-добро сцепление, но бих предпочел гумиране. Екранът е безупречен, според мен Dragontrail превъзходжа Gorilla като здравина.

Единствено малко ме дразни, че като оставя телефона на бюрото не ляга напълно равен и като пиша бързо шава. Това би била единствената причина да сложа силиконов гръб.

Откъм водоустойчивост е смесена работа, хем е водоустойчив, хем зоните извън О-пръстена са предвидени да се пълнят с вода. Даже отляво има дренажен отвор за оттичане. Спокойно си пускам музика от него под душа, но не бих плувал с него без да е наистина екстремна ситуация. След всяко по-сериозно мокрене е препоръчително да се свали задния капак и да се подсуши.

Като запален outdoor фен не мога да не споделя колко удобно е фенерчето, включва се със задържане на volume + при заключен екран и свети доста силно.

Ако трябваше да избирам отново, пак щях да се спра на Xcover 2! Чудесен работен инструмент и добре инвестирани 280 лв.

Отговори