S8500 Wave

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Re: Samsung S8500 Wave

Мнение от wosrokop » 21 юли 2010, 17:16

По-късно, в момента се зарежда, защото беше с паднала батерия. Ще нащракам по-късно днес или утре и ще споделя. ;)

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 21 юли 2010, 17:27

Първо - честито :)

Второ - въпросите ;)

1/ какво представлява навигацията, има ли свестни карти за България? Колко време можеш да я ползваш free?

2/ Какво приложение ти липсва и не се намира в Samsung App? Разбрах, че с Picsel можеш да разглеждаш MS офис докуемнти, а могат ли да се редактират?

wosrokop

Мнение от wosrokop » 21 юли 2010, 17:36

С телефонът съм от няма и час, още само го зареждам. Дори не съм влизал в интернет. Като го заредя (макс още 30 минути), първо ще пощракам малко снимки, ще пробвам дали разчита правилно субовете или ги изкарва като йероглифи и като намеря някъде свободна Wi-fi точка, ще побраузвам, пък може да видя и навигацията. Step by step. ;) Между другото, за около 15 минути ползване, телефонът се нагря "добре". Не пари, но все пак се усеща.

П.С: Съжалявам, че още не мога да отговоря на въпросите Ви, но имайте търпение. Днес, утре, все някога ще го направя. Все пак, още съм нов с Бада и не всичко ми е ясно, така че влезте ми и Вие в положението. :)

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 21 юли 2010, 18:34

Ще чакаме с нетърпение впечатления от готиния Samsung:) Сподели ако можеш как е нета през EDGE, 3G също...

wosrokop

Мнение от wosrokop » 21 юли 2010, 21:31

За жалост нямам пакет към оператора, а не ми се дават излишни пари само за пробата, пробвах само пред Wi-fi, а не през 3Г/ГПРС. През Wi-fi е адски бърз, зарежда сайтовете за секунда. Например много тежък сайт като sportal.bg го зареди за под 10 сек. и всичко се визуализира чудесно. google и други подобни ги зарежда за секунда, натискаш и е заредено, а мултитъчът в страниците работи много плавно и коректно. Относно вградената навигация - като я пуснах ми изписа "вкарайте карта с памет, с която да активирате навигацията" или нещо подобно, така че съжалявам. Насвалях си малко приложения - теглят се светкавично - за около 5 секунди. Игрите са с добра графика. Забравих да нащракам снимки, но утре ще го направя. ;) Между другото дисплеят е убийствен. Мога да стоя няколко минути и само да го гледам. Телефончето е светкавично, а дори натоварено с десетина приложения, няма никакво забавяне. Много съм доволен за сега. :)

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 21 юли 2010, 22:16

Изглежда телефона ще е много як(yes). Ще чакаме да кажеш как върви DivX видеото, как е камерата и батерията. :)

wosrokop

Мнение от wosrokop » 21 юли 2010, 22:30

Цъкам го над 3 часа, почти нон-стоп, влизах в интернет и използвах всички функции, като цяло. Бях го заредил на 90 %, а в момента е 65. Връзван е общо за компютър около 15 мин.. Според мен резултатите са много добри. Качих си един филм (dexter), качеството е умопомрачително, немога да го опиша, върви адски плавно, без никакво забавяне. Няма разминаване на аудиото и видеото. Само не успях да подкарам субтитрите. Бяха в .srt формат, качих ги на телефона, имато им е еднакво с това на филма, но просто не излизат, било то и на маймуница.. Да не би да не чете .srt или аз бъркам нещо? Камерата още не съм я пробвал, утре. ;)

wosrokop

Мнение от wosrokop » 21 юли 2010, 22:55

Туко що нащраках малко снимки, на стайно осветление. Едната е на поставката за маса, другото е на част от текста на кутията (с включено макро, разбира се), третата е на кутията отпред. Утре ще мога да пощракам и навън, за сега толкова. ;) Линк към снимките: http://snakepz.snimka.bg/other/samsung-wave.519718.19740212.big

Ето и един клип. Опитах се да демонстрирам плавността, като размахах кутийката пред обектива, така че може и да се е получило малко смешно, при това към края ми свърши паметта, защото бях забравил да изтрия филмчето, което бях качил по-рано. (blush) Отново съм снимал на стайно осветление, при това по-слабо, утре ще снимам на светло. Ето и линка: http://dox.abv.bg/wfs/AbvWfs.html

И между другото слушалките от комплекта са със страхотно качество. ;)

wosrokop

Мнение от wosrokop » 21 юли 2010, 23:59

Още малко инфо: телефонът ми е 2GB-модел, но паметта е разпределена малко гадно: свободната за e-mail-и, СМС и разговори е цели 541 MB, за музика/видеота/снимки е само 400 MB, 900 MB са за приложения и игри, като 300 са заети от вградените в Бада. Ще се купува карта памет, няма как. :)
Нещо страхотно за телефона е, че поддържа български език в менютата и като език за писане в клавиатурата, а освен това предлага и suggestion-и в клавиатурата и писането е адски лесно, тъй като всички думи, които написах грешно или недописах, ми бяха поправени/дописани правилно (между другото няма никаква цензура, защото ми дописа/поправи всички нецензурирани думи, които пробвах ;) )

wosrokop

Мнение от wosrokop » 22 юли 2010, 00:17

Чак сега видях въпросите ти. Няма нищо дразнещо в Бада, на мен много ми допада. Интерфейсът е чудесен, всичко работи много плавно, всичко си е там, където трябва. В Samsung apps не намерих skype, утре ще потърся някой IM клиент.

Отговори