S8500 Wave
Re: Samsung S8500 Wave
Това го гледах. ;-) Имам предвид, че A-GPS изисква трафик от оператора, това е един вид ускорен GPS, а само GPS-a не изисква никакъв трафик, но може да отнеме много време докато се свърже със спътника. Та затова те попитах с или бе A-GPS пробваш...но най-вероятно със. Аз имам сполучливи опити да се свържа само на мест, където има Wi-fi, но например сега като съм в нас не може да се свърже, въпреки че излизам на терасата за малко, но пак нищо.;-)
[Quote]Имам предвид, че A-GPS изисква трафик от оператора[/Quote]
Не изисква голям трафик, а само няколко KB-та.
[Quote]това е един вид ускорен GPS[/Quote]
Не е ускорен, а помага първоначалното позициониране, като за начало взема координатите на клетката към която е закачена data сесията, а тази комуникация отнема известен, но мин. трафик.
Не изисква голям трафик, а само няколко KB-та.
[Quote]това е един вид ускорен GPS[/Quote]
Не е ускорен, а помага първоначалното позициониране, като за начало взема координатите на клетката към която е закачена data сесията, а тази комуникация отнема известен, но мин. трафик.
Еднократен, или константен - да речем че съм си пуснал навигацията и първоначално е употребил трафик, но после след като се е свързал, няма ли пак да точи? ПИтам защото не съм на тарифен план с пакет данни и затова е важно.
Зависи от много работи.
Може навигационната програма да изисква постоянни обновления от мрежата, за гарантиране на точността. Ако пък е лош сигнала, също се изисква сверяване с текущо ползваната клетка. Има и други фактури.
Препоръчвам ти като притежател на смартфон да си пуснеш пакет с данни и за да си сигурен, че няма да го надвишиш, пакета да е неограничен по трафик. Така си гарантираш интернет свързаност и спестяване на нерви, и пълно удоволствие от апарата.
Може навигационната програма да изисква постоянни обновления от мрежата, за гарантиране на точността. Ако пък е лош сигнала, също се изисква сверяване с текущо ползваната клетка. Има и други фактури.
Препоръчвам ти като притежател на смартфон да си пуснеш пакет с данни и за да си сигурен, че няма да го надвишиш, пакета да е неограничен по трафик. Така си гарантираш интернет свързаност и спестяване на нерви, и пълно удоволствие от апарата.
Май имаш предвид мрежово позициониране което помага за по бързо първоначално откриване. Ако е това изключено ми е.
Не, имам предвид Активиране на разширен GPS (A-|GPS), ако не ти е включено мрежовото позициониране, как ще се свързва тогава?
Аха това ми е включено :) Утре ще пробвам с кое как , но вчера като инсталирах навигацията много бързо ме намери , може да е имало и ви-фи наблизо :D
-
- Регистриран: 23 дек 2009, 15:58
Тая навигация Wifi не иска (woo)
Днес я пробвах до два съседни града и си работи , само дето движението на стрелката понякога изостава с 20-30м при завой , но гласовите команди си ги дава навреме. Също така ти сигнализира когато се движиш със скорост над позволената за даден участък от пътя :D
С активиране на разширени GPS , моментално ме открива къде съм ;) Но ако някой иска да ползва телефона си за навигация определено ще му трябва зарядно за автомобил
С активиране на разширени GPS , моментално ме открива къде съм ;) Но ако някой иска да ползва телефона си за навигация определено ще му трябва зарядно за автомобил
-
- Регистриран: 23 сеп 2010, 17:35
ако свържа телефона с usb на кастофона в колата дали ще зарежда :)