Samsung Ch@t 222

nnhristov
Регистриран: 15 окт 2011, 15:59

Re: Samsung Ch@t 222

Мнение от nnhristov » 15 окт 2011, 16:28

Днес след 2 седмично търсене по магазините и интернет получих този телелфон.

Ще започна от там , че предния ми телефон беше самсунг д880. Много бях доволен от него, какви неща е видял и колко е падал няма да разказвам. Издържа 3 години - повече от доволно.
След него си купих Гигабайт s1205. GPS, Wi-fi, Dual Sim (dual standby) , Winboz Mobile 6.5......... 3 кг . екстри за скромните 400 лв. Какво се оказва всъщност - дисплейя е голям, но и пикселите са големи ; често забива; процесора се оказа слаб за така операционна система; виндоса няма и да коментирам; имаше хлопания и скърцания; батерията падаше бързо; боята по панела почна да се изтрива на първата седмица. Единствено GPS-а работеше без забележки. Принципно си пазя техниката обаче тази тухла така ме ядоса , че го ударих от масата и дисплея се спука. 144 лева за дисплей и работа.... Никога повече такива измислени марки за телефони - гигабайт, привилег, феникс, в2 , китайци, реплики, глонинги ....... В момента телефона събира прах вкъщи.
Та както казах днес ми дойде този телефон. В пъти надмина очакванията ми.
-Дисплея е приличен - ползвам си GPRS интернет без проблеми. Facebook се отваря също добре.
-Има един куп приложения за социални мрежи.
-Звъни силно.
-Пълната клавиатура е много голям плюс.
-Звука при разговор е невероятен.
-Превключването от едната на другата карта става само с натискането на едно копче.
-Менютата за бърз достъп са много добре измислени.
-До колкото знам батерията държи много.
-Няма скърцания, тракания или хлопания.
Като недостатъци, които без проблем мога да преживея, ще посоча :
-Няма два модула. Т.е. двете карти са активни по едно и също време, но ако говориш по едната , другата е дава като изключена като някой се опитва да е набере. После обаче получавам смс от оператора за пропуснати повиквания. Ако не получавате СМС това е от оператора , не от телефона.
-Можеше да сложат хендсфрий и кабел в кутията. Това не е толлкова голям проблем , при условие че буксите са стандартно аудио (3,5мм или там колкото беше) и USB .
-Камерата e VGA 0.3MP. Аз отдавна се примирих че хубава камера на телефон няма. Ако искаш хубава камера си купуваш фотоапарат.

На кратко - телефона си заслужава 150те лв.

intriga
Регистриран: 29 сеп 2011, 17:54

Мнение от intriga » 28 окт 2011, 12:46

imam telefona=dovolna sam! no imsm nsposledak problem-pri vklu4eno menu-joistika na dqsno mi otkazva ponqkoga ina4e e gotin!
:|

димъро
Регистриран: 13 сеп 2010, 08:36

Мнение от димъро » 29 окт 2011, 02:13

C5212 С ДВА МОДУЛА.ПЕРФЕКТЕН

maathr
Регистриран: 25 яну 2008, 23:21

Мнение от maathr » 07 ное 2011, 10:16

Може ли да му се инсталира Skype?

elin_
Регистриран: 17 яну 2007, 16:33

Мнение от elin_ » 15 ное 2011, 21:03

Здравейте,

днес в магазина ми казаха че като пренасочиш обажданията и говориш по еедната карта, а те търсят по другата карта ти дава индикация, че те търсят, а не че е изключена и можеш да говориш.
Но ми казаха, че това не ме таксувало ? Мен ме съмнява ? Някои знае ли как е ?

Аз имам домашен телефон и си пренасочвам разговорите към мобилен и освен че таксува човека които ми звъни на домашния телефон, таксува и домашния телефон че звъни на мобилния .

По пътя на логиката би трябвало и при пренасочванията да таксува ...

Ivanov Ivo
Регистриран: 04 юли 2005, 12:33

Мнение от Ivanov Ivo » 15 ное 2011, 21:27

Здравей, Елин.
Тази шмекерия, както се изказваме за прехвърлянето, е добро решение за двусимовите телефони с един радио модул, но както се досещаш, удоволствието не е безплатно.
Това условно пренасочване се задава от менюто на апарата персонално за всяка една от картите. В меню настройки, повикване, гласови повиквани се дава отметка при недостъпен. Идеята е, че когато говорим по едната карта, на практика другата е изключена. Та в тази отметка си записваме номера съответно на всяка една от картите.
На картата в слот 1 - задаваме номера, на тази в слот 2, и обратното. И ето чудото с единият радио-модул е оправено. Когато се разговаря по карта 1 , а ви търсят по две, чувате в слушалката сигнал и ви изписва, че е пренасочено повикване. Опциите са две, приемане и отказване на разговора. Приемането се таксува като разговор от оператора в слот 1 към 2, и обратното.
По така зададеният по-горе въпрос на колегите.
Напоследък се наблюдава презентиране на дву-симови едномодулни апарати, за да са в нисък ценови клас.
Добрите предложения и попадения с, които съм запознат са D880, D980, C5212, B7722/B7722i.
За Ch@t E-2222, не съм запознат, но при Ch@t C-3222 е с един радио модул.
Двусимови, но в стенд-бай режим... Успех на всички ви.
Просто съвет, по горе изброените модели, наистина са здрави сглобки, само слабоста на D980 и B7722 са тъч-скрийните...

telefonino
Регистриран: 09 авг 2010, 17:21

Мнение от telefonino » 16 яну 2012, 11:53

Здравейте! Искам да попитам ако някой знае къде мога да намеря самсунг i7110! Не мога да го открия апък ми харесва страшно много! Извинявам се,че пиша тук,но самия тел няма никакви коментари,а и незнам дали някой ще ми отговори там! Благодаря ви предварително!

be.free
Регистриран: 01 апр 2012, 19:22

Мнение от be.free » 01 апр 2012, 19:31

От скоро съм с такъв телефон. Имам обаче един проблем, с който не мога да се справя- сигурно някаква настройка в телефона не съм направила както трябва. Става въпрос за следното- когато звъня от втората сим карта- не излиза номера на тази карта, а съобщението "Личен номер" или "Повикване 11"на дисплея на телефона на човека на който звъня и съответно хората отсреща не могат да видят, че ги търся аз. Може ли някой да ми помогне с идеи къде да търся решение на проблема?

Hitreca Hitrecov
Регистриран: 25 окт 2011, 13:01

Мнение от Hitreca Hitrecov » 10 апр 2012, 09:35

телефона е доста хубав има всички функции за 2008г,но и за сега не отстъпва с изключение,че няма тъчскриин

nimfa
Регистриран: 21 мар 2010, 13:30

Мнение от nimfa » 05 юни 2012, 17:02

Този телефон има ли функция за блокиране на нежелани номера? ( като например C 3322), доволни ли сте?

Отговори