Samsung Galaxy S4 (коментари към ревюто)

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Samsung Galaxy S4

Мнение от chilko » 03 май 2013, 09:15

1. в текста не пише друго
2. написано е, че дистанционното работи като такова. В България не се поддържа EPG и другите му функции за избор на съдържание.
3. това е субективно - за едни има прилика, за други няма. най-голяма обаче е при материалите
4. лаг имаше и някои от случаите, в които се случваше даже се виждат във видеото (4:20, 4:35, 6:18 )

Deo777
Регистриран: 08 мар 2012, 21:29

Мнение от Deo777 » 03 май 2013, 13:37

до сега никога не съм попадал на android телефон без лаг-все някъде се усеша с 4-ядрен крейт съм и си го усещам на места-то към плавност на работата адроид му трябва съвсем малко и ще е като IOS -да се надяваме че с Android 5.0 когато излезе ще е още по изчистен то към бъгове-кьто еволюцията на андроид е много видима от версия 1,6 когато се запознах за първи път разликата е огромна. Онтосно видео ревюто смятам че е доста обективно наестина си се забелязва лекия лаг на 4:20 в менюто на 4:35 при уиджетите и на 6:18 в браузара

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 03 май 2013, 18:42

Ей не мога да ви разбера хора, как ги ползвате тия телефони и, какви ромове им слагате. Днес във фитнеса дойде един с некъв негов човек да тренират и тоя, като почна взех си го тоя Ноут 2, и само ми зацикля, бави, а бе ужасен е. Аз слушах и накрая не издържах и му викам я ела да ми покажеш на моя Ноут 2, къде зацикля, ама после ше вземем дъмбела и че ти го бием у главата...:D Имал съм DHD, SE Arc (за малко), S2, S3 сега и Ноута, еми единствения телефон, където ме дразнеше с лагването беше S2 и то, защото му качих 4.0.3/4.0.4 от тоя момент почна да цикли.
Samsung GALAXY S22 Ultra

vladus
Регистриран: 04 сеп 2007, 16:27

Мнение от vladus » 03 май 2013, 19:23

Хаха вярно е,1 съвет от мен за всички, които имат проблем с лагване:
Инсталирайте само т.нар. Sammy ROM"s т.e. само стокови ромове що се отнася за Самсунг смартфони, под 1вото име са по-известни и лесни за намиране в xda. Дори, ако ще да е Оmega, WanamLite, NeatROM и т.н. винаги тези ромове са по-стабилни и вървят по-добре от цялото блато на Cyanogenmod/ АOKP/AOSP. Личен опит. Ако сте за navigation bar-a той и на сток може да се активира, както и да се намали размера/добавят бутони. Трябва четене просто и малко ръчкане из framework-res.apk и systemui.apk. Та така, сток ром и не прехвърляйте границата от 50 инсталирани user apps и лаг много трудно ще видите. Ние просто използваме изцяло и на лимита всички възможности на Андроид като го ползваме за какво ли не и по каквъв ли не начин и се вижда, че системката се задъхва, не е проектирана за подобен miltitasking явно. А всички знаем, че е - следователно всичко е в кода, ако питате мен трябва основен преглед и изчистване на всичко от ядрото на Андроид до последната функция за да се гарантира на юзъра безпроблемна, бърза и безЛАГова работа със системата. Нещо, което силно ме съмнява, че от Гугъл правят при всяка миграция към по-актуална версия на Андроид. То и не се налага най-вероятно, но все пак - видно е, че трябва да се работи по въпроса. Тук трабва да кажем ,че хардуерните разработчици като Samsung, HTC, LG, SONY са доста по-напред от тях що се отнася до свършената работа. Аз не бих очаквал чудеса от лаймчето 5.0. ;)

dellos
Регистриран: 30 окт 2012, 10:24

Re: Samsung Galaxy S4 (коментари към ревюто)

Мнение от dellos » 03 май 2013, 21:54

50 инсталирани приложения само??? Аз на iPhone са ми 76 програми с игрите: Nfs most wanted,fifa 2013,Real racing 3 и други по тежки. Мултитаска,ако щеш всичките 76 ги отвори-НЕ ЛАГВА!!!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 04 май 2013, 10:11

Защо по дяволите са ти повече от 50-приложения? Реално ти ползваш 10-15 от тях активно, другите са безмислени, освен ако не качваш, като мен по-тежки игри.
В момента започвам тренировка с един щангист, той си е взел С4, но е бял (пак не можах да се докопам до черен (angry)), колко шеметно работи това, леле какъв дисплей, Асфалта се кърти с него...:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 04 май 2013, 10:59

[Quote] Аз на iPhone са ми 76 програми с игрите: Nfs most wanted,fifa 2013,Real racing 3 и други по тежки. Мултитаска,ако щеш всичките 76 ги отвори-НЕ ЛАГВА!!! [/Quote]
Айфона няма реален мултитаскинг и винаги работи само едно приложение. Другото се симулира от нотификейшъни и няколко възможни бекграунд сървиса.

Tarikatcho
Регистриран: 17 ное 2009, 22:39

Мнение от Tarikatcho » 04 май 2013, 12:58

А това според мен е доста по-добър вариант и въпреки че както казвате не е истински мултитаскинг , аз не съм усетил разлика , пак приложенията си вършат работа дори и затворени .Интересно ми е според вас при коя Ос е замислено по-добре ,защотот не съм много запознат по темата ?

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Мнение от fintaraBG » 04 май 2013, 13:50

Не знам как е при iOS, при Android приложението се \"паузира\" докато не бъде извикано отново или бива затворено окончателно при недостиг на памет. Така че... практически се получава че и тук работи само 1 приложение (не считаме сървисите) :D
S9+

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 04 май 2013, 13:57

[Quote]fintaraBG:
Не знам как е при iOS, при Android приложението се \\\"паузира\\\" докато не бъде извикано отново или бива затворено окончателно при недостиг на памет. Така че... практически се получава че и тук работи само 1 приложение (не считаме сървисите) :D
[/Quote]

Нещо се бъркаш, защото мога да си пусна видео в thumbnail на десктопа и да работя с друго приложение едновременно без това да пречи на едното или другото приложение.
Вече при недостиг на RAM е друго, но ако имаш достатъчно свободна това не пречи на мултитаскинга.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Отговори