Samsung Galaxy S4 (коментари към ревюто)
Re: Samsung Galaxy S4
1. в текста не пише друго
2. написано е, че дистанционното работи като такова. В България не се поддържа EPG и другите му функции за избор на съдържание.
3. това е субективно - за едни има прилика, за други няма. най-голяма обаче е при материалите
4. лаг имаше и някои от случаите, в които се случваше даже се виждат във видеото (4:20, 4:35, 6:18 )
2. написано е, че дистанционното работи като такова. В България не се поддържа EPG и другите му функции за избор на съдържание.
3. това е субективно - за едни има прилика, за други няма. най-голяма обаче е при материалите
4. лаг имаше и някои от случаите, в които се случваше даже се виждат във видеото (4:20, 4:35, 6:18 )
до сега никога не съм попадал на android телефон без лаг-все някъде се усеша с 4-ядрен крейт съм и си го усещам на места-то към плавност на работата адроид му трябва съвсем малко и ще е като IOS -да се надяваме че с Android 5.0 когато излезе ще е още по изчистен то към бъгове-кьто еволюцията на андроид е много видима от версия 1,6 когато се запознах за първи път разликата е огромна. Онтосно видео ревюто смятам че е доста обективно наестина си се забелязва лекия лаг на 4:20 в менюто на 4:35 при уиджетите и на 6:18 в браузара
Ей не мога да ви разбера хора, как ги ползвате тия телефони и, какви ромове им слагате. Днес във фитнеса дойде един с некъв негов човек да тренират и тоя, като почна взех си го тоя Ноут 2, и само ми зацикля, бави, а бе ужасен е. Аз слушах и накрая не издържах и му викам я ела да ми покажеш на моя Ноут 2, къде зацикля, ама после ше вземем дъмбела и че ти го бием у главата...:D Имал съм DHD, SE Arc (за малко), S2, S3 сега и Ноута, еми единствения телефон, където ме дразнеше с лагването беше S2 и то, защото му качих 4.0.3/4.0.4 от тоя момент почна да цикли.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Хаха вярно е,1 съвет от мен за всички, които имат проблем с лагване:
Инсталирайте само т.нар. Sammy ROM"s т.e. само стокови ромове що се отнася за Самсунг смартфони, под 1вото име са по-известни и лесни за намиране в xda. Дори, ако ще да е Оmega, WanamLite, NeatROM и т.н. винаги тези ромове са по-стабилни и вървят по-добре от цялото блато на Cyanogenmod/ АOKP/AOSP. Личен опит. Ако сте за navigation bar-a той и на сток може да се активира, както и да се намали размера/добавят бутони. Трябва четене просто и малко ръчкане из framework-res.apk и systemui.apk. Та така, сток ром и не прехвърляйте границата от 50 инсталирани user apps и лаг много трудно ще видите. Ние просто използваме изцяло и на лимита всички възможности на Андроид като го ползваме за какво ли не и по каквъв ли не начин и се вижда, че системката се задъхва, не е проектирана за подобен miltitasking явно. А всички знаем, че е - следователно всичко е в кода, ако питате мен трябва основен преглед и изчистване на всичко от ядрото на Андроид до последната функция за да се гарантира на юзъра безпроблемна, бърза и безЛАГова работа със системата. Нещо, което силно ме съмнява, че от Гугъл правят при всяка миграция към по-актуална версия на Андроид. То и не се налага най-вероятно, но все пак - видно е, че трябва да се работи по въпроса. Тук трабва да кажем ,че хардуерните разработчици като Samsung, HTC, LG, SONY са доста по-напред от тях що се отнася до свършената работа. Аз не бих очаквал чудеса от лаймчето 5.0. ;)
Инсталирайте само т.нар. Sammy ROM"s т.e. само стокови ромове що се отнася за Самсунг смартфони, под 1вото име са по-известни и лесни за намиране в xda. Дори, ако ще да е Оmega, WanamLite, NeatROM и т.н. винаги тези ромове са по-стабилни и вървят по-добре от цялото блато на Cyanogenmod/ АOKP/AOSP. Личен опит. Ако сте за navigation bar-a той и на сток може да се активира, както и да се намали размера/добавят бутони. Трябва четене просто и малко ръчкане из framework-res.apk и systemui.apk. Та така, сток ром и не прехвърляйте границата от 50 инсталирани user apps и лаг много трудно ще видите. Ние просто използваме изцяло и на лимита всички възможности на Андроид като го ползваме за какво ли не и по каквъв ли не начин и се вижда, че системката се задъхва, не е проектирана за подобен miltitasking явно. А всички знаем, че е - следователно всичко е в кода, ако питате мен трябва основен преглед и изчистване на всичко от ядрото на Андроид до последната функция за да се гарантира на юзъра безпроблемна, бърза и безЛАГова работа със системата. Нещо, което силно ме съмнява, че от Гугъл правят при всяка миграция към по-актуална версия на Андроид. То и не се налага най-вероятно, но все пак - видно е, че трябва да се работи по въпроса. Тук трабва да кажем ,че хардуерните разработчици като Samsung, HTC, LG, SONY са доста по-напред от тях що се отнася до свършената работа. Аз не бих очаквал чудеса от лаймчето 5.0. ;)
Re: Samsung Galaxy S4 (коментари към ревюто)
50 инсталирани приложения само??? Аз на iPhone са ми 76 програми с игрите: Nfs most wanted,fifa 2013,Real racing 3 и други по тежки. Мултитаска,ако щеш всичките 76 ги отвори-НЕ ЛАГВА!!!
Защо по дяволите са ти повече от 50-приложения? Реално ти ползваш 10-15 от тях активно, другите са безмислени, освен ако не качваш, като мен по-тежки игри.
В момента започвам тренировка с един щангист, той си е взел С4, но е бял (пак не можах да се докопам до черен (angry)), колко шеметно работи това, леле какъв дисплей, Асфалта се кърти с него...:D
В момента започвам тренировка с един щангист, той си е взел С4, но е бял (пак не можах да се докопам до черен (angry)), колко шеметно работи това, леле какъв дисплей, Асфалта се кърти с него...:D
Samsung GALAXY S22 Ultra
[Quote] Аз на iPhone са ми 76 програми с игрите: Nfs most wanted,fifa 2013,Real racing 3 и други по тежки. Мултитаска,ако щеш всичките 76 ги отвори-НЕ ЛАГВА!!! [/Quote]
Айфона няма реален мултитаскинг и винаги работи само едно приложение. Другото се симулира от нотификейшъни и няколко възможни бекграунд сървиса.
Айфона няма реален мултитаскинг и винаги работи само едно приложение. Другото се симулира от нотификейшъни и няколко възможни бекграунд сървиса.
-
- Регистриран: 17 ное 2009, 22:39
А това според мен е доста по-добър вариант и въпреки че както казвате не е истински мултитаскинг , аз не съм усетил разлика , пак приложенията си вършат работа дори и затворени .Интересно ми е според вас при коя Ос е замислено по-добре ,защотот не съм много запознат по темата ?
Не знам как е при iOS, при Android приложението се \"паузира\" докато не бъде извикано отново или бива затворено окончателно при недостиг на памет. Така че... практически се получава че и тук работи само 1 приложение (не считаме сървисите) :D
S9+
[Quote]fintaraBG:
Не знам как е при iOS, при Android приложението се \\\"паузира\\\" докато не бъде извикано отново или бива затворено окончателно при недостиг на памет. Така че... практически се получава че и тук работи само 1 приложение (не считаме сървисите) :D
[/Quote]
Нещо се бъркаш, защото мога да си пусна видео в thumbnail на десктопа и да работя с друго приложение едновременно без това да пречи на едното или другото приложение.
Вече при недостиг на RAM е друго, но ако имаш достатъчно свободна това не пречи на мултитаскинга.
Не знам как е при iOS, при Android приложението се \\\"паузира\\\" докато не бъде извикано отново или бива затворено окончателно при недостиг на памет. Така че... практически се получава че и тук работи само 1 приложение (не считаме сървисите) :D
[/Quote]
Нещо се бъркаш, защото мога да си пусна видео в thumbnail на десктопа и да работя с друго приложение едновременно без това да пречи на едното или другото приложение.
Вече при недостиг на RAM е друго, но ако имаш достатъчно свободна това не пречи на мултитаскинга.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм