Samsung Galaxy S9+

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от iWolff » 04 сеп 2018, 22:29

Не е до това дали е по ДДС. Става въпрос, че за да имаш реална гаранция към оторизиран сервиз ти трябва фактура + касова бележка. А тези магазини не издават тези неща, понеже, както казах цената с тях ще е със 20% нагоре и никой няма да пазарува от тях. Може да ти дадат някаква фактура с печат, но без касова бележка тя не важи пред сервиза. Казвам го от личен опит. Взимал съм за приятел телефон от такъв онлайн магазин и получих точно един лист с данните на телефона и имената ми, което ако го занеса в някой сервиз, ще ми се изсмеят. Тогава все пак го взех телефона, защото не беше мой проблем какво ще се случи с него, но за мен ако трябва да си взимам, не бих. Още повече не знаеш от къде е вкаран телефона и дали е за нашия регион. Защото ако не е европейска версия, тук не важи никаква гаранция, дори да е реална.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от Ванката » 04 сеп 2018, 22:59

Моя съвет е да търсиш нови неразпечатани S9-ки от олх към някой оператор. Няма по-добра гаранция от тази.
Samsung GALAXY S22 Ultra

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от tzincbg » 04 сеп 2018, 23:09

Но задължително да сравни серийните номера на гаранцията, да не му пратят реплика.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от В@НК0 » 04 сеп 2018, 23:18

За гаранция трябват гаранционна карта и документ за покупка, т.е. касова бележка.
Ако е на фирма трябва да знаеш, че няма да си защитен от Закона за защита на потребителя. Той е само за физически лица. Ако по някаква причина ти откажат гаранционно обслужване трябва фирмите да решат проблема в съда. Това били междуфирмени отношения. Но ако гаранцията ти е към някоя сериозна фирма едва ли ще се стигне до там.
Може би има и сериозни фирми, които няма да ти дадат касов бон, но ако имаш проблеми ще ти оправят телефона. За оторизиран сервиз обаче забрави. Само откъдето си го купил можеш да го рекламират.

Ванката

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от Ванката » 25 сеп 2018, 10:01

Леко обобщение за качествата на телефона.

Определено не съжалявам дори и за миг за изборът си. Това е най-доброто, което съм притежавал от андроид устройствата ми досега. С един заряд карам по около два дни с по няколко часа разговори на ден, много клипове в тубата, а също така и като хот спот със закачени няколко устройства в добавка с много браузване.

Това е един от най-бързите lte телефони на пазара с 256QAM. Поддържа всички lte честоти и техните комбинации с до 30% по-високи скорости от повечето Смарт устройства на пазара. Всъщност, от това което прочетах тези дни, такива апарати се броят на пръсти и са само флагшипове като: S8/8+, S9/9+, Google Pixel 3XL, One Plus 6/6T, iPhone Xs/Xs Max. Така, ако на дадено място други постигат скорости от 120-150mbps, то теоретично с тези апарати се постигат 170-180mbps. Както и да е, не му е тук мястото.

Екрана му е страхотен и въобще не ми пречат тези извивки. Големината му е идеална, а това с разпъването му като се гледа видео, го превръща в телевизор. :D Който играе игри, ще ме разбере какво искам да кажа. ;) Цветовете са топли и наситени и всичко изглежда като картичка - уникално цветопредаване.

Въпреки, че телефонът ми е с Ексинос, а не със снапдрагон, работи много бързо без да се замисля. Това е много важно за мен, защото се дразня, ако трябва да чакам и да го гледам как зацикля. Всъщност, тази подробност я забравих още от времето на S7 Edge и iPhone 6S+. S7 Edge и сега работи без да се замисля. Скоро го тествах, като си ходих да видя майка ми.

А какво да кажа за камерата? Не съм фотограф или някакъв разбирач, но камерата му е просто идеална за моите нужди. Сигурно има и по-добри, но това въобще не ме интересува. Започнах по-често да се заигравам с професионалния режим и честно казано, колкото и да чете човек разни професионални съвети най-добре е всеки сам да ръчка, да опитва, защото през собствените си очи, ще получи най-доброто което желае. Така се самоусъвършенстваме!

За звука няма да говоря - прекрасен е! Няма смисъл да навлизам в подробности, но си трябва висок клас слушалки, за да ви стане ясно за какво говоря.

Лично за мен това е най-добре балансираният телефон, който съм притежавал до този момент. Отворен съм за всякакви марки и не съм фен с капаци. Стига да има необходимият за мен баланс хардуерно и софтуерно, това е моят телефон. Толкова от мен по темата.
Samsung GALAXY S22 Ultra

ufoss
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от ufoss » 30 сеп 2018, 11:13

колеги, не ви ли се струва,че S9+ малко преекспонира снимките, стават по светли в сравнение с други телефони.цветовете изглеждат по 'леки'.гледах много сравнения между снимките на S9+ и айфон 8 в тубата и от там стана ясно това.цветовете на ябълката ги дават по реални от самсунга.какво е вашето мнение от практиката.

Ванката

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от Ванката » 30 сеп 2018, 19:16

Не ни се струва. Има нещо такова, но трябва повече да се занимавам. Ето тази снимка https://flic.kr/p/296LJCF е добре, но на тази https://flic.kr/p/25wJ5WJ си личи. Всичко е до правилните настройки. На тези на които фотографията им се отдава, няма такива проблеми. Поне се старая да ги докарам прилично.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от fintaraBG » 30 сеп 2018, 19:46

Преекспонира ги, почти винаги трябва да намалям EV на -1 или -1.5. При S7 Edge не беше така...
S9+

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от arakchiev » 01 окт 2018, 14:42

Хмм това е много интересно! Така ли изглеждат и на дисплея или само на компютър? Сещам се само за една причина да го правят, но би трябвало след това софтуера да коригира преекспонирането. Иначе снимката от първия ти линк също е преекспонирана с 0.7, но заради условията не личи толкова.

Kyky86
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy S9+

Мнение от Kyky86 » 01 окт 2018, 15:18

Почти всички телефони преекспонират, защото повечето хора харесват светли снимки.

Отговори