Samsung Note 8 или Iphone 8+

funmobile
Регистриран: 06 юни 2008, 13:19

Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от funmobile » 16 окт 2017, 12:48

Здравейте, наближава време за преподпсване на договора ми към теленор и се двоумя кой от двата модела да си взема. Досега съм ползвал само андроид телефони и като цяло съм доволен, в момента съм с Honor8, но почти всички мои приятели и колеги минаха на ios и само ми хвалят колко е добра самата OS. Знам че има люти битки кои са по добри във форумите, затова искам да ми помогнете с избора. Все пак това ще е тешефона,който ще ползвам следващите две години, затова реших тази година да е висок клас. Знам че всеки има плюсове и минуси. Но вече все някой ползва поне един от двата модела и може да изкаже мнение как се държи телефона. Моля да пишат хора които ползват един от двата модела, а не отново да гледам и чета скандали под поста ми от хора мразещи самсунг или айфон.

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от gog88 » 16 окт 2017, 13:18

Обективно мнение във форума може да получиш от алгор, който ползва и двата модела.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от sladyrko » 16 окт 2017, 14:22

Иди в магазина и ги вземи и двата в ръце. Разликата е огромна - дизайн, усещане, дисплей (дори качество на дисплей). Камерата и двата имат супер камера, и с двата ще си супер доволен. Ако трябваше да се избира само за софтуер веднага бих казал iOS. Въпреки, че съм пристрастен към Apple (и въпреки, че сега ползвам Андроид ((какъв парадокс,а? :D )), аз бих избрал Note 8, за парите си предлага повече просто. А и ще го ползваш следващите две години, дотогава тоя дизайн на Айфона ще е с още две години по-стар и сред приятелите ти твоя телефон ще е дизайн на вече 6 години... Ако ти пука за тея работи де. Но от друга страна, тоя Айфон не 2, а дори 4 години ще можеш да го ползваш без да имаш нужда от смяна, Айфоните просто работят. Ако ползваш Снапчат, Инстаграм и като цяло социални приложения и споделяш доста - Айфона няма равен, качеството е на светлинни години. Досега си ползвал само Андроид, няма да е зле, да пробваш и нещо ново.

Цената на С8 плюс не е чак толкова различна от на iPhone X, ако можеш вземи него, ако ти е във възможностите. Просто повече си струва от гледна точка на дизайна и на нещо ново от марката.

Ако споделиш и за какво главно си ползваш телефона, ще е по-лесно хората да ти дадът някакъв по-читав съвет... :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

funmobile
Регистриран: 06 юни 2008, 13:19

Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от funmobile » 16 окт 2017, 16:39

За каквото повечето хора ползват смартфоните, разговири, социални мрежи, снимки, видео и музика. Но наистина тази година реших да отделя повече пари и да взема телефон, който спокойно да ползвам 2 години без да се притеснявам, че след година примерно ще започне да заграавя, забива и прочие. Да и мои познати ми казват, че айфона може да изкара и повече години без да забива и да е все така бърз, докато със самсунг на втората година може и да имам проблеми с ъпдейта. Току що представиха и Huawei Mate 10 Pro, който също не изглежда зле като изработка и качество. Според слуховете, точно този модел ще се предлага от операторите ни през Декември. Склонен съм да изчакам още месец за Iphone X или два месеца за Mate 10 pro. Въпроса е дали да се доверя отново на Андроида или да мина на IOS. Наистина е голяма дилема. Според вас лесно ли се свиква на IOS, ако си ползвал дълги години Андроид???

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от sladyrko » 16 окт 2017, 20:11

Аз от iOS на Android няколко пъти съм сменял. Нямал съм проблеми. iOS е много по-лесно, честно казано. Huawei не взимай. Аз ползвам P9 - тея не си ъпдейтват телефоните, на година 2 ъпдейта, ако пуснат е празник. Има и проблеми в софтуера и така дълго време ги ползваш с проблемите им... Поддръжката е нищожна. Самсунг е по-добре, а и в ъпдейтите си и добавят нови работи от време на време, дори и на старите модели.
Изчаках за Афон-10ката, един месец има май докато го пуснат. Него 4 години с редовни ъпдейти ще си го ползваш без проблем. И истина е, не забавят и т.н. Аз 2 години изкарах с 6-цата, като го продадах работеше, точно както в деня в който го купех. Но викам, гаранцията свърши, ако нещо стане за напред друг да се занимава. Щом ползваш за Соц. медия, снимки, видео - Айфоните са по-добри, ако споделяш. Снимките и видеото в Снапчат и инстаграм са с много по-високо и добро качесто от андроид версията. Live видеото също. Просто за iOS приложенията са много по-добре оптимизирани. Щом не си ползвам, смени ОС-то, пробвай нещо ново. Няма да останеш разочарован, особенно като видиш какво значи да получаваш ъпдейт с всички на едно и ежемечно. И аз отново се замислям да се връщам към iOS, андроид е хубаво, но прекалено много проблеми има, дали от ОС-то или от скиновете които слагат... Няма кой да ти фикне и проблемите бързо... В твоето положение, лош избор няма - вече е въпрос на предпочитание. А и викаш, приятелите ти ползват Айфони, с iMessage ще се преродиш.А най-важното - всичко което го има за Андроид от приложенията - го има и на iOS и дори работи по-добре... :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 16 окт 2017, 20:20

[Quote]Обективно мнение във форума може да получиш от алгор [/Quote]

Благодаря ти за изказаното мнение! (beer)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от algor » 16 окт 2017, 20:40

[Quote]Но вече все някой ползва поне един от двата модела и може да изкаже мнение как се държи телефона.[/Quote]

Колегата Сладурко е бил изчерпателен, а аз само ще си позволя да вмъкна някои неща допълнително.
Към перфектната оптимизация на iPhone бих добавил и повече от перфектната батерия на 8+.
Ползвал съм повечето андроиди във високия клас и с ръка на сърцето мога да кажа, че няма кой да стъпи на малкия пръст на iPhone 8+.
Мачкам го по цял ден апарата и с работни неща и с такива за удоволствие (аз ползвам от 3 години само телефон за работа и удоволствие) и вечер по това врем есе прибирам с батерия около 50-те процента.
С предния 7+ пак бяха добре нещата, но там се прибирах с 25-30 процента.
Разбира се, тук заслуга има и процесора и екрана и оптимизацията на ОС с приложенията - а бе всеки детайл си оказва влияние.
Ноута пък, от своя страна има едно огромно предимство, което няма стигане - стилуса.
И този апарат го ползвам за работа и за кеф, но батерията определено е далеч от тази на Айфона.
За мен камерите са близки до качество, като плюса на Ноут-а е професионалният режим и възможността човек да контролира кадъра с всички възможности на ръчни корекции.
Препоръчвам снимките да се сравняват на монитор, а не на екраните на телефоните, защото не е сериозно по това да се съди кой е по-добър или по-лош.
Андроида си е Андроид - дори на върхов модел като Ноут-а не пропуска да създава проблемчета, а да не говорим колко от приложенията куцат и (според мен) имат нужда от оптимизация или най-малкото да се пригаждат ръчно към големината на екрана.

Мога така детайлно да продължа поне още час, но няма смисъл.
Изборът е труден, а все пак аз ползвам iPhone от 9 години и докато си отида от този свят единия апарат ще ми е с тази марка.
Да речем, че прекалено много съм свикнал с начина на работа с Айфон и това, което правя на него с 1-2 клика, на Андроида ми трябват поне 4-5.
Кой апарат ще ползвате изберете вие, а аз бих си позволил да ви предложа, ако решите да е iPhone да си вземете 8+.
За първи път ще се докосвате до тази ОС, а новия модел тепърва ще се нагажда, оптимизира, ще се изучава и тепърва потребителските мнения ще го проимат или отхвърлят като върхови модел и като такъв, който носи (или не) революционни промени в тази марка (и не само).

Всъщност като големина двата модела как са ви в ръката?
Кой от двата чувствате повече като "своя апарат", ако мога така да се изразя?
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Re: Re: Re: Re: Samsung Note 8 или Iphone 8+

Мнение от dxv_pro » 17 окт 2017, 00:05

Виж и LG V30.

Потребителски аватар
npet
Регистриран: 07 фев 2014, 12:05
Контакти:

Мнението е изтрито.

Мнение от npet » 17 окт 2017, 12:25

-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 11:06, променено общо 1 път.
-

apolon25
Регистриран: 01 мар 2005, 01:38

Мнение от apolon25 » 17 окт 2017, 12:35

Отново само айфонски хейт, все едно че Андроид 8 е същия "не изпипан" като преди. Samsung Note 8 си е пъти по добър във всичко от айфоните, а този грозно не симетрично изрязан 10 , трябва да си голям мазохист да дадеш 3000 лева за това недоразумение...
Все едни и същи лица натрапват ограничената си система, която дори не поддържа български език от кумова срама.Аз лично, никога няма да си взема телефон, който не уважава родния ми език!!!(angry)

Ама за да не бъда само бла бла
Note 8
Най-добра камера
Най-добър дисплей
Има невероятен S- pen
Страхотен дизайн.
И не на последно място, симетричен дисплей, за разлика от недоразумението Х на апъла(woo):D
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Cosmic Black
128 Gb , 12 Gb Ram, Android 10.1; One UI 2
Chipset Exynos 990 (7 nm+) - Global
Закупен от Теленор България.

НАЙ-ДОБРИЯТ ТЕЛЕФОН ПРАВЕН НЯКОГА ОТ SAMSUNG. ВЗИМАЙТЕ ГО, КАКВО ЧАКАТЕ ПУСТИНЯЦИ :D

Отговори