Samsung потвърди, че няма да пусне Android 4.4 за Galaxy S III и Galaxy S III Mini
Samsung потвърди, че няма да пусне Android 4.4 за Galaxy S III и Galax
А някой ме навиваше да съм вземел SGS3 вместо SGS4 Mini за подарък на племенника (whistle)
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Re: Samsung потвърди, че няма да пусне Android 4.4 за Galaxy S III и G
Колега не съм Ви убеждавал аз и
Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи.
Преди години ползвах Siemens CX70 който го ползвах 6 години и нещо и който ако днес му сложите сим и нова батерия още работи.
:)
И това че Samsung няма да пратят ъпдеът си е разочарование.
:(
Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи.
Преди години ползвах Siemens CX70 който го ползвах 6 години и нещо и който ако днес му сложите сим и нова батерия още работи.
:)
И това че Samsung няма да пратят ъпдеът си е разочарование.
:(
[Quote]Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи. [/Quote]
В случая това няма значение, защото просто са различни поколения процесори. Гледах бенчмаркове и S4 mini е с близо 50% по-бърз от S3.
В случая това няма значение, защото просто са различни поколения процесори. Гледах бенчмаркове и S4 mini е с близо 50% по-бърз от S3.
Ти и сега можеш да му сложиш 4.4.2.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
[Quote][Quote][i]Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи.[/i] [/Quote][B]В случая това няма значение, защото просто са различни поколения процесори. Гледах бенчмаркове и S4 mini е с близо 50% по-бърз от S3.[/B] [/Quote]Точно така, общо взето 4-ядрен на 1,4 GHz би могъл да е по-добър от (по-нов) 2-ядрен на 1,7 GHz само при много процеси във фонов режим или при синтетични тестове. Дори при AnTuTu 4 S4 Mini има лек превес срещу S3 (~20 000 : ~18-19 000)
@[B]Ванката[/B]
[Quote]Ти и сега можеш да му сложиш 4.4.2.:)[/Quote]Е... телефонът не е мой. Аз и на RAZR HD от 3 месеца мога да му сложа 4.4.2 :) Но имам някакво правило да не бързам с намесата в първите месеци от гаранцията или ако се очаква актуален ОТА ъпдейт. В случая и двете условия са налице.
@[B]Ванката[/B]
[Quote]Ти и сега можеш да му сложиш 4.4.2.:)[/Quote]Е... телефонът не е мой. Аз и на RAZR HD от 3 месеца мога да му сложа 4.4.2 :) Но имам някакво правило да не бързам с намесата в първите месеци от гаранцията или ако се очаква актуален ОТА ъпдейт. В случая и двете условия са налице.
Поради липса на поддръжка самсунг ще загубят част от клиентите.
Аз няма да използвам техни продукти в бъдеще...
Аз няма да използвам техни продукти в бъдеще...
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
@strk и @Sage
Аз съм много доволен от моя SGS3.
S3
720 x 1280 пиксела, 4.8 инча (~ 306 точки на инч плътност на пикселите)
S4mini
540 х 960 пиксела, 4.3 инча (~ 256 точки на инч плътност на пикселите)
Батерия
S3 2100 mah
S4mini 1900 mah
Памет
S3 16GB
S4mini 8GB
Единственото предимство на минито че има малко повече RAM(1,5GB) .
Всеки да си купува какъвто телефон му харесва.
Щом толкова Ви харесва s4 mini купете си го.
Аз съм много доволен от моя SGS3.
S3
720 x 1280 пиксела, 4.8 инча (~ 306 точки на инч плътност на пикселите)
S4mini
540 х 960 пиксела, 4.3 инча (~ 256 точки на инч плътност на пикселите)
Батерия
S3 2100 mah
S4mini 1900 mah
Памет
S3 16GB
S4mini 8GB
Единственото предимство на минито че има малко повече RAM(1,5GB) .
Всеки да си купува какъвто телефон му харесва.
Щом толкова Ви харесва s4 mini купете си го.
Спокойно, нали ще има ъпдейт за американската версия. Разликата със международната е само в РАМ-а. Като излезе американския ъпдейт много лесно ще направят ром и за нашите. А относно използваната РАМ, винаги рутвам и изтривам боклуците на Самсунг.
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
[Quote] Разликата със международната е само в РАМ-а. Като излезе американския ъпдейт много лесно ще направят ром и за нашите[/Quote]Приятелю, в голяма грешка си, че разликата е само в размера на системната памет. То дори и само това да беше, пак проблема с портването е огромен, понеже точно този RAM Footprint е ключовия момент. Най - близък до международната версия на Galaxy S3 е Note II, който има същия чипсет, но 2 GB RAM. Както вече казах, обаче дори и тази \"минимална\" разлика е огромен проблем за програмистите. То ако не беше те от Samsung щяха да си пуснат официален ъпдейт за S3, а не да се отказват, понеже има много работа.
Ключовия момент обаче е, че самият ROM 4.4.2 съществува. Най - големият проблем за всички разработчици на къстъм ромове за S3 е това, че Samsung не споделят сорс кода на драйверите за чипсета. В документите, които споделиха Samsung, обаче, ясно е показано, че те вече са написали драйверите за процесора и видеокартата за Android 4.4.2 и ако може те да изтекат по някакъв начин, това би било най - добрият възможен вариант. Така ще може да се направят супер стабилни къстъм ромове на Android 4.4.2 и при наличие на последният Framework на Samsung (отново ако изтече този вече написан тестов ROM) ще може да се портнат най - яките функции на S5, като Power Saving Mod и други подобни :)
Ключовия момент обаче е, че самият ROM 4.4.2 съществува. Най - големият проблем за всички разработчици на къстъм ромове за S3 е това, че Samsung не споделят сорс кода на драйверите за чипсета. В документите, които споделиха Samsung, обаче, ясно е показано, че те вече са написали драйверите за процесора и видеокартата за Android 4.4.2 и ако може те да изтекат по някакъв начин, това би било най - добрият възможен вариант. Така ще може да се направят супер стабилни къстъм ромове на Android 4.4.2 и при наличие на последният Framework на Samsung (отново ако изтече този вече написан тестов ROM) ще може да се портнат най - яките функции на S5, като Power Saving Mod и други подобни :)
Аз все още проверявам за моя Ноут 2 и нищо. Дали няма да ни отрежат и нас? Въпреки, че уж са пуснали ъпдейта, незнам.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra