Samsung строи завод за метални корпуси за телефони
Re: Samsung строи завод за метални корпуси за телефони
това са двете неща, които трябва да направят - да сменят материалите на изработка и да обновят или разкарат touchwiz
По-скоро се надявах, че ще заложат на въглеродни нишки, след по-ранните новини за сътрудничество с компания занимаваща се с тези неща. Някак S5 Carbon ми звучи добре.
Аз бих добавил за смяна и дисплеите им. Не струват спрямо тези на HTC ,iPhone, Sony....
Като не ти харесва Samsung - някой насила ли те кара да си го купуваш? Мен ме вълнува хардуера и софтуера под капака, както и работата им заедно, а не дали щял да бъде с метален панел или не. А, пък гадния TouchWiz всеки един може да влезе в Google Play и като напише вълшебната дума \"launcher\" да види с колко други може да го смени.
Имал съм телефон с метален панел и знам какви са му предимствата (по-точно недостатъци за мен) :
* През лятото се \"нагрява\" и пари, ако го оставиш на слънце дори да е за 10 минути.
* През зимата става \"студен\" и се \"изпотява\" в топла ръка.
* При падане остават вдлъбнатини, както и драскотини.
* Боята върху панела се бели след време.
* Телефона е значително по-тежък, макар и да е по-тънък.
* По-лош (слаб) обхват на WiFi-то, GPS, GSM мрежата, заради метала.
* Ако се наложи да се сменя панела е значително по-скъп, отколкото пластмасов.
За ръката ми няма никакво значение дали пипам \"евтина пластмаса\" или \"скъп метал\" - важното е телефона да ми върши работа по предназначение, а не дали е бил изработен от метал или не.
Имал съм телефон с метален панел и знам какви са му предимствата (по-точно недостатъци за мен) :
* През лятото се \"нагрява\" и пари, ако го оставиш на слънце дори да е за 10 минути.
* През зимата става \"студен\" и се \"изпотява\" в топла ръка.
* При падане остават вдлъбнатини, както и драскотини.
* Боята върху панела се бели след време.
* Телефона е значително по-тежък, макар и да е по-тънък.
* По-лош (слаб) обхват на WiFi-то, GPS, GSM мрежата, заради метала.
* Ако се наложи да се сменя панела е значително по-скъп, отколкото пластмасов.
За ръката ми няма никакво значение дали пипам \"евтина пластмаса\" или \"скъп метал\" - важното е телефона да ми върши работа по предназначение, а не дали е бил изработен от метал или не.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Това за обхвата вероятно го пишеш, без да подозираш че екрана на SGS3/4 е залепен за монолитно шаси от магнезиева сплав. Проблема е евтината пластмаса на панелите и метализираната рамка, имитираща алуминии. Никой нямаше да протестира, ако бяха направени от композит или друга качествена пластмаса.
Ама вие верно повтаряте като развалени грамофони едно и също с тая пластмаса. Не ви ли писна? Кой ви кара да си купувате Галаксита? Аз съм доволен от това, което ползвам. Купувайте си драскащите се метални павета и се радвайте.:) Кофти е това, че Самсунг се подвеждат от другите, но какво да се прави.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Ванка, идеята е че за търсената цена може и по-добре да направят телефоните, но очевидно не искат. Пестят всеки цент и се стараят да приберат максимална печалба с възможно най-евтини материали и възможно най-висока краина цена. И това ви харесва, а наричате феновете на Епъл \"овце\"? Хамериканците поне се стараят, докато Самсунг ви бръсне на сухо.
И по какво разбираш, че е качествена пластмасата? Мен ми е все едно дали хващам дистанционното на телевизора вкъщи, дали държа слушалката на домашния телефон и дали държа мобилния си телефон - не мога да направя никаква разлика между трите вида пластмаси (и то на различни фирми).
Защо точно всички се захващат веднага за Samsung, а не някой друг производител? Нима LG, Nokia, Sony и други не ползват пластмаса? Или при тях е \"скъпата\" пластмаса, а само и единствено при Samsung е най-долнопробната и евтина, нали така?
Казах какви са \"предимствата\" на металния панел в предния си пост - така, че говоря от опит, а не празни приказки, за да защитавам Samsung или някой друг.
Защо точно всички се захващат веднага за Samsung, а не някой друг производител? Нима LG, Nokia, Sony и други не ползват пластмаса? Или при тях е \"скъпата\" пластмаса, а само и единствено при Samsung е най-долнопробната и евтина, нали така?
Казах какви са \"предимствата\" на металния панел в предния си пост - така, че говоря от опит, а не празни приказки, за да защитавам Samsung или някой друг.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
И аз не мога да разбера, какво се държат за пластмасата на Самсунг. И другото, което не ми е ясно тия хора като си купуват телефон ВЕДНЪЖ в живота си ли го правят? Че искат да е метален, брониран - да издържа на обстрел с миномет.:D Пластмасата, колкото и да не им харесва е достатъчно еластична за да поема вибрациите при удар. С2-та е вече на две години (да пак ще го кажа) и скоро получи първата си пукнатина отстрани на лайсната - ЗА ДВЕ ГОДИНИ ползване. Преди година дадох айпада на барманката във фитнеса да си поиграе (вместо с това с друго трябваше да си поиграе:D) и го чукнала отстрани, и как се е сдъвкал алуминия, все едно някой го е захапал. Тоя алуминий е най - неподходящия материал за устройства, които са преносими. Казвам го, защото веднага ще скочат Епъл фенчетата, колко са красиви и премиум техните лаптопи. Само че лаптопа (поне аз) не го разкарвам по кафетата и да се фукам, а си ми е домашния комп! За навън хората са измислили таблет, смартфон и фаблет.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Защо правите темата \"нероден петко\"?
Нека направят нещо пък тогава ще обсъждаме.Може пък да имат някаква идея за заобикаляне на някои от проблемите.
Нека направят нещо пък тогава ще обсъждаме.Може пък да имат някаква идея за заобикаляне на някои от проблемите.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport