Samsung строи завод за метални корпуси за телефони

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Samsung строи завод за метални корпуси за телефони

Мнение от chilko » 29 авг 2013, 21:23

това са двете неща, които трябва да направят - да сменят материалите на изработка и да обновят или разкарат touchwiz

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 30 авг 2013, 11:34

По-скоро се надявах, че ще заложат на въглеродни нишки, след по-ранните новини за сътрудничество с компания занимаваща се с тези неща. Някак S5 Carbon ми звучи добре.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 30 авг 2013, 13:53

Аз бих добавил за смяна и дисплеите им. Не струват спрямо тези на HTC ,iPhone, Sony....

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 30 авг 2013, 14:25

Като не ти харесва Samsung - някой насила ли те кара да си го купуваш? Мен ме вълнува хардуера и софтуера под капака, както и работата им заедно, а не дали щял да бъде с метален панел или не. А, пък гадния TouchWiz всеки един може да влезе в Google Play и като напише вълшебната дума \"launcher\" да види с колко други може да го смени.
Имал съм телефон с метален панел и знам какви са му предимствата (по-точно недостатъци за мен) :

* През лятото се \"нагрява\" и пари, ако го оставиш на слънце дори да е за 10 минути.
* През зимата става \"студен\" и се \"изпотява\" в топла ръка.
* При падане остават вдлъбнатини, както и драскотини.
* Боята върху панела се бели след време.
* Телефона е значително по-тежък, макар и да е по-тънък.
* По-лош (слаб) обхват на WiFi-то, GPS, GSM мрежата, заради метала.
* Ако се наложи да се сменя панела е значително по-скъп, отколкото пластмасов.

За ръката ми няма никакво значение дали пипам \"евтина пластмаса\" или \"скъп метал\" - важното е телефона да ми върши работа по предназначение, а не дали е бил изработен от метал или не.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 30 авг 2013, 17:57

Това за обхвата вероятно го пишеш, без да подозираш че екрана на SGS3/4 е залепен за монолитно шаси от магнезиева сплав. Проблема е евтината пластмаса на панелите и метализираната рамка, имитираща алуминии. Никой нямаше да протестира, ако бяха направени от композит или друга качествена пластмаса.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 30 авг 2013, 18:30

Ама вие верно повтаряте като развалени грамофони едно и също с тая пластмаса. Не ви ли писна? Кой ви кара да си купувате Галаксита? Аз съм доволен от това, което ползвам. Купувайте си драскащите се метални павета и се радвайте.:) Кофти е това, че Самсунг се подвеждат от другите, но какво да се прави.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 30 авг 2013, 19:02

Ванка, идеята е че за търсената цена може и по-добре да направят телефоните, но очевидно не искат. Пестят всеки цент и се стараят да приберат максимална печалба с възможно най-евтини материали и възможно най-висока краина цена. И това ви харесва, а наричате феновете на Епъл \"овце\"? Хамериканците поне се стараят, докато Самсунг ви бръсне на сухо.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 30 авг 2013, 20:36

И по какво разбираш, че е качествена пластмасата? Мен ми е все едно дали хващам дистанционното на телевизора вкъщи, дали държа слушалката на домашния телефон и дали държа мобилния си телефон - не мога да направя никаква разлика между трите вида пластмаси (и то на различни фирми).
Защо точно всички се захващат веднага за Samsung, а не някой друг производител? Нима LG, Nokia, Sony и други не ползват пластмаса? Или при тях е \"скъпата\" пластмаса, а само и единствено при Samsung е най-долнопробната и евтина, нали така?
Казах какви са \"предимствата\" на металния панел в предния си пост - така, че говоря от опит, а не празни приказки, за да защитавам Samsung или някой друг.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 30 авг 2013, 21:35

И аз не мога да разбера, какво се държат за пластмасата на Самсунг. И другото, което не ми е ясно тия хора като си купуват телефон ВЕДНЪЖ в живота си ли го правят? Че искат да е метален, брониран - да издържа на обстрел с миномет.:D Пластмасата, колкото и да не им харесва е достатъчно еластична за да поема вибрациите при удар. С2-та е вече на две години (да пак ще го кажа) и скоро получи първата си пукнатина отстрани на лайсната - ЗА ДВЕ ГОДИНИ ползване. Преди година дадох айпада на барманката във фитнеса да си поиграе (вместо с това с друго трябваше да си поиграе:D) и го чукнала отстрани, и как се е сдъвкал алуминия, все едно някой го е захапал. Тоя алуминий е най - неподходящия материал за устройства, които са преносими. Казвам го, защото веднага ще скочат Епъл фенчетата, колко са красиви и премиум техните лаптопи. Само че лаптопа (поне аз) не го разкарвам по кафетата и да се фукам, а си ми е домашния комп! За навън хората са измислили таблет, смартфон и фаблет.
Samsung GALAXY S22 Ultra

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 30 авг 2013, 22:11

Защо правите темата \"нероден петко\"?
Нека направят нещо пък тогава ще обсъждаме.Може пък да имат някаква идея за заобикаляне на някои от проблемите.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Отговори