Слух: Samsung Galaxy S5 ще бъде представен през първото тримесечие на 2014

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Re: Слух: Samsung Galaxy S5 ще бъде представен през първото тримесечие

Мнение от nikolaiii » 29 ное 2013, 07:55

Няма такъв филм за който натякваш и натрапваш няколко мнения подред. Телефона и ъпдейта е чук отвсякъде. Купувам продукти на Самсунг от 10 години насам и нищо не се е повредило от тях досега... В последните години просто убиха конкуренцията в почти всички сфери на високо технологичните устройства и техника за бита.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 29 ное 2013, 13:54

[Quote]stefanicio:
Както вече казах, доста хора се оплакват от ъпдейта на S4 до Android 4.3. Проблемите са в WiFi мрежата (и твоето решение не работи при всички)[/Quote]

От къде си сигурен? Прочел си го някъде в нета, нали? Докато аз говоря от личен опит.

[Quote]stefanicio:
Въпреки това тествах една бройка за около месец и доста я флашвах с всевъзможни ромове и спокойно мога да кажа, че Samsung Stock ROM + TouchWiz беше най-лошият вариант от гледна точка User Experience ;)[/Quote]

Че някой насила ли те държи на TouchWiz като има толкова много и различни launcher-и в Google Play?
CM11 ли искаш да ми хвалиш, който е толкова окастрен? Ами как няма да върви \"леко\" - то половината му (да не кажа цялата) функционалност на телефона няма. Някакво дървено меню с 1 - 2 страници иконки и всичкото това осакатяване, заради User Experience.
Със stock ROM съм имал 910 часа up time без никакви проблеми още като бях с 4.2.2, ако искаш и скрийншот мога да ти кача. После се наложи да минавам на 4.3 и Kies го изключва, за да влезе в download режим и затова не успях да направя повече.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 29 ное 2013, 14:09

Ако S4 беше успешен модел, нямаше да умуват за негов заместник 6-тия месец от старта на продажбите. Направили са някъкъв телефон, колкото да отбият номера. Не е добър достатъчно! Вижда от самолет че не е вложено старание. И това при положение че конкуренцията се представя добре и пазара расте. Мястото за \"стари кучета\" не е гарантирано. Когато вземеш в ръка друг флагман, няма да забележиш \"програмираното остаряване\" на Samsung. Чиповете са направени така че да работят +30 години. Не си изхвърляш компютъра, защото метализираната му боя се е олющила, а когато остарее морално. Това се случва година-две след като го купиш. Принципно ефтинджос боклука няма място при компютрите. При тях действа \"законът на Мур\" и естествено морално остаряване.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 29 ное 2013, 14:18

Всичките тези глупости колко време ти трябваше за да ги изфантазираш?
Всичкото написано е базирано на твоите си лични впечатления, разни слухове и прочетено в нета тип "една бабичка ми каза".Този остарявал програмирано другите видиш ли... не(неунищожими са) :S и т.н.
Всичко написано от компютараджия който се прехласваше от алуминиевите панели без значение от съдържанието защото били... премиум.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 29 ное 2013, 14:49

Такива са впечатленията на обикновеният клиент, потвърдени от статистиката за продажбите през 3-то трим. Аз допълних със \"законът на Мур\" и това, че няма смисъл от вагане на боклучиви материали в направата на компютъри, щото те се движат в \"друга лента\" от калпаво направените стоки , така че да се счупят бързо - \"програмирано остаряване\".

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 29 ное 2013, 15:54

Ето затова никой вече не остана да пише в този форум... Защото вместо да е място за свободно изразяване на мнение, стана място в което всеки те напада заради това. Отново повтарям. Не притежавам Galaxy S4, защото не искам да го притежавам. Имам S3 и четворката не носи нищо, кой-знае колко повече за цената от 1000 лева.
* Почти идентичен дизайн (то май всичките им телефони са copy-paste с леко разместване на сензорите и камера, и светкавицата)
* Дисплей, който е съвсем малко по-голям с пикселна гъстота в която не виждам особена разлика
* По-мощен процесор от който нямам нужда, понеже аз и на сегашният ми го държа в Power Saving Mode
* По-добра камера, да това е готино, но все още не си струва парите
* 2 GB RAM, системната памет в общи линии е най-големият плюс на апарата, заради огромният Bloatware в стоковия ROM
Това са причините да пропусна този модел. Предпочитам да изчакам да излезе S5 и ако ми хареса да си взема него. Така или иначе, има ужасно много слухове, че ще изтеглят и неговата премиера доста по-рано, и ако това се случи, направо означава, че S4 ще се яви като междинен модел, който е бил само за замазване на очите на потребителите, заради липсата на особени иновативни хардуерни промени.
Относно прибързването с пускането на ъпдейта до Android 4.3:
Това, че ти не намираш особени бъгове това изобщо не означава, че такива липсват. И не, не говоря от собствен опит. Не съм аз този, който го е прочел някъде и го заявява. Твърдят го други. И не кои да е други, а тези, които го пуснаха...

* Android 4.3 update for AT&T Galaxy S4 reportedly pulled because of unmentioned issues
http://www.sammobile.com/2013/11/18/android-4-3-update-for-att-galaxy-s4-reportedly-pulled-because-of-unmentioned-issues/
* US Cellular confirms Android 4.3 update for Galaxy S4 is on hold
http://www.sammobile.com/2013/11/20/us-cellular-confirms-android-4-3-update-for-galaxy-s4-is-on-hold/
Ето и новината от днес, че от Samsung отново пускат 4.3 след като са поизчистили основните бъгове:
* Samsung resumes Android 4.3 update rollout for Galaxy S4 worldwide
http://www.sammobile.com/2013/11/29/samsung-resumes-android-4-3-update-rollout-for-galaxy-s4-worldwide/
Та в заключение. Samsung пуснаха бъгави ъпдейти за 3 от най-продаваните си телефони. Тези ъпдейти разочароваха клиентите им. Galxy S3, Galaxy Note 2 и Galaxy S4 направиха Samsung лидер при производителите. За съжаление целта им беше само да продадат апаратите, а не и да ги поддържат. Единственото по-лошо от това да се бавиш с ъпдейт е да пуснеш бъгав такъв, който на всичкото отгоре не можеш да махнеш без риск да си нарушиш гаранцията, ако нямаш известни познания.

AVKansazov

Мнение от AVKansazov » 29 ное 2013, 16:37

Ами вие и двамата нямате нищо компетентно насреща ами просто си излагате личните възгледи и упорито се опитвате да ги внушавате и да държите на тях.Потвърждавам думите на Център че също нямам никакви проблеми с ъпдейтите на самсунгите ми и тяхната работа(4-ката е с МК8 от вчера - специално за нея някой направи от мухата слон за уж "много проблемния" ъпдейт и го пусна като новина) докато на тези факти от притежатели противопоставяте какво... някакви голи характеристики, прочетено от нета и "тествал съм...уж...един месец съм му...мамата да го пробвам колко ще издържи на ексцесии и експерименти не на нормална работа".Всеки флагман на неговото място ще прави същите проблеми.
[Quote]Не съм аз този, който го е прочел някъде и го заявява. Твърдят го други.[/Quote]
Ако не си го прочел как го знаеш и коментираш за други?Значи написаното от някой си в нета е по вярно от написаното първа ръка от собственик?
[Quote]Защото вместо да е място за свободно изразяване на мнение, стана място в което всеки те напада заради това.[/Quote]
"Всички са равни но някои са по-равни от другите" - ти имаш право на мнение но когато аз влизам в спор със мое собствено излиза че нямам право защото не съм съгласен с теб(или по-удобното "те нападам" )."Като говориш с мен ще мълчиш" а?

Ачо ти вземи кажи с какъв телефон си защото ако още караш с онази допотопна нокия не виждам какво компетентно мнение ще даваш за флагмани(на който и да е) без да си ги пипал даже.
Ако е така по добре си гледай хобито с процесорите и не се мешай.

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 29 ное 2013, 17:05

Ще използвам едно клише, което използват всички политици, звезди, VIP-ове и там другите медийни личности: \"Не ме цитирай извън контекста...\"

[Quote] Не съм аз този, който го е прочел някъде и го заявява. Твърдят го други. И не кои да е други, а тези, които го пуснаха...[/Quote]

Дал съм линкове към официалните мнения и решения за спиране на ъпдейта на S4 (също така на S3) поради наличие на доста бъгове и недоволство на клиентите. Ако се поровиш малко ще прочетеш и официалното становище на Samsung за калпавите им ъпдейти и как лекичко споменават, че ги спрели за да ги прегледат наново и да видят от къде произтичат проблемите.
Радвам се, че при вас няма проблеми и не забелязвате Battery Drain или някои от другите бъгове. Все пак, масата от потребителите, някои от най-големите оператори и самите Samsnug казват, че проблеми има (или поне имаше до днес докато пуснаха новата версия на Android 4.3) ;)

AVKansazov

Мнение от AVKansazov » 29 ное 2013, 17:14

За 3 съм съгласен, и двамата сме потърпевши и има нещо недоправено но за 4 си върви - голяма част от проблемите са от незнание и мързел(дали не знаеш че трябва да се направят някакви настройки някъде или те мързи да направиш хард ресет защото трябва да теглиш и правиш всичко отново).Но за \"масата от потребители\" не останах с такова впечатление(не си единствения който чете).Недей да бъдеш толкова категоричен за нещо за което и ти не си толкова сигурен.

stefanicio
Контакти:

Мнение от stefanicio » 29 ное 2013, 17:37

Много ме забавляваш :D
Samsung пускат ъпдейт -> Хората се оплакват че има проблеми -> Samsung спират ъпдейта -> Отстраняват бъговете (уж) -> Пускат ъпдейта отново (от днес)
Та значи, тези които са го направили (Samsung) казват, че има проблеми, спират си ъпдейта и започват да му отстраняват грешките... Ти обаче твърдиш, че ъпдейта си работи като хората :D Щом за теб е така няма проблем. Аз лично не съм разглежда самият ъпдейт в детайли, но има хора които са го направили. Доста от code-ърите в XDA твърдят, че проблема при 4.3 идва от управлението на паметта и най-вече от заделянето и освобождаването й за неактивните приложения. Galaxy S4 е с 2 GB RAM и по-голямата налична памет не води до толкова често заделяне и освобождаване(особено в началото при чиста инсталация и преди да го наблъскаш с приложения), затова и Battery Drain е доста по-малък. При S3 за съжаление системната памет е само 1 GB и от там идват огромните проблеми...
Както и да е. Всеки си има право на мнение и щом на теб си ти харесва версията на 4.3 с която си, няма проблем. Все пак, както не веднъж споменах, от днес е налична преработена версия и бих те посъветвал да я погледнеш и нея ;)

Отговори