Специфичен въпрос за двусимови телефони

Defs
Регистриран: 09 юли 2005, 18:46

Специфичен въпрос за двусимови телефони

Мнение от Defs » 28 дек 2011, 08:50

Темите, които изчетох тук за двусимовите телефони на Samsung не ми дадоха конкретен отговор, така че моля, ако някой има опит нека сподели.

Искам да си взема двусимов телефон, най-вероятно от рода на E2151 с един радио модул. В първи СИМ слот ще ползвам лична карта, във втори служебна.
Знам че при едномодулните телефони при активен разговор по едната карта другата е изключена или пренасочена. И с това е свързана специфичната врътка, която ме интересува.

Искам щом говоря по личната карта(Сим 1) и някой ме потърси на служебната(Сим 2), да не му дава извън обхват и после да ме известява с СМС, а да ми препраща разговора към СИМ1 по която ще разговарям в момента НО да чува заето.

Тоест възможно ли е да пренасоча СИМ2 към СИМ1, когато говоря по последната, но да деактивирам "Втора линия" на СИМ1, така че да дава просто заето на човека, който ме търси на СИМ2. Или при деактивиране на втора линия няма да стане успешно пренасочване.

Моля, ако някой има възможност нека пробва.

mitaka_80
Регистриран: 05 сеп 2007, 18:42

Re: Специфичен въпрос за двусимови телефони

Мнение от mitaka_80 » 28 дек 2011, 10:14

Здравей, да, възможно е, току що го изпробвах. Когато те търсят на СИМ2 (служебна) и има пренасочване към СИМ 1(лична), на която си премахнал опцията за изчакващо повикване, при повикване към СИМ 2, когато в този момент говориш по СИМ 1, се чува "сигнал заето" или "избраният номер е зает", в зависимост от това на кой мобилен оператор ти е СИМ 1 (личната карта).

Defs
Регистриран: 09 юли 2005, 18:46

Re: Специфичен въпрос за двусимови телефони

Мнение от Defs » 28 дек 2011, 21:10

Благодаря ти.

Отговори