[Заключена] Глобален проблем с Galaxy S6! [изчерпана]

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от centur » 17 юни 2015, 13:00

xpuc4o актуализирай си ръчно приложенията през WiFi като толкова много ти се обновяват сами през мобилния интернет.
Аз интернет ползвам активно от над 5 години насам и никога не съм спирал мобилен интернет, за да пестя трафик за каквото и да е.
Отделно, че Google Play има опция да си го настроиш да се актуализират приложенията само през WiFi (по подразбиране е така).
Това са типично ученическите телефони: има телефон за 1500 лв., ама няма пари за мобилен интернет, както и няма ваучер да звънне сигурно :D
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от xpuc4o » 17 юни 2015, 13:15

Моя е грешката-не се изразих правилно. Да се обновяват, имах предвид. В работата нямам достъп до wifi.
И ще те помоля да се научиш да четеш, преди да коментираш :D Писал съм,че не пестя трафик, колега, а БАТЕРИЯ ;)

Потребителски аватар
centur

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от centur » 17 юни 2015, 13:19

Най-голям консуматор на батерия е самия дисплей, а не мобилния интернет както си мислиш.
Дори да го изключиш ще спестиш най-много 1% на час, което не е нищо особено.
Apple Watch S10 LTE 46мм

xpuc4o

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от xpuc4o » 17 юни 2015, 13:32

Ееее това не го знаех :D
Само незнам кога казах, че са най-големия консуматор мобилните данни :)
Казвам, че обновяването е проблема,колега. То ти дърпа от батерията. Дали ме разбра вече?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от board » 17 юни 2015, 13:32

Еми аз и Wi-Fi-я никога не го изключвам :) Но виж за бутончето за звука и донякъде скрийн миръринга би ми било мъчно ;)

Аз не мисля, че за някой е ОК да изчезва която и да е функция. Просто като в нета се коментира колко огромен проблем е това, е нормално да има и хора смятащи, че прекалено много се драматизира за подобно нещо. В други форуми съм срещал коментари от рода, как ще си връщат телефоните и т.н ... за това че нямат няколко бързи бутончета за няколко дни/седмици, докато се фиксира проблема, айде стига.

xpuc4o

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от xpuc4o » 17 юни 2015, 13:34

Е, чак да го връщам няма. Знам, че ще ума ъпдейт.Но докато той дойде вече решихме проблема с едно приложение.

Потребителски аватар
centur

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от centur » 17 юни 2015, 13:41

На кое обновяване ти дърпа батерията, че не разбрах?
Програмите от Google Play се актуализират през WiFi, когато имаш налична такава безжична мрежа (по подразбиране настройката е такава).
Това, че като си включиш мобилния интернет (или не го спираш) горе ти показва, че има еди колко си програми, които имат нови версии - НЕ значи, че непременно сами се обновяват (освен, ако не си променял настройката на Google Play да ги обновява и през мобилен интернет).
И отново да питам кое "обновяване" ти дърпа от батерията?
Apple Watch S10 LTE 46мм

xpuc4o

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от xpuc4o » 17 юни 2015, 14:03

Колега, давам ти пример, защото не можеш да ме разбереш- фейса за да ти изписва кой какво/кого е лайкнал или писал, или поканил, или шернал и т.н, какво прави според теб? Май се обновяваше(refresh-ва), нали? Неслучайно ако ползваш социални мрежи в мениджъра на батерията ще са сред първите места, по ползване на батерия.
Не говоря за актулизация към нова версия на апа.

Потребителски аватар
centur

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от centur » 17 юни 2015, 18:57

Facebook го разкарах отдавна. Още от първите версии на приложението до ден днешен е тромаво/тежко и гълта доста RAM и хаби батерията. Това няма нищо общо с мобилния интернет, нито с S6/Edge.
Така, че никой насила не те кара да ползваш Facebook, камоли да го имаш инсталиран на телефона. Ако толкова ти е притрябвал ползвай десктоп версията през браузър, а не допълнително инсталирано приложение.
Apple Watch S10 LTE 46мм

IPS_IPS
Регистриран: 07 май 2014, 14:04

Re: Глобален проблем с Galaxy S6!

Мнение от IPS_IPS » 18 юни 2015, 00:21

Проблема е, че и в това копират ябълките, защото и айфона няма shortcut за 3G-то :D :D
Края на месеца ще излезне ъпдейта за този проблем, ама вкуса от глупавите номера на самсунг си остава..

Отговори