Aми аз имам един друг въпрос.Значи по характеристики дисплейте на К750 и W810 са еднакви - като размери, цветове и т.н.Една картинка на W810 изглеждаше просто супер. Казах на пича я ми я прати - и какво - на моя к750 картинката изглеждаше в пъти по зле - нищо общо.Викам си ко става тука и пращам една от мойте картинки - и пак на неговия тел изглежда много по добре.Защо е така.
Провал съм да сравнявам 65к дисплей с моя 256к и разлика има, но защо на два 256к дисплея (W810 i K750) разликата е така осезаема
П.С. Малко офтопик си позволих, но...
Защо SE,Samsung,Motorola досега не са пуснали телефон с 16 мил.цвята?
Re: Защо SE,Samsung,Motorola досега не са пуснали телефон с 16 мил.цвя
Сигурно ти е надраскан дисплея и затова ти изглежда по-зле .
Погледни една и съща картинка на К700 и на К750 и ще видиш че разлика няма , друг въпрос е дали е по-ярък дисплея на К750 и ти се струва по-яко като го гледаш .
На W810 дисплея е 1,9 инча диагонал , а на К750 е 1,8 инча - така на око ти се струват еднакви , но на W810 e по-голям дисплея .
..Провал съм да сравнявам 65к дисплей с моя 256к и разлика има,...
Има разлика дали гледаш TFT или CSTN дисплей , а не цветовете на картинката там .
Погледни една и съща картинка на К700 и на К750 и ще видиш че разлика няма , друг въпрос е дали е по-ярък дисплея на К750 и ти се струва по-яко като го гледаш .
На W810 дисплея е 1,9 инча диагонал , а на К750 е 1,8 инча - така на око ти се струват еднакви , но на W810 e по-голям дисплея .
..Провал съм да сравнявам 65к дисплей с моя 256к и разлика има,...
Има разлика дали гледаш TFT или CSTN дисплей , а не цветовете на картинката там .
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Не е от надраскването.Просто на моя цветовете изглеждат по "бледи" докато на другия са много по контрастни и "живи"....не мога да си обясня.Ако имаш възможност ги сравни
ami 4ovek to poniakoga niakoi displei fabri4no sa napraveni po skapano.kogato imah k500 edna priatelka ima6e sa6tia.no na moia vsi4ki cvetove biaha po tamni.bez da sam go iztarval.a moge i da si si nastroil na po slabo osvetiavane displeia.po princip i az sam 4uval 4e na w810 e po dobar,po ka4estvena matrica ima.no naprimer na moia p990 se vigda vsi4ko po hubavo ot na 6280 naprimer(takava ima edin priatel),vapreki 4e diagonala mi e po goliam,toest dpi e po malak.
по красива е картината на телефоните с 16 милиона цвята
abe to nai dobre da spra da sporia.to vie ste golemi inati.pred savar6eno iasni fakti prodalgavate da si znaete va6eto.ama da vidim.dokagi mi 4e si prava i 6te ti poviarvam,6toto i az moga da govoria taka gluposti bez da obiasniavam.az pak kazvam 4e monohromnite displei sa nai dobri.:-)prosto ako e s 65000 cviata faila niama otkade da izkara pove4e.obiasni mi za6to na moia p990 kartinkite izglegdat po dobre ot na vs3?ednakvi rezolucii,onia e s 16000000.
-
- Регистриран: 17 юли 2004, 10:21
Разлика има и тя е в това че един дисплей със 16м цвята изобразява повече нюанси на един цвят.Т.е. - ако вземем една картинка - най-елементарна преливка от синьо към бяло и я запазим на 24/32 битов цвят,на монитора ще излезе идеално,но на телефон с 16м или 262к цвята ще се появи "накъсване" на преливането - ще стои на линии защото дисплея няма да може да изобрази цветовете между примерно 0x4DA7F0 и 0х2995ED (и двете са сини със съвсем малка разлика).Всеки който си има някакъв графичен редактор на PC-то може да пробва и да види че е така.