Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от Вито » 04 яну 2015, 13:35

Брат хубави модели са ти посочили колегите. Едно обаче да знаеш, ако трябва да скопяваш всички функции на смартфона, за да кара батерията няколко часа повече, не си заслужава да дадеш една камара пари. Моят телефон е с 2600 mAh (HTC 816) и издържа един ден с нормална работа. В седем като стана го откачам от зарядното, вечер преди да легна към полунощ го закачам. Не спирам никакви функции за да намаля производителността му. За сметка на това когато ми се наложи интензивно браузване, четене, говорене ползвам външна батерия. По този начин от години си спестявам всичките главоболия, дали и кога ще ми падне батерията. Не нося зарядни с дълги кабели и всичко работи идеално. В моя случай батерията е малка и удобна, с размер на 5 инчов телефон - http://www.amazon.co.uk/EasyAcc%C2%AE-Charging-Portable-Flashlight-Smartphone/dp/B00EK3UHS8/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1420371178&sr=8-2&keywords=EasyAcc+5000 Успех!

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от mkpetrov » 04 яну 2015, 13:47

То удобно няма как да е и с размер на 5-инчов телефон, но за съжаление наистина все още така се правят телефоните, че друг вариант няма (Освен най-големите усилени батерии за галакситата), ако не искаш да се ограничаваш и да се притесняваш. А и да има, или струва една камара пари (Заради една батерия само определено не се връзва), или батерията е несменяема и трябва пък да се притесняваш как ще я сменяш след една година (Особено ако е някое HTC, където масово и в сервиз няма да успеят да я сменят). Но обикновено и 2-те.

И наистина странна, но много масова практика е да се преувеличава за това колко карат батериите. Или хората опитват да си оправдаят покупките, или просто са свикнали да се ограничават и затова батерията им стига

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 04 яну 2015, 14:17

[Quote]Ванка, преувеличават.Взех Note 4 на сина ми скоро. Не е цвете батерията, при това с намалена яркост на дисплея. [/Quote]

[Quote]При флагманите iPhone 6 Plus няма кой да го стигне. Батерията на 6 Plus държи ~2 часа повече бараузване през Wi-Fi от тази на Note 4.[/Quote] 

Хумористите пак започнаха 2015 с глупости и лъжи :D

По темата : всеки един флагман в момента ще ти свърши работа и ще те изкара 1 ден, което е напълно достатъчно. Отиваш в някой магазин и избираш това, което ти е по джоба, и което ти харесва най-много.

mkpetrov

Re: Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от mkpetrov » 04 яну 2015, 14:26

Е, пак същата работа. Осмиваш ги за iphone-a (Който кара около 5 часа, според тестовете на phonearena - вижда ми се съвсем реално при тази батерия. ОС да си оптимизират колкото щат, дисплеят, процесорът и радиото си харчат доволно много при всички случаи), и се изхвърляш по същия начин за останалите. Телефон, който да кара 1 ден, все още няма. Поне не от флагманите. Вярно, че Note би трябвало да кара повече, но това пак не значи, че е достатъчно.

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от Вито » 04 яну 2015, 15:12

Преди години ползвах доста по-дебела батерия на Anker, от тази гледна точка по-удобно. Обичам да съм независим от контактите, за това външната батерия е единственото решение за мен. Смартфонът харчи много ток, какъвто и ще да е, това е положението. И флагмани и нисък клас всичко харчи, ако го ползваш като смартфон, а не само за ало ало. ;)

dxv_pro
Регистриран: 02 юли 2010, 18:27

Мнение от dxv_pro » 04 яну 2015, 15:12

LG G2 - както казаха и по-горе перфектно съотношение между цена/качество. Моя изкара 10 дена без зареждане, но почти не съм го използвал за тия 10 дена ( 10 мин разговори, 30 мин из нета, около час в 9gag и 15 мин като фенерче)

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от AVKansazov » 04 яну 2015, 15:26

[Quote]Телефон, който да кара 1 ден, все още няма.[/Quote]
Я стига глупости!
Галакситата ми карат нормално по 2-3 дни с нормално потребление без да държа включени постоянно wi-fi-та, мобилни данни, блутуути и разни други изгъзици(вайбъри, скайпове) когато не ми трябват.Един колега ползва леновото си S860 като обикновен телефон и се хвали че го зарежда на 5-6 дни.
Всичко е въпрос на експлоатация а не на градските легенди че смартфоните държат само по 1 ден както и да ги ползваш.
А относно автора на темата какво е правил нокията си (N97 мини) която би трябвало да държи 4-5 дни че го е зареждал всеки ден и недоволства.Ако иска да кара по 2 седмици с яко ръчкане да си изобрети мини-ядрен реактор.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от Вито » 04 яну 2015, 16:11

[Quote]без да държа включени постоянно wi-fi-та, мобилни данни, блутуути и разни други изгъзици(вайбъри, скайпове) [/Quote]
Извинявай, ама ако тези "изгъзици" не са ми пуснати нямам нужда от смартфон. Какво ще рече да ползвам вайбър когато ми трябва? Връзката е двупосочна, идеята е да могат и мен да ме търсят... За какво ще плащам за 10 ГБ нет, ако си спирам данните, за да пестя батерия... ;) Никога не си спирам wi-fi защото на местата където ходя го ползвам. Не виждам какъв е смисълът, ако смартфът е без постоянен нет - няма да ми върши работа. За това ми се наложи да взема външна батерия преди години, а не да се ограничавам до няколко модела и да избирам един конкретен телефон, който е с най-мощна батерия. Така избирам телефон, който ми харесва, а не който е с много милиампери.

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 04 яну 2015, 16:12

Sony Xperia Z3 Compact е [B]безусловно най-добрата оферта по отношение на батерията[/B] и не само...
Има достатъчно инфо в това отношение.

mkpetrov

Re: Re: Re: Re: Избор на телефон с МНОГО дълъг живот на батерията?

Мнение от mkpetrov » 04 яну 2015, 16:13

[quote]Всичко е въпрос на експлоатация [/quote]
Именно. Няма телефон, който да изкара цял ден при каквато и да е експлоатация. Само при "нормално" ползване (Най-вече при ползване не като смартфон). Тоест, или като се ограничаваш, или присто при най-добрия случай, когато или не ти трябва много през деня, или има къде да го зареждаш така или иначе (А не знаеш кога каква експлоатация ще ти е необходима, така че е меко казано да съдиш по оптимистичния сценарий).
Така че "батерията кара н дни" е безсмислица, която не отразява реалните възможности на батерията, а само най-добрия възможен сценарий.

Отговори