[Quote]Аз лично се обзаведох с [B]Нокия 6150[/B]. Някъде към 1998г беше[/Quote]
Темата е за първия смартфон... 6150 е много, много далеч от това понятие.
Коя година си купихте първия смартфон?
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Re: Коя година си купихте първия смартфон?
Нокиа N70. 2005 година.
Телефона още е жив и работи безпроблемно, но батерията вече държи само 2 дена.
Ползвам го когато съм на работа.
Още играя някой игри на него.
Телефона още е жив и работи безпроблемно, но батерията вече държи само 2 дена.
Ползвам го когато съм на работа.
Още играя някой игри на него.
Re: Коя година си купихте първия смартфон?
2000г. Siemens SL45. Имаше карта памет, май 16MB или 32MB.Слушах MP3.
Моят първи смартфон е Nokia 3660 и предполагам съм го купил през 2004 г.
2003 - Orange SPV
А преди това PDA Apple Newton (MP120) мисля че това е първият продукт от този клас. Все още го имам и работи :)
А преди това PDA Apple Newton (MP120) мисля че това е първият продукт от този клас. Все още го имам и работи :)
Re: Re: Re: Коя година си купихте първия смартфон?
Хората бъркат понятието "смартфон" и е нормално, май.
Не беше лошо в заглавния пост в темата Ванката да посочи определението за смартфон, по което да се ръководят хората, пишещи мненията си.
Не беше лошо в заглавния пост в темата Ванката да посочи определението за смартфон, по което да се ръководят хората, пишещи мненията си.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: Коя година си купихте първия смартфон?
[Quote]Смартфон (на английски: smartphone – умен телефон) е мобилен телефон c разширена функционалност, сравнима с джобните компютри. Понякога се използва и терминът „комуникатор“ (на английски: Communicator, PDA Phone) – джобен компютър, допълнен с възможностите на мобилен телефон.
Смартфоните и комуникаторите се отличават от обикновените мобилни телефони с наличието на достатъчно развита операционна система. Най-често тя е отворена за разработка на приложен софтуер от странични разработчици (операционната система на обикновените мобилни телефони е затворена). Добавянето на допълнителни приложения позволява значително да се подобрят възможностите и функционалностите на смартфоните и комуникаторите в сравнение с обикновените мобилни телефони.[/Quote]
С други думи телефони като Siemens SL45 (колкото и да ми беше любим навремето) и особено Nokia 6150 нямат място при смарфоните...
Смартфоните и комуникаторите се отличават от обикновените мобилни телефони с наличието на достатъчно развита операционна система. Най-често тя е отворена за разработка на приложен софтуер от странични разработчици (операционната система на обикновените мобилни телефони е затворена). Добавянето на допълнителни приложения позволява значително да се подобрят възможностите и функционалностите на смартфоните и комуникаторите в сравнение с обикновените мобилни телефони.[/Quote]
С други думи телефони като Siemens SL45 (колкото и да ми беше любим навремето) и особено Nokia 6150 нямат място при смарфоните...
Re: Re: Re: Re: Re: Коя година си купихте първия смартфон?
Знам какво е. :) Поправям се - Nokia 6600.Може би 2004г. беше.