Мор по мобилките - жалваме се от скапани смартфони
Всяко второ оплакване е за мобилни апарати, софтуерът им не работи
...
Комисията за защита на потребителите е залята от жалби за калпави смартфони и таблети, пише "Телеграф", като се позовава на Емилия Елчинова, шеф на дирекция "Контрол на пазара" в Комисията за защита на потребителите.
От 6000 жалби с ракламации най-много са за мобилни апарати. През последните три месеца всяка втора жалба е за рекламация на смартфони, казва Елчинова.
Потребителите се оплакват, че устройствата се повреждат бързо, че имат софтуерни проблеми и не изпълняват функциите, заради които са ги купили. На второ място са рекламациите на лаптопи и таблети. Чак след това са оплакванията от други потребителски стоки, като обувки, дрехи, мебели, телевизори и др.
Потребителят идва в КЗП с очакване, че тя ще разпореди на търговеца да възстанови парите за дефектирала стока. Но това не става така. "Ние съдействаме за решаването на неговия проблем, но не винаги се стига до възстановяване на парите. В повечето случаи рекламациите се уреждат чрез ремонт", уточни Елчинова.
С промените в Закона за защита на потребителите от 25 юли търговците са задължени чак след третия ремонт да приемат обратно стоката и да върнат парите за нея на купувача./БЛИЦ
http://www.epohalnivremena.com/201403/140803340.html
Всяко второ оплакване е за мобилни апарати, софтуерът им не работи
...
Комисията за защита на потребителите е залята от жалби за калпави смартфони и таблети, пише "Телеграф", като се позовава на Емилия Елчинова, шеф на дирекция "Контрол на пазара" в Комисията за защита на потребителите.
От 6000 жалби с ракламации най-много са за мобилни апарати. През последните три месеца всяка втора жалба е за рекламация на смартфони, казва Елчинова.
Потребителите се оплакват, че устройствата се повреждат бързо, че имат софтуерни проблеми и не изпълняват функциите, заради които са ги купили. На второ място са рекламациите на лаптопи и таблети. Чак след това са оплакванията от други потребителски стоки, като обувки, дрехи, мебели, телевизори и др.
Потребителят идва в КЗП с очакване, че тя ще разпореди на търговеца да възстанови парите за дефектирала стока. Но това не става така. "Ние съдействаме за решаването на неговия проблем, но не винаги се стига до възстановяване на парите. В повечето случаи рекламациите се уреждат чрез ремонт", уточни Елчинова.
С промените в Закона за защита на потребителите от 25 юли търговците са задължени чак след третия ремонт да приемат обратно стоката и да върнат парите за нея на купувача./БЛИЦ
http://www.epohalnivremena.com/201403/140803340.html
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Мор по мобилките - жалваме се от скапани смартфони
Дали тука присъства фактора неграмотност на потребителя?(whistle)
-
- Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50
Или пък хората си купуват китайски \"чудеса на техниката\", които спират да работят след една седмица?
Това ще е фактора в над 80% от рекламациите ..
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Доста китайски чудеса са ми минали през ръцете и освен по-слабия хардуер проблеми не съм видял...надали е от това.
на 29.10 взех Алкател по д5.
на 8.11 започна да се рестартира сам по няколко пъти на ден както си стои на масата.
Днес отидох в офис на мтел и го дадох за ремонт.
Ще чакам месец.Нямаха оборотни с малка карта,затова пак съм с дъртото Трео 650 :smileysad:(
Ужасно съм разочарован.И две седмици не можа да изкара...
Мой колега си взе същия телефон и днес ми се обади че и неговия се започнал да се рестартира сам поне по 2-3 пъти на ден от вчера.
на 8.11 започна да се рестартира сам по няколко пъти на ден както си стои на масата.
Днес отидох в офис на мтел и го дадох за ремонт.
Ще чакам месец.Нямаха оборотни с малка карта,затова пак съм с дъртото Трео 650 :smileysad:(
Ужасно съм разочарован.И две седмици не можа да изкара...
Мой колега си взе същия телефон и днес ми се обади че и неговия се започнал да се рестартира сам поне по 2-3 пъти на ден от вчера.
Re: Re: Мор по мобилките - жалваме се от скапани смартфони
Жена ми от нова година е с алкател нам си къв. Не е мръднал и като визия и като софтуер. Не е забивал, не се е рестартирал. Аз пък съм с леново. Също без забележки.
Ами Алкател струват на половината на адекватен модел от качествените марки.Тъпо е да очакваш че си прекарал всички онези който плащат прескъпо за Самсунг,Сони,Нокиа и компания.Оказва си че ти си се прекарал с телефон на половин цена,който не върши работа и наполовина спрямо истинските телефони.Англичаните са го казали - Не съм достатъчно богат,за да купувам евтини стоки. ;-)
[Quote]Днес отидох в офис на мтел и го дадох за ремонт.
Ще чакам месец.[/Quote]
Ще стане по-бързо. Вече ги поправят за около седмица. Преди година и половина на Ноута ми изгоря дъното и го смениха за няма и седмица. Така че звънкай в сервиза след няколко дни.
Ще чакам месец.[/Quote]
Ще стане по-бързо. Вече ги поправят за около седмица. Преди година и половина на Ноута ми изгоря дъното и го смениха за няма и седмица. Така че звънкай в сервиза след няколко дни.
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
[Quote]дадох за ремонт[/Quote]
Както ти каза и колегата kobreti казва един месец но го ремонти рат за 7-10 дни . Те ще ти звънна т когато е готов .
Както ти каза и колегата kobreti казва един месец но го ремонти рат за 7-10 дни . Те ще ти звънна т когато е готов .