От къде си купувате телефоните?

shpekleki
Регистриран: 25 окт 2010, 18:10

Re: От къде си купувате телефоните?

Мнение от shpekleki » 14 мар 2011, 17:49

Не знам дали във фабриката производител предоставят телефоните със съответните книжки, инструкции и менюта на български език, за да може да изискваш от магазините да не ти докоснат телефона. Освен това има нещо друго, което явно не знаеш, защото не си работил в такъв магазин. Когато ти изпратят телефон от склада, трябва да провериш какво има вътре. Случвало ми се е да ми изпращат дъмита в кутии, които не съм проверявал - така аз подписвам, че това е стоката и тази липса остава за мен и другите от магазина - съответно трябва всеки да извади по 100лв. от заплатата, защото понякога в складовете работят разни тарикати дето пробват да си откраднат някой по-хубав телефон.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 14 мар 2011, 18:28

[Quote]Случвало ми се е да ми изпращат дъмита в кутии, които не съм проверявал - така аз подписвам, че това е стоката и тази липса остава за мен и другите от магазина - съответно трябва всеки да извади по 100лв. от заплатата, защото понякога в складовете работят разни тарикати дето пробват да си откраднат някой по-хубав телефон. [/Quote]

Това за кой магазин или оператор се отнася?

Потребителски аватар
tedddyster
Регистриран: 08 яну 2008, 11:37

Мнение от tedddyster » 14 мар 2011, 20:02

Аз съм попадал на неразпечатани телефони в Jeff, също и в магазини на Виваком, даже и в Germanos.

shpekleki

Мнение от shpekleki » 14 мар 2011, 20:33

Ами за Германос и за Хенди (в първия имам приятели, които са ми казвали, при вторите съм работил). Както казва колегата преди мен може да намериш и неразпечатани (което пак не е гаранция че при получаването им от фабриката производител са били в същата окомплектовка), но това вече си е лична преценка на хората в магазина...дали ще проверяват какво им изпращат или ще работят "на доверие". Както казах на мен ми се е случвало да си патя, затова и след това винаги съм си проверявал стоката. А и честно казано много хора искат неразпечатани телефони, но като им се обясни как стоят нещата не съм имал клиент, които да се е отказал от покупка.

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 14 мар 2011, 20:37

Аз работя в известна верига за мобилни телефони, която няма да назовавам, и при нас телефоните идват запечатани, и си имат книжка на български.
Аз искам да си купя телефон, който не се предлага от нашата верига, искам да бъде неразпечатан, и да го разпечатат пред мен.

shpekleki

Мнение от shpekleki » 14 мар 2011, 20:59

Е хем при теб идват запечатани, хем искаш от друга верига неразпечатан, не е ли едно и също. И не е ли нормално да проучиш въпроса как идват телефоните до България. С книжки ли, без книжки ли, дали в централния офис им слагат бг меню и такива неща. Защото хубаво е да искаш, ама ако няма как....Другия вариянт е като провериш да помолиш да ти изпратят от твойта си верига един абсолютно неразпечатван телефон, както идва директно от завода. Едва ли в някоя друга верига ще се навият, а третия вариянт е да отидеш направо до самия завод...ей я къде е Румъния, винаги можеш да си вземеш някоя среден клас Нокия.

Потребителски аватар
tedddyster
Регистриран: 08 яну 2008, 11:37

Мнение от tedddyster » 14 мар 2011, 21:17

Кажи кой е модела и ще ти кажа дали и къде съм го виждал неразпечатан.

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 14 мар 2011, 21:54

Nokia E7 и HTC 7 Pro.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 15 мар 2011, 01:12

Аз пък моята Омниа си я взех в изрядна ,неразпечатена със стикери кутия от [B]Plesio[/B] през не много далечната 2009 :)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 15 мар 2011, 13:21

Хм, а сега де. Купувал съм над 10-на, и нито веднъж не съм повторил магазин :)
Технополис, Jeff, Метро, Виваком, Germanos, 2Be, М-Свят и още 1-2 които не помня; интернет: този сайт, още един и един от Румъния: www.telefonultau.eu

Отговори