От къде си купувате телефоните?

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

От къде си купувате телефоните?

Мнение от makeno » 08 мар 2011, 10:19

Въпроса е сериозен, почти не виждам големи магазини, където можеш спокойно да си разцъкаш телефона и да сравняваш на воля, без някой да ти виси на главата... Кои онлайн магазини са достоверни, оптималното е да се хареса в някой магазин, и после да се поръча онлайн, поне такава е практиката в Германия...
Иначе мога да ви препоръчам amazon, доставката до БГ е 10 евро, гаранцията си важи и са доста кулантни ако се налага.
Та..от къде си купувате gsm-те? :)

thetycoon
Регистриран: 14 авг 2009, 19:59

Re: От къде си купувате телефоните?

Мнение от thetycoon » 08 мар 2011, 10:42

В БГ от операторите, тъй като наистина предлагат гаранционно обслужване. Евентуално може и от някоя голяма верига като Техномаркет/Технополис или компютърна фирма с изградено име. От чужбина amazon, carphone warehouse, в ebay трябва много да се внимава.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 08 мар 2011, 16:45

Хм! Как пазаруваш от Amazon? Правят ли доставки до БГ? Как извършваш плащането и не те ли е страх че могат да те излъжат или да ти докарат повредена при транспортирането стока (имайки предвид как се товарят пратките)?

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 08 мар 2011, 17:04

Верно си го има това притеснение при транспортирането, пощенските служители хич не пазят. На мен като ми пращат нещо винаги им казвам стабилно да опаковат, даже 2-3 кашончета едно в друго, разделени с найлони.

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 09 мар 2011, 10:15

По-скоро се притеснявам дали ще дойде и дали някой няма да свие известието за пристигнала стока от пощенската кутия :)
Доста съм поръчвал от амазон и от ибей, включително и до БГ. Не всички стоки, но доста ги изпращат до БГ, хубавото е, че гаранцията важи в целият ЕС. Доставката струва 10 евро в амазон, независимо колко стоки си поръчал. В ибей е различно, от безплатна доставка до многооо...Плащам с кредитна карта обикновено или пейпал. До момента съм нямал проблеми с нещо счупено, хората са си професионалисти, знаят как се опакова :) Единствената ми грижа е дали наистина ще дойде, но до момента са идвали винаги :)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 09 мар 2011, 16:45

Така се стекоха обстоятелствата, че последните 2-3 години си купувам телефоните от мобилните оператори при преподписване или сключване на нов договор. Но ще се отнася за всякакъв вид друга техника - лаптопи, мп3 плейъри, фотоапарати, обективи и др. обикновено прибягвам до познати живеещи в белите страни, които се прибират в БГ за лятото или зимните празници, така избягвам треперенето около доставката, просто в повечето случаи получавам стоките разопаковани (т.е. за да минат като личен багаж за тях в случай на по-обстойна проверка), като си спестявам транспортни разходи и такси.

fashion_m

Мнение от fashion_m » 13 мар 2011, 13:01

В кои физически магазини не късат фабричните стикери на кутиите?

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 13 мар 2011, 21:19

След като никой от операторите нямаше в наличност (а и не знаеха кога ще го имат...) Nokia N8, взех апарата от BROSS. Тъй като бях в София взех гсма от офиса им, пълен комплект, месец и половина телефона няма проблем.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 14 мар 2011, 16:00

[Quote]В кои физически магазини не късат фабричните стикери на кутиите?[/Quote]

На този въпрос не мога да ти отговоря, но подозирам, че не си разбрал или аз не съм описал добре ситуацията, а именно под "разопаковани" имам предвид, че моите познати ми ги носят без кутия, книжки и прочие. Просто разопаковат дадения продукт и го внасят като лична вече използвана вещ, т.е. не подлежи на данъци и такси.

fashion_m

Мнение от fashion_m » 14 мар 2011, 17:15

Въпросът ми не беше конкретно към теб. Питам по принцип в кои физически магазини не махат фабричните стикери на кутиите? Защото не искам никой извън фабриката-производител да ми е докосвал телефона.

Отговори