Поръчка от Hong Kong на смартфон

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от Tadj » 14 сеп 2015, 10:22

Преди да поръчаш трябва да проучиш някои неща, които касаят главно какъв е търговеца и какво предлага.
Виж му профила, прочети мнения за него от други клиенти, дори и ако става дума за други артикули, асортименти. Мненията на другите преди теб купувачи от този продавач, трябва да са ти ориентир, дали е успешен, дали е задоволил очакванията на другите и ако има доста негативни мнения - директно се отказваш. Ако има пък доста хубаву, значи си върши работата.

Четеш и всичко написано от продавача за телефона(ама всичко!), а най-добре си направи printscreen на страницата, да си я имаш.

Проучваш и как ще ти го изпрати и колко ще струва доставката.
Как ще ти върне парите(трябва да има такава опция), ако нещо се случи и не пристигне.

Ако всичко е наред - поръчваш и чакаш да пристигне или в най-близкия ти пощенски клон или ще ти дойде бележка, че ти е спрян на митницата.
Ако бъде спрян плащаш едни 20% при Митницата (вече всичко се случва много бързо, спрямо преди) на цената, на която си го платил + доставката и си го взимаш.

mkрetrov
Регистриран: 13 сеп 2015, 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от mkрetrov » 14 сеп 2015, 10:22

[Quote]неща като строшен диспей[/Quote]
Няма гаранция защото нещо строшен дисплей няма !
Как ти звучи следната фраза "Лягам си вечерта и оставих телефона на нощното шкафче, на сутринта го намирам със строшен дисплей" ? Нали не очакваш някой да ти направи евала било то и китаеца от който ти предпочиташ да го купиш.
Само за статистиката, М-тел са ми подменяли таблет със спукано стъкло с нов.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 14 сеп 2015, 11:22

Нали точно това казвам, че това не е повреда,а е доста често срещано.На доста хора около мен в последните години са им отказвали гаранция на "умряли" телефони примерно не може да се включи и тн. Изкарват го мокрен,удрян или нещо подобно и плащай.Гаранцията поне при телефоните покрива реално евтини ремонти до 20-30-40лв,кото я ти се наложат я не, и дори един път да ти се наложат и да платиш 30лв ремонт пак си напред.Лично мнение не ангажирам никой.
За мен е изгодно.
Аз лично макар и рядко да ми се случва като се возя в градския транспорт не си купувам билет,а си седя с 20лв в джоба,ако дойдат плащам си глобата и така.Смятал съм и ми се случва веднъж на 40-50 пътувания средно,много по-изгодно е от дупченето на билети. И преди някой да ми скочи, какъв селянин съм ще вметна че да не дупчиш билет в рейса не е престъпление,а административно нарушение, за което е определена глоба, която аз си плащам когато ме хванат.Това че не ме хващат достатъчно често не е мой проблем.Правя нарушение и си заплащам за него както му е реда.Същото е и с гаранцията за мен сметката излиза по-добре с евтини телефони от азиатски държави без гаранция.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от josipz » 15 сеп 2015, 22:19

Някой има ли представа какви са цените на apple продуктите там(в Хонг Конг) и къде (по възможност близо до летището) има магазин?

AntonV70
Регистриран: 21 апр 2007, 15:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от AntonV70 » 15 сеп 2015, 22:27

Ебаси въпроса !!

dani86
Регистриран: 21 ное 2007, 22:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от dani86 » 16 сеп 2015, 08:47

На летището има къде да го купиш. Има една улица в ХК, където продават само телефони и едно малко молче с три етажа където продават само телефони. От там си взех моето xiaomi на добра цена, но пак трябва да се внимава и пита за да не купиш нещо което ще работи само в китай. lG , samsung и iphone са 99% от телефоните там. Спомням си,че iphone 5 беше към 500 лв. Имам малко снимки от там с цени но трябва да ги потърся.

kirilatsa
Регистриран: 08 окт 2009, 08:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от kirilatsa » 16 сеп 2015, 09:12

Не ти трябва да ходиш до Хонг Конг за да си купиш телефон.Аз лично ползвам www.minideal.net ,търговец от Хонг Конг и съм много доволен.Последно купих от тях Oneplus two казах да го декларират за 49$ и нищо не платих на митницата.Доставката беше за 4 дни с DHL.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от josipz » 16 сеп 2015, 09:27

Не отивам за телефон, просто минавам от там и имам да дрема няколко часа между полетите.

kirilatsa
Регистриран: 08 окт 2009, 08:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от kirilatsa » 16 сеп 2015, 09:48

Ами летището е доста далече от града а и трафика е ужасен там. Няколко часа няма да стигнат.

dani86
Регистриран: 21 ное 2007, 22:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчка от Hong Kong на смартфон

Мнение от dani86 » 16 сеп 2015, 14:27

Трафика си е ок,а от летището до центъра са максимум 50 мин и цена около 80хк$ д метро, където се пътува мн лесно, има и по-бързи опции

Отговори