Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

viachy
Регистриран: 30 юни 2008, 18:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от viachy » 02 ное 2015, 14:09

redmi note 2 е 5.5 инча... тухла (не целя да обидя никой като говоря така, дано никой не се засегне)

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от kipe » 02 ное 2015, 14:30

"Тухла" не е много точно казано. Тухли бяха едно време, сега са по-скоро плочи, но все така непрактични, с извинение за отклонението от темата.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от josipz » 02 ное 2015, 14:56

За около 400лв можеш да си вземеш sony m4 aqua, от България с 2г гаранция. Със сигурност ще останеш по-доволен отколкото от някоя китайска пръчка.

viachy

Мнение от viachy » 02 ное 2015, 16:08

ако дам 400 лв със сигурност ще е за Oneplus X

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от muamamu1 » 02 ное 2015, 17:05

Съвет от някой, който изпозлва телефон на OnePlus- недей.

viachy

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от viachy » 02 ное 2015, 17:15

може ли да се аргументираш защо? Едиснтвеното което ме притеснява там е че няма много софтуерна поддръжка за старите им апарати, 1 вид като излезе нов и зае*ават старите.. :S

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от velnsl » 02 ное 2015, 17:29

Когато аз си избирах телефон гледах същите неща - да е не повече от 4,5 инча(за да е с по-малки външни размери), заоблен, здрава батерия, суперснимки - не, но поне прилични.
Взех си ЛГ Г2 мини с 4,7 инча екран. Доволен съм общо взето - заоблен, тънък, приятен, с една ръка мога да работя с него и с палеца достигам най-далечният диагонал на екрана.
Ръбовете(за слушалки, микрофони) около екрана са съвсем тънки, което го прави близък по размер до 4,5 инчовите останали модели телефони, но пък е 4,7.
Не съм имал ядове до сега(почти 6 месеца), но и аз не го използвам много много за странични неща, предимно за "ало, ало" и някоя друга таблица в ексел създадена в него.
Батерията ми държи прилично - 3 до 5 дена. В режим "на шкафа" издържа 9 или 10 дена още като беше "нов", не че сега е стар. Бях се потопил в ремонтна среда и почти не съм го използвал нито контактувал много тогава.
Ако търсиш 4-4,5 инча телефони - погледни ЛГ-и като цяло. При тях отстрани на екрана са тънки поясите(всичко онова, което не е екран), което при сходни външни размери ЛГ има по-голям екран.
Сега вече ако искаш ядра и глупости(дет не ги чувам много много и аз не мога да ти дам съвет. Ама щом и ти не щеш фаянсова плоча в джоба или гранитогрес значи имаме сходни предпочитания.
Не знам дали блести с нещо тоя тел в антуту или с нещо, но на мен ми допада... особено когато е гол.
Ама тия телефони с тия цени как да го оставиш такъв?

ПС: Този режим "на шкафа" го е правило само веднъж. ЛГ е марката според мен при такива изисквания, модела вече въпрос на личен избор.

blind88
Регистриран: 27 ное 2008, 19:40

Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от blind88 » 02 ное 2015, 17:42

Аз използвам alcatel onetouch idol 3 mini. Много съм доволен ,много пъргаво работи. Дори днес получих актуализация от 5.0.1 до 5.0.2

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Съвет за избор на телефон с екран до 5 инча

Мнение от muamamu1 » 02 ное 2015, 18:09

Много причини им насъбрах, откакто си го взех през март. Нека започнем с поддръжката. Забрави за официални ъпдейти. Особено след излизането на OPT (аз изпозлвам OPO). Ще получа официален 5.1.1 след няколко месеца (може би), въпреки че го root-нах буквално веднага. Първото му включване беше, за да го root-на и да му сложа CyanogenMod, така че изпозлвам 5.1.1 от много време. Нека минем на хардуера. Проблеми с дисплея- първо с цветовете. Голяма част от хората, които са си купили първите модели, не са получили подменени апарати. След това с чувствителността- до ден днешен ми се случва да скролна надолу, да тръгне надолу и след секунда да тръгне нагоре. Не са го оправили този прословут проблем, но все пак е по-добре от преди. И да завършим с любимата ми част- обещанията. OPO щеше да получи Camera 2 API през февруари. Още няма. OPT щеше да е убиец на флагмани за 2016. Той и за 2015 не е. Щеше да се получават по-лесно покани от OPO. Да, ама не. Сега OPX ще се получава само с покани за първи месец? Скептично съм настроен.

И нека кажем нещо и за модела, който си си избрал ти- OPT излезе, намаляха продажбите на OPO със Snapdragon 801, останаха им и сензори за камерите и решиха да направят новата маркетинг стратегия, за да разпродадът частите. Не ме разбирай погрешно, моят телефон е бърз, стабилен, удобен, има добра камера и много силна батерия, но друг модел от OP не бих си взел никога повече. Ако си готов да минеш на нещо по-голямо, вземи си OPO. Ако не ти е удобно, по-добре изчакай 2-4-6 месеца, събери още 150$ отгоре и съвсем спокойно ще си купиш телефон, който (поне от това, което си казал за употребата ти) ще ти върши работа поне 2-3 години. Поздрави и успех с избора!

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Мнение от KuKeR » 02 ное 2015, 20:13

[Quote]За около 400лв можеш да си вземеш sony m4 aqua, от България с 2г гаранция. Със сигурност ще останеш по-доволен отколкото от някоя китайска пръчка.[/Quote]
Китайската пръчка,Xiaomi, е в пъти е по-добъра от твоето прехвалено sony. Впрочем, съм сигурен такава пръчка си и не помирисвал даже.:D

Отговори