съвет за телефон
Re: съвет за телефон
[Quote]и си избери най - добре от тези телефони, не да купиш някакъв с хардуерна клавиатура и да се връщаш години назад. Защо да е с клавиатура? Не мога да разбера.[/Quote]Защо нападаш предпочитанията на човека с такава агресия? Твоето виждане за необходимостта от хардуерна клавиатура си има някакви лични аргументи, също както и неговото. А понятията \"напред\" и \"назад\" за време са много относителни, когато говорим за бурно развиващ се пазар на мобилна електроника. Аз лично хич не съм убеден, че \"напред\" в момента значи липса на хардуерна клавиатура и наличие на 4К дисплей и 8-ядрен процесор. Но танцът търсене-предлагане ни е довел дотам. И колкото и да е чудно, според мен натежават внушенията налагани от производителите, отколкото прагматизмът и нуждите на потребителите. И досега пиша по-бързо и удобно с хардуерната клавиатура на Milestone, отколкото с виртуалната тъч-версия, включително на RAZR HD.
Но хардуерната клавиатура не може да стане още по-клавиатура, и разходите за нея са високи, а и утежнява апарата. Докато процесорът може да е с 2, 4, 8, 16, 32 ядра, резолюцията на дисплея и камерата също може да расте неудържимо и да създава \"гладна истерия\" у купувачите за нови и нови модели. Корпусът може спокойно да е от проста пластмаса, вместо алуминий, желязо и кевлар. Така де, за половин-една година все ще издържи, а после се очаква да си купиш нов. Само дето тази подробност някак си не ти я натрапват, когато си го купуваш...
Но хардуерната клавиатура не може да стане още по-клавиатура, и разходите за нея са високи, а и утежнява апарата. Докато процесорът може да е с 2, 4, 8, 16, 32 ядра, резолюцията на дисплея и камерата също може да расте неудържимо и да създава \"гладна истерия\" у купувачите за нови и нови модели. Корпусът може спокойно да е от проста пластмаса, вместо алуминий, желязо и кевлар. Така де, за половин-една година все ще издържи, а после се очаква да си купиш нов. Само дето тази подробност някак си не ти я натрапват, когато си го купуваш...
Благодаря за съветите:) Искам да е с нормална клавиатура и най-добре ще е ако е нещо от рода на Nokia N97,E7.C6 защото е като на лаптоп,а когато влизам в Теам Вюъра ще имам много за писане,а тъч клавиатурите не са удобни за това :( На OS Simbian мога ли да кача Теам Вюър? Не ме интересува дали има ъпдейти или не-интернета ще го ползвам само за пощата и влизане в Теам Вюър :)
Хайде сега не говорим кое е по - качествено и кое не, какво ще кажеш? Аз пък мога да ти кажа, че познавам хора, които имат тъчове на по 3 - 4 години и не са мръднали. Щом ще хардуерна клавиатура и OS, която не е актуална негов си проблем. Това си е твой проблем, че пишеш бавно, нали така? Той е пуснал тема, а аз си изказвам мнението. Хич не отговарям с агресия, просто му давам съвет да не си харчи парите за глупости.
1-во - Symbian OS не е актуална OS.
2-ро - Процесора на тия телефони, които не са хич евтини (при положение, че Symbian е мъртва OS) са по - слаби от тия на Андроиди за по 150лв.
3-то - Доколкото знам TeamViewer я няма за Symbian OS, чел съм за Android, BlackBerry, Windows 8, iOS, но не и за Symbian.
4-то - Symbian няма тая динамичност, която я има на Android, имал съм Symbian телефон с тъчскрийн и знам за какво става на въпрос.
5-то - За цената на N97 може да си вземеш един приличен 4-ядрен Android смартфон.
Помисли си хубаво, дали само заради една хардуерна клавиатура е нужно да купуваш телефон със Symbian. Дадох ти също предложение, което е добро с хардуерна клавиатура - HTC ChaCha е много по - добър избор от всички изброени Symbian-и по - горе.
1-во - Symbian OS не е актуална OS.
2-ро - Процесора на тия телефони, които не са хич евтини (при положение, че Symbian е мъртва OS) са по - слаби от тия на Андроиди за по 150лв.
3-то - Доколкото знам TeamViewer я няма за Symbian OS, чел съм за Android, BlackBerry, Windows 8, iOS, но не и за Symbian.
4-то - Symbian няма тая динамичност, която я има на Android, имал съм Symbian телефон с тъчскрийн и знам за какво става на въпрос.
5-то - За цената на N97 може да си вземеш един приличен 4-ядрен Android смартфон.
Помисли си хубаво, дали само заради една хардуерна клавиатура е нужно да купуваш телефон със Symbian. Дадох ти също предложение, което е добро с хардуерна клавиатура - HTC ChaCha е много по - добър избор от всички изброени Symbian-и по - горе.
На американския пазар има доста андроид машини с андроид и qwerty. Htc chacha е глупав избор защото клавиатурата е неизползваема за тийм вйуъра. Трябва ти лендскейп клавиатура и телвфона да е на бюрото поставен. Наскоро един съфорумец продаваше самсунг с3 мини с qwerty за американския пазар. Потърси в продавалника.
Аз лично бих взел телефон с голям екран и към него ето това
http://prodavalnik.com/byala-bezzhichna-bluetooth-klaviatura-za-ipad-iphone-pc-laptop-android-windows-mobile-symbian-i22358455
Аз лично бих взел телефон с голям екран и към него ето това
http://prodavalnik.com/byala-bezzhichna-bluetooth-klaviatura-za-ipad-iphone-pc-laptop-android-windows-mobile-symbian-i22358455
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
На нокия аша 302 вероятно няма да може да инсталира тийм вюър.
Благодаря и това е идея:)
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Здравей колега
щом държиш на хардуер на qwerty клавиатура може би трябва да потърси ш blackberry ( УВЕРИ СЕ че можеш да инсталираш тийм вюър защото аз не съм сигурен ) или
Samsung Galaxy Chat B5330 и се УВЕРИ когато го купуваш че модела е с Андроид.
Търси варианта на Samsung chat s Android защото старите Samsung chat 222 I 322 НЕ СА с Андроид !
Аз лично не разбирам защо не желаеш да си вземеш нов готин смартфон с Андроид и 4\' тъчсккриийн и поне 5МП камера . Дисплеити на Новите смартфони не са като първите вече са капацитивни ( реагират по лесно и по бързо на докосване ) и са мултитъч
НО ТИ СИ РЕШАВАШ.
:)
щом държиш на хардуер на qwerty клавиатура може би трябва да потърси ш blackberry ( УВЕРИ СЕ че можеш да инсталираш тийм вюър защото аз не съм сигурен ) или
Samsung Galaxy Chat B5330 и се УВЕРИ когато го купуваш че модела е с Андроид.
Търси варианта на Samsung chat s Android защото старите Samsung chat 222 I 322 НЕ СА с Андроид !
Аз лично не разбирам защо не желаеш да си вземеш нов готин смартфон с Андроид и 4\' тъчсккриийн и поне 5МП камера . Дисплеити на Новите смартфони не са като първите вече са капацитивни ( реагират по лесно и по бързо на докосване ) и са мултитъч
НО ТИ СИ РЕШАВАШ.
:)
Благодаря ви за съветите :smiley: За съжаление се оказа,че Team viewer няма как да сложа на телефон с нормална клавиатура удобна за писане:((((От четенето и отзивите в интернет с спрях на Lumia 620,720 или 820-кой да избера според вас ?Team viewer може да се сложи на WP8,така че няма да имам проблем с това. :smiley: Нали и на 3-те модела мога да си направя контактите в групи и да ми звънят с различни мелодии?Другото което е,че ноутбука ми е с WIN XP нали няма да имам проблем да си правя връзка между смартфона и лаптопа да си прехвърля контактите,мелодии и т.н. ?Пак да кажа,че смартфона ми трябва само за разговори,смс-и,да има WI FI(защото нямам интернет към плана),да влезна в интернет за нещо ако ми потрябва, да ползвам Team viewer,да има хубава батерия и да не се налага всеки ден да го зареждам и да прави хубави снимки на свело и тъмно :smiley: Не ме интересуват карти,игри,Фейсбук,Скайп и други такива екстри.
Кой от тези модели е на-подходящ за мойте нужди според вас ?
Благодаря предварително :)
Кой от тези модели е на-подходящ за мойте нужди според вас ?
Благодаря предварително :)
Защо трябва да е с тоя дървен Windows? Да си вземеш един iPhone 4/iPhone 4s ще е много по - удачен избор от тия Мумии. Не мога да те разбера защо се дърпаш от Android? Кажи поне една съществена причина да не си вземеш един Android телефон - примерно HTC Desire 500, Samsung Galaxy SII Plus, има много по - добри телефони с Андроид, отколкото бъгавия Windows 8. Знам го добре. Имам познати с него и знам как лагва. Android-а е хиляда пъти по - добър избор. Също така и iOS. Ти какво си мислиш, че щом е Nokia не може да се счупи или пък си имал Nokia от 100 години, която и да я хвърлиш от космоса няма да се счупи? Истината е съвсем друга с новите телефони. Помисли си нещо на Samsung, HTC, LG, та дори и Sony. Но ако искаш съвет за Мумиите - естествено, че 820.