Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от A4i » 26 мар 2015, 23:24

Ванка, не се набутвай да си купуваш. Намери някой познат да ти услужи. Стават всякакви : кварцова лампа за тен, една минута в солариума, UV лампа за проверка на банкноти и т.н. Фокуса е приложим само на нови телефони, защото екраните се ламинират с прозрачно лепило, което се активира с UV лъчи. След седмица-две лепилото стяга от светлината на самия екран.

godji
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от godji » 27 мар 2015, 06:49

Не са ме прецакали със втората батерия от този търговец съм купил около 20-30 батерий,батерията съм я разглабял да се уверя какви са батерийте и са оригинал в началото батерийте бяха LG след това почнаха да слагат и Samsung а сега вече и Panasnic и LISHEN със LG Power Banka зарежда най добре но със Lishen и Panasonik не е така просто качеството на продукта е друго а това е отговора от Xioami на който им писах “Adopt original custom batteries from LG, Samsung and other international top batteries supplier”, http://i.imgur.com/b8cYIbO.jpg относно дисплейте това не е еденичен случай само при мен доста се оплакват от появата на тези жълти петна защо не ми се случи при Mi2S или пък при Lenovo Vibe Z2 Pro?

rumbo
Регистриран: 26 юни 2005, 08:30

Re: Re: Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от rumbo » 27 мар 2015, 12:08

[Quote]Моят Ноут 4:
Произведен във Виетнам(не сглобен). Батерията в Корея.
Дали няма разлика между китайче и корейче?!
[/Quote]

Пред теб въпроса трябва да стои:
Кое е по-хубаво китайско или виетнамско:D

Скоро моделите на Самсунг произведени в Китай ще станат апокрифни и ще се ценят както сега корейските. Когато си изнесат производството във Виетнам и Индия ще се радвате на китайски телефони ;).

Сега по темата:
Тази година ползвах паралелно Note 4 и Sony Z3. По моя преценка и за моите нужди Сонито е по-добрия телефон.
Продадох нот-а и понеже обичам да имам по 2 телефона си взех...Meizu MX4.
Та сега си ползвам и меизу-то и все по-малко сонито.
Не казвам, че меизу е по-хубаво, но ми е по-интересно с по-различното си иновативното управление.

А колко Meizu е по-китайско от Sony Z3, при условие че и 2-та са сглобени в Китай. Или колко по-лошо трябва да е като отделните им основни компоненти са със съизмеримо качество:
-2-та имат абсолютно един и същи сензор на камерата - Sony IMX220 20,7 мп
-дисплея на Meizu е произведен от Sharp.
-Батериите и на 2-та са по 3100 ма/ч (вярно тази на сони откарва повече)
- дисплея на меизу е малко по-голям, а е събран в по-малък корпус

И така както писах по-горе - няма значение къде и от кого е направено едно нещо, важното е да е качествено

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от A4i » 28 мар 2015, 15:45

Нова марка "Динг-Данг", опс Динг-Динг
https://youtu.be/pjrcgI15NyE

:)

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от Диян » 28 мар 2015, 16:07

Този обаче не е китайски ;)
От Малайзия е :)

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от LegolasElf » 28 мар 2015, 18:28

Днес видях един интересен телефон имитация на Верту. Много добра изработка, прахо- и водо- устойчив. Жалко, че е само с 1гб РАМ. При игри доста грее. Doogee Titans 2

Ivo Ivanov
Регистриран: 25 апр 2005, 08:55

Мнение от Ivo Ivanov » 05 апр 2015, 20:48

Аз съм фен на телефоните от Китай, не на конкретна марка, а по-скоро ровя в нета и избирам най-доброто което мога да намеря в даден ценови клас. За информация освен предоставеното от производителя като параметри много разчитам на потребителските мнения по форумите. За Коледа купих на сина ми ZOPO 3X, а от 2 седмици притежавам Jiayu S3 (Advanced). Мога смело да кажа, че тук не мога да купя нищо "марково", което да доближава параметрите на тези телефони при подобна стойност (до 450лв.).

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Телефон на коя китайска компания бихте използвали?

Мнение от Tadj » 05 апр 2015, 21:06

[Quote]За Коледа купих на сина ми ZOPO 3X, а от 2 седмици притежавам Jiayu S3 (Advanced). Мога смело да кажа, че тук не мога да купя нищо "марково", което да доближава параметрите на тези телефони при подобна стойност (до 450лв.).[/Quote]

Да си го ползваш със здраве. И аз ползвам JiaYu точно една година вече, оня ден поръчах едно бюджетно JiaYu F1 на приятел, за който не е важно, какво, как и колко, а да му върши съответната работа и да "не е телевизор" и ако мога да те допълня - не само JiaYu, но и други китайски телефони удрят по параметри "марковите" и в по-ниския клас.(yes)

boambo
Регистриран: 22 сеп 2008, 19:40

Мнение от boambo » 08 апр 2015, 09:58

Huawei Ascend Mate 7

Отговори