Windows или Android телефон

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от Воден-дух » 12 авг 2016, 19:39

Моят iPhone 5 също е модел от 2012 г., но ще получи ъпдейт до iOS 10 :) Уиндоус за телефони наистина е много стабилен, но няма много от приложенията за другите платформи, а наличните са много орязани и бъгави :( Моят съвет към авторката на темата е да се насочи към iPhone 5S или SE - цената им е достъпна и особено вторият ще може безпроблемно да го ползва 5 години, а ако държи на Андроид - НТС 10, Xiaomi или Huawei P9

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от abando » 12 авг 2016, 19:54

Твоя телефон е премиум модел струващ през 2012 година 1200+лв. Да го сравняваме с нисък клас Андроид или Windows Phone Lumia 520 от същата година е смешно.
Скъпите телефони си получават ъпдейти - редовно при iOS, и в зависимост от модела и по-малко време при Android.
Скъп модел с Windows също се поддържа над 3 години - например Lumia 1520 и др. модели.

Agent_Jake
Регистриран: 05 яну 2010, 19:56

Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от Agent_Jake » 12 авг 2016, 20:07

abondo не е въпроса до премиум моделите. Моя телефона е от 2013 Nexus Hammerhead, взех го за около 600 лева и през месец получавам необходимите security ъпдейти. Ако искам iOS ще ви взема Iphone, ако искам Android - Nexus. (whistle)

abando

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от abando » 12 авг 2016, 20:14

Получаваш редовни ъпдейти защото телефона ти е Nexus - флагмана на Google с цена при пускането 900-1000лв. Ти за колко си го взел няма никакво значение. Същата работа е с iPhone, и с Microsoft Lumia - всички си имат редовни месечни ъпдейти /не съм сигурен Apple дали пускат месечни/
Ако си купиш евтин Андроид /различен от Google Nexus/ или телефона ти е стара и евтина Lumia 520 от 4 години на какво може да се надяваш? ;)

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Windows или Android телефон

Мнение от StefiMo » 12 авг 2016, 21:37

Темата пак отива на кой е по-добър, и никаква практическа насоченост.
Аз ти препоръчвам следното:
При условие, че ползваш 525 и си доволна от ОС, поне за момента не се отказвай. НО, не е ясно дали в края на другата година ще има въобще Windows 10 Mobile, или ще спре да съществува въобще. В момента не набивай много пари в апарат с такава ОС. А и скок от 525 на 950 е бая голяма разлика в цената. В момента в Техномаркет има промоция и е на добра цена 735. Телефона има всички екстри и технологии ( NFC, Безжично зареждане, 4G….). Спокойно се ъпдейтва на 10-та и си работи нормално. От китайците може да си купиш различни гърбове в различен цвят (директно гръб, не калъф). За тези пари, дори сносен китаец телефон с Андроид не може да си купиш. А ще си бъде с 2 г. гаранция. А пък другата година, като се изясни ситуацията с Windows 10 Mobile, се хвърляй на скъп модел с пресен хардуер.
За Фирмата Сони, по-добре я пропускай. Към днешно време нищо не означава. Освен телефони, май друго нищо не произвежда. Прави се от разни други фирми, платили за нейното име. Сони прави единствено камерите в телефоните. Та ако ще минаваш на Андроид, избери нещо друго.

abando

Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от abando » 12 авг 2016, 21:50

Не е ли по-удачно решението Lumia 650 за почти същите пари - под 300лв се намира.
Все пак говорим за фабрично излязал телефон с Win10 + по -нов модел и потенциално по-дълга подръжка. Разлика в представянето на нови и телефони с ъпдейт има.
Да не говорим, че просто изглежда по-добре.

StefiMo

Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от StefiMo » 12 авг 2016, 22:02

Зависи :)
650 - по-добре изглежда. Едно изпускане и го одраскваш сигурно в най-добрия случай. На 735 си сменяш гърба (ако се пукне въобще, пружинира, драскането е почти невъзможно) и си с нов телефон. А цветовете са син, оранжев, зелен, жълт, към стандартните. На 735 процесора е по-бърз Q400 срещу Q212. В 650 няма безжично зареждане (голяма благинка).

abando

Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от abando » 12 авг 2016, 22:11

Има си предимства 735, но и 650 има:
външния вид
двойно повече вътрешна памет - може да минеш без SD card.
Камерата е малко по-висок клас
вероятно по-дълга подръжка

Процесора на 735 се води по-висок клас, но пък ОС-а е по-добре оптимизиран за новия модел, който има и фърмуер ъпйдет да работи по-добре.

Според мен са абсолютно на кантар, но лично аз ако трябваше да избирам бих взел L650 заради това, че е по-нов и изглежда по-добре.
:)

StefiMo

Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от StefiMo » 12 авг 2016, 22:44

Когато излезе 650, основните критики бяха за процесора. Защо не е 4хх (410 или подобно). Иначе става и той, въпрос на вкус.
Аз лично бял, сребрист или черен телефон не купувам. Гръбчетата си ги менкам след авария. Мен ме кефят ярките цветове, другите са ми убити и безвкусни. Калъфи, юргани и протектори не ползвам.
Лично телефон без безжично зареждане вече не купувам. След като минеш един път на него, няма връщане :) (заразно е и няма излекуване). А и предлагам телефон, който ще се ползва една година! Пък после каквото сабя покаже. Ако пуснат свестни телефони с 10-та, другата година, аз ще съм първия дето ще си купи.

Agent_Jake
Регистриран: 05 яну 2010, 19:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон

Мнение от Agent_Jake » 12 авг 2016, 22:47

И тук си в грешка. Когато излезе беше 349 долара, а в онези времена долара беше 1.44, което прави около 500 лева. На мене ми излезе 570 лева. Затова недей разправя че е бил flagship. Среден клас телефон с дълга поддръжка и винаги up to date.

По темата според мене заложи на Андроид.

Отговори