Windows или Android телефон
Re: Re: Re: Windows или Android телефон
Моят iPhone 5 също е модел от 2012 г., но ще получи ъпдейт до iOS 10 :) Уиндоус за телефони наистина е много стабилен, но няма много от приложенията за другите платформи, а наличните са много орязани и бъгави :( Моят съвет към авторката на темата е да се насочи към iPhone 5S или SE - цената им е достъпна и особено вторият ще може безпроблемно да го ползва 5 години, а ако държи на Андроид - НТС 10, Xiaomi или Huawei P9
Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон
Твоя телефон е премиум модел струващ през 2012 година 1200+лв. Да го сравняваме с нисък клас Андроид или Windows Phone Lumia 520 от същата година е смешно.
Скъпите телефони си получават ъпдейти - редовно при iOS, и в зависимост от модела и по-малко време при Android.
Скъп модел с Windows също се поддържа над 3 години - например Lumia 1520 и др. модели.
Скъпите телефони си получават ъпдейти - редовно при iOS, и в зависимост от модела и по-малко време при Android.
Скъп модел с Windows също се поддържа над 3 години - например Lumia 1520 и др. модели.
-
- Регистриран: 05 яну 2010, 19:56
Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон
abondo не е въпроса до премиум моделите. Моя телефона е от 2013 Nexus Hammerhead, взех го за около 600 лева и през месец получавам необходимите security ъпдейти. Ако искам iOS ще ви взема Iphone, ако искам Android - Nexus. (whistle)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон
Получаваш редовни ъпдейти защото телефона ти е Nexus - флагмана на Google с цена при пускането 900-1000лв. Ти за колко си го взел няма никакво значение. Същата работа е с iPhone, и с Microsoft Lumia - всички си имат редовни месечни ъпдейти /не съм сигурен Apple дали пускат месечни/
Ако си купиш евтин Андроид /различен от Google Nexus/ или телефона ти е стара и евтина Lumia 520 от 4 години на какво може да се надяваш? ;)
Ако си купиш евтин Андроид /различен от Google Nexus/ или телефона ти е стара и евтина Lumia 520 от 4 години на какво може да се надяваш? ;)
Re: Windows или Android телефон
Темата пак отива на кой е по-добър, и никаква практическа насоченост.
Аз ти препоръчвам следното:
При условие, че ползваш 525 и си доволна от ОС, поне за момента не се отказвай. НО, не е ясно дали в края на другата година ще има въобще Windows 10 Mobile, или ще спре да съществува въобще. В момента не набивай много пари в апарат с такава ОС. А и скок от 525 на 950 е бая голяма разлика в цената. В момента в Техномаркет има промоция и е на добра цена 735. Телефона има всички екстри и технологии ( NFC, Безжично зареждане, 4G….). Спокойно се ъпдейтва на 10-та и си работи нормално. От китайците може да си купиш различни гърбове в различен цвят (директно гръб, не калъф). За тези пари, дори сносен китаец телефон с Андроид не може да си купиш. А ще си бъде с 2 г. гаранция. А пък другата година, като се изясни ситуацията с Windows 10 Mobile, се хвърляй на скъп модел с пресен хардуер.
За Фирмата Сони, по-добре я пропускай. Към днешно време нищо не означава. Освен телефони, май друго нищо не произвежда. Прави се от разни други фирми, платили за нейното име. Сони прави единствено камерите в телефоните. Та ако ще минаваш на Андроид, избери нещо друго.
Аз ти препоръчвам следното:
При условие, че ползваш 525 и си доволна от ОС, поне за момента не се отказвай. НО, не е ясно дали в края на другата година ще има въобще Windows 10 Mobile, или ще спре да съществува въобще. В момента не набивай много пари в апарат с такава ОС. А и скок от 525 на 950 е бая голяма разлика в цената. В момента в Техномаркет има промоция и е на добра цена 735. Телефона има всички екстри и технологии ( NFC, Безжично зареждане, 4G….). Спокойно се ъпдейтва на 10-та и си работи нормално. От китайците може да си купиш различни гърбове в различен цвят (директно гръб, не калъф). За тези пари, дори сносен китаец телефон с Андроид не може да си купиш. А ще си бъде с 2 г. гаранция. А пък другата година, като се изясни ситуацията с Windows 10 Mobile, се хвърляй на скъп модел с пресен хардуер.
За Фирмата Сони, по-добре я пропускай. Към днешно време нищо не означава. Освен телефони, май друго нищо не произвежда. Прави се от разни други фирми, платили за нейното име. Сони прави единствено камерите в телефоните. Та ако ще минаваш на Андроид, избери нещо друго.
Re: Re: Windows или Android телефон
Не е ли по-удачно решението Lumia 650 за почти същите пари - под 300лв се намира.
Все пак говорим за фабрично излязал телефон с Win10 + по -нов модел и потенциално по-дълга подръжка. Разлика в представянето на нови и телефони с ъпдейт има.
Да не говорим, че просто изглежда по-добре.
Все пак говорим за фабрично излязал телефон с Win10 + по -нов модел и потенциално по-дълга подръжка. Разлика в представянето на нови и телефони с ъпдейт има.
Да не говорим, че просто изглежда по-добре.
Re: Re: Re: Windows или Android телефон
Зависи :)
650 - по-добре изглежда. Едно изпускане и го одраскваш сигурно в най-добрия случай. На 735 си сменяш гърба (ако се пукне въобще, пружинира, драскането е почти невъзможно) и си с нов телефон. А цветовете са син, оранжев, зелен, жълт, към стандартните. На 735 процесора е по-бърз Q400 срещу Q212. В 650 няма безжично зареждане (голяма благинка).
650 - по-добре изглежда. Едно изпускане и го одраскваш сигурно в най-добрия случай. На 735 си сменяш гърба (ако се пукне въобще, пружинира, драскането е почти невъзможно) и си с нов телефон. А цветовете са син, оранжев, зелен, жълт, към стандартните. На 735 процесора е по-бърз Q400 срещу Q212. В 650 няма безжично зареждане (голяма благинка).
Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон
Има си предимства 735, но и 650 има:
външния вид
двойно повече вътрешна памет - може да минеш без SD card.
Камерата е малко по-висок клас
вероятно по-дълга подръжка
Процесора на 735 се води по-висок клас, но пък ОС-а е по-добре оптимизиран за новия модел, който има и фърмуер ъпйдет да работи по-добре.
Според мен са абсолютно на кантар, но лично аз ако трябваше да избирам бих взел L650 заради това, че е по-нов и изглежда по-добре.
:)
външния вид
двойно повече вътрешна памет - може да минеш без SD card.
Камерата е малко по-висок клас
вероятно по-дълга подръжка
Процесора на 735 се води по-висок клас, но пък ОС-а е по-добре оптимизиран за новия модел, който има и фърмуер ъпйдет да работи по-добре.
Според мен са абсолютно на кантар, но лично аз ако трябваше да избирам бих взел L650 заради това, че е по-нов и изглежда по-добре.
:)
Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон
Когато излезе 650, основните критики бяха за процесора. Защо не е 4хх (410 или подобно). Иначе става и той, въпрос на вкус.
Аз лично бял, сребрист или черен телефон не купувам. Гръбчетата си ги менкам след авария. Мен ме кефят ярките цветове, другите са ми убити и безвкусни. Калъфи, юргани и протектори не ползвам.
Лично телефон без безжично зареждане вече не купувам. След като минеш един път на него, няма връщане :) (заразно е и няма излекуване). А и предлагам телефон, който ще се ползва една година! Пък после каквото сабя покаже. Ако пуснат свестни телефони с 10-та, другата година, аз ще съм първия дето ще си купи.
Аз лично бял, сребрист или черен телефон не купувам. Гръбчетата си ги менкам след авария. Мен ме кефят ярките цветове, другите са ми убити и безвкусни. Калъфи, юргани и протектори не ползвам.
Лично телефон без безжично зареждане вече не купувам. След като минеш един път на него, няма връщане :) (заразно е и няма излекуване). А и предлагам телефон, който ще се ползва една година! Пък после каквото сабя покаже. Ако пуснат свестни телефони с 10-та, другата година, аз ще съм първия дето ще си купи.
-
- Регистриран: 05 яну 2010, 19:56
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Windows или Android телефон
И тук си в грешка. Когато излезе беше 349 долара, а в онези времена долара беше 1.44, което прави около 500 лева. На мене ми излезе 570 лева. Затова недей разправя че е бил flagship. Среден клас телефон с дълга поддръжка и винаги up to date.
По темата според мене заложи на Андроид.
По темата според мене заложи на Андроид.