За феновете на Xiaomi

Mr_Atkinson
Регистриран: 27 юли 2015, 16:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от Mr_Atkinson » 13 юли 2017, 16:53

[Quote]Дестинацията е директно от Китай, без такси[/Quote]

[Quote]Само че Tonke не предлага опция DHL без митница обаче...[/Quote]

[B]Много загадъчно се изразяваш, уважаеми.[/B]

В състояние ли си да кажеш ясно при поръчка от Tonke с dhl ще се наложи ли плащане на 20% ддс в българска митница или няма да се наложи?

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от celitel » 13 юли 2017, 17:07

От тях май да, щом не е посочено изрично друго, по-скоро за Ocean и Goldway (Гледам, че и те имат тази опция и добри цени) ако някой може да сподели впечатления, така или иначе при тях има даже по-добри цени.:)

rumbo
Регистриран: 26 юни 2005, 08:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от rumbo » 13 юли 2017, 17:25

Goldway праща с оправени такси през Англия
От него взех преди 10 дена Ми Микс.
Но най-добре, ако не е посочено под модела телефон, който искаш да вземеш го питаш на лс и ще ти отговори- ще ти го прати или не.

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от celitel » 13 юли 2017, 17:58

Мерси, а с официален ром ли дойде, защото гледам, че нещо пишат за качване на къстюм ромове?

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от KuKeR » 13 юли 2017, 19:50

[Quote]Много загадъчно се изразяваш, уважаеми.
В състояние ли си да кажеш ясно при поръчка от Tonke с dhl ще се наложи ли плащане на 20% ддс в българска митница или няма да се наложи? [/Quote]
По-ясно от това, което съм писал преди това, не знам как, уважаеми.
По дефо се предполагаше, че TopOne след преименуването си пак ще прелага опция "DHL без митница". Това естествено се отнасяше в миналато за клиенти на този търговец, които вече са пазарували от него през 2015-2016 г. За тези, които само са чували за този търговец и са решили да си поръчват сега, но без да знаят за настоящите промени и бе насочен моя пост. Към този момент Tonke/TopOne не предлага вече тази опция, така че спокойно можете да се насочите към други търговци, които все още я предлагат. При всеки такъв търговец в описанието има банери за Europian Union Express - следете ги тях, те ще ви дадат насока, ако решите да си поръчате по този начин. Който държи да си поръча от Tonke, може да пише ЛС и да се уточни, дали все пак предлага такава опция, но аз такъв банер и качена опция за това черно на бяло при него не виждам да има.

KuKeR

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от KuKeR » 13 юли 2017, 20:05

[Quote]Goldway праща с оправени такси през Англия..[/Quote]
И аз знам, че предлага такава опция, но не знам защо при него това не е обявено официално на сайта. Ако е така, може и при Tonke да е същото, така че най-добре да пише ЛС на всеки конкретен продавач дали предлага такава опция или не.

rumbo
Регистриран: 26 юни 2005, 08:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от rumbo » 14 юли 2017, 02:53

Ми Микс си е с официален глобален ром.
По принцип, ако искаш да ти го флашнат, ако няма глобална поддръжка, слагат техни сготвени ромове, без ота ъпдейти и са си бози. Трябва веднага да се махат

Винаги съм искал и съм взимал телефони в запечатани кутии, докато го имаше ТО.
Goldway обаче не праща запечатани кутии! Държи да ги отвори и да провери състоянието на телефона, за да сме нямали после разправии, ако дойдел със счупен дисплей, както той се изрази
Даже беше категоричен в това си условие и макар вече да го бях платил, то ако не съм съгласен, да съм откажел поръчката, щото нямало да ми го прати

KuKeR

Мнение от KuKeR » 14 юли 2017, 09:53

[Quote]В състояние ли си да кажеш ясно при поръчка от Tonke с dhl ще се наложи ли плащане на 20% ддс в българска митница или няма да се наложи?[/Quote] Ето и отговора на самия търговец TopOne/Tonke :

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от PoceH_BS » 14 юли 2017, 10:15

Ми нормално, нали заради тази "практика" го "посъветваха" да си "изпразни" магазина. Беше станал прекалено голям! Кофти е за нас като крайни потребители, но такъв е живота. :D
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: За феновете на Xiaomi

Мнение от PoceH_BS » 24 юли 2017, 10:09

Свърши се с мантрата за дългогодишната поддръжка на Ябълките! Ето как "избухна" Xiaomi с MIUI 9 и поддръжката на дори 5 годишния Mi2. Ето и пълния списък:

[Quote] Mi2;
Mi2S;
Mi3;
Mi4;
Mi4С;
Mi4S;
Mi5;
Mi5S;
Mi5S Plus;
Mi5C;
Mi6;
Mi Mix;