[заключена] iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от A4i » 18 юни 2018, 08:39

Дизайна на iPhone 8 е морално остарял, а след няколко месеца ще изглежда архаичен.

bloodknight2012
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Мнение от bloodknight2012 » 18 юни 2018, 09:05

Ясно, разбирам. Най-ниската цена на S9+ в момента е 1312 лева, а на iPhone 8 - 1430. Този iPhone 8 обаче е с 64гб памет, което ще е доста малко ако ще искаш да снимаш повечко видео. При S9+ винаги можеш да вземеш microSD карта, като например https://www.amazon.co.uk/Samsung-including-Frustration-MB-MC64GA-AMZ/dp/B06XFZV9JY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1529301568&sr=8-1&keywords=samsung+micro+sd или https://www.amazon.co.uk/Samsung-MB-MC128GA-AMZ-MicroSD-Adapter/dp/B06XFX9N84/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1529301568&sr=8-2&keywords=samsung+micro+sd (има сайтове, които за една седмица доставят от Англия за 2-3 лева).

Както каза човека над мен, обаче, iPhone 8 е доста морално остарял. На твое място, с този ограничен бюджет, бих взел S9+. Ако имаш възможност да помислиш за покупка с план през оператор можеш да изчакаш новите iPhone-и, че дори и Note 9 или пък S10. С план от поне 20 лева най-вероятно би се вписал горе-долу в бюджета си. Иначе единствената надежда за iPhone може да ти е по-евтиния вариант с LCD панела, за който се говори, и то в случай че наистина излезе такъв. От какво точно ще са спестили за да смъкнат от цената и до колко ще е конкурентна покупка на S9+ вече не знам.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 18 юни 2018, 09:22

[Quote]Ванката:
И аз исках Х, но успях да събера за S9+.[/Quote]

При мен е обратното: Имам парите за X, но не ми харесва изрязаната част на екрана. Така, че следващ iPhone едва ли бих си взел (поне докато не станат отново нормални правоъгълни без изрезки).
На S9/S9+ (както и предишните) пък не ми харесват извитите ръбове.
Pixel-а се оказа, че XL версията ще е рязана, а за малката версия още нищо не се споменава.

[Quote]A4i:
Дизайна на iPhone 8 е морално остарял, а след няколко месеца ще изглежда архаичен.[/Quote]

iPhone 8 Plus какво като е с "архаичен" дизайн - пречи му да работи? Някой ще дойде да ми се присмее да ми каже, че съм със стар дизайн?
На мен не ми пука за общественото мнение относно мен, телефона ми или нещо друго, ако теб те засяга - значи се влияеш от останалите и мнението им за теб.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от Dubspace » 18 юни 2018, 09:34

Както казах, аз съм на Виваком, а те не предлагат нищо от Apple. Дори и дизайна е "морално остарял", на мен не ми пука. Искам телефона да си издържа дълго и да се поддържа добре софтуерно. Чувам, че новия iPhone с LCD няма да има неща като 3D Touch и ще е с една камера, та така че май няма да си заслужава много.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от Ванката » 18 юни 2018, 09:38

Колко време мислиш да го ползваш този телефон? 2-3 години? За това време получаваш стабилна софтуерна поддръжка и за андроид устройствата. Ако питаш мен, за тези пари от около 1300 лв си вземи един S9+ и си свиркай. (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от Dubspace » 18 юни 2018, 09:44

Ще видя и ще реша кое да избера.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от iWolff » 18 юни 2018, 09:48

Темата започва с това, че иска да изпробва iOS. Щом се е решил на тази стъпка няма защо да го разубеждавате. След няколко месеца, когато ще го вземе, цената на 8 Plus предполагам ще е точно такава, каквато е предвидил. А може би и iPhone X ще може да се намери на горе-долу такава цена онлайн, което ще е най-добрия избор за това, което търси.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

bloodknight2012

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от bloodknight2012 » 18 юни 2018, 09:49

Такива пари за телефон, който не се е променял почти никак последните 3-4 години освен по отношение на чипсет, който няма и да усещаш през 90% от времето, и камера, аз не бих дал. Ако държах на издръжливост и редовни ъпдейти по-скоро бих взел Нокия за 700 лева от колкото 4-годишен iPhone с леко по-добра камера за 1400. Единствения iPhone, който си заслужава в момента е iPhone X. Но пак казвам - лично мнение, ти си знаеш.

За LCD iPhone-а - доста възможно имайки предвид, че искат да му намалят цената. Никой не може да ти каже със сигурност.

Иначе Samsung няма да ти дадат особено бързи ъпдейти и повече от 2 години софтуерна подръжка, но честно казано не виждам какво би могло да те притеснява в това.

В крайна сметка пак ще го кажа - въпроса е изцяло до операционната система. Ако държиш да е iOS и бюджета ти е фиксиран - така или иначе нямаш друга опция освен iPhone 8 Plus. Ако нямаш претенции и търсиш обективно по-добрия телефон - това е S9+.

btw Първо пробвай iOS. Тъй като вкъщи имам устройства и с Android и с iOS - ако ти е писнало от Android не мисля, че iOS може да ти предложи нещо особено по-интересно. Не че е лоша операционната система - даже напротив, но ако не друго, то липсват някои неща вместо да има нещо особено различно в нея за разнообразие. Единственото което има в iOS, а няма в Android е екосистемата - но като гледам ти нито имаш Mac, нито iPad, нито Apple TV, нито AirPods, нито HomePod, и съответно няма да можеш да се възплозваш от това изобщо.

bgxmen
Регистриран: 07 юни 2012, 06:45

iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от bgxmen » 18 юни 2018, 09:50

Айфоните са дърво, вземи си за да се пре*беш и сам да разбереш, че е така.
Не мисля да ти обяснявам защо, сам ще разбереш.
Не следиш ли новините в сайта?
Не може да знаеш, че модела 6 ще се огъва, да го пуснаш в продажба, и после да казваш на хората, че те са си виновни дори да им взимаш пари за ремонт.
Не може да забавяш целенасочено бързината на всичките си устройства от 6 нагоре, без знанието на хората закупили твоята марка.
Това е мизерна компания с мизерни практики и мизерни устройства с множество фабрични дефекти. Ръководена от шеф пед@л. Факт!

bloodknight2012

Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от bloodknight2012 » 18 юни 2018, 09:59

Че шефа е педал - факт. Че правят мизерии, и че дори нещата, които спомена са най-малкото зло от неща, които са правили - също факт. Но да оспорваш факта, че си заслужават напълно второто място в смартфон пазара и да се държиш сякаш другите компании са безгрешни пък е доста тъпичко. Пак са в пъти по-добре от китайчетата залели 90% от пазара.

Отговори