[заключена] iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от Ванката » 18 юни 2018, 10:10

[Quote]Темата започва с това, че иска да изпробва iOS[/Quote]
Темата може да е започнала така, но от заглавието се подразбира, че човека е пред дилема. Има си бюджет и е вече въпрос на личен избор кое ще избере. iPhone 8 Plus се намира за около 1300 лв чисто нов - запечатан към А1 или Технополис в OLX. Точно за същите пари може да се вземе от онлайн магазин, както и от OLX S9+, да не споменавам, че има и други врътки. :P
Samsung GALAXY S22 Ultra

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от tzincbg » 18 юни 2018, 10:20

Дали пък да не изчака новия IPhone SE, тъкмо ще останат и пари за нещо друго.

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от gog88 » 18 юни 2018, 10:26

Dubspace@,
Ако искаш да си купиш телефон с iOS, а не ти стигат парите за Х, вземи си iPhone 8 Plus и в следващите 3-4 години едва ли ще имаш грижа. Вече спомена, че не те бърка визията на модела. Ако пък си склонен да останеш с Андроид се мятай на Samsung Galaxy S9+, така също няма да сгрешиш. Важното е за себе си да решиш коя операционна система искаш да ползваш. Успех!
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от Dubspace » 18 юни 2018, 10:36

Ето такъв отговор чаках. Благодаря много и за другите мнения.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

bgxmen
Регистриран: 07 юни 2012, 06:45

iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от bgxmen » 18 юни 2018, 11:06

Нали се сещаш, че ако първите две компании (Samsung & Apple) бяха много добри, китайчетата нямаше да заемат 90% от пазара (както викаш ти), защото така взимат от техния дял. :D

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?

Мнение от iWolff » 18 юни 2018, 11:16

Китайчетата са за хора без особени претенции, също като дрехите от Илиенци сравнени с марковите дрехи. И двете вършат една и съща работа, но усещането е много различно...
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

bloodknight2012
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от bloodknight2012 » 18 юни 2018, 11:18

Дефакто си си наумил, че искаш iPhone 8 Plus и си задал "въпрос" просто за да получиш потвърждение на решението си от някой, дори да не е подкрепено и от едно изречение, ясно.

@bgxmen - Точно защото Samsung и Apple са на първите позиции китайските телефони ядат най-малко от техния пазар - ядат от пазара на всички остнали. А от Apple ядат точно нула, тъй като от тях само и единствено Huawei, и то едва от тази година, навлиза в Apple-ския ценови диапазон.

gog88

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от gog88 » 18 юни 2018, 11:37

Не знам какъв проблем виждаш в темата, която е отворена. Колега от форума е пред закупуване на нов телефон. Още в началото уточнява, че иска да смени Андроид с iOS и се е спрял на iPhone 8 Plus. Явно Samsung Galaxy S9+ му е фаворит, ако все пак реши да остане на Андроид. Ти изказа обосновани мнения, но последната дума е на лицето, което ще извади парите. И аз всяка есен съм пред дилемата Ноут или айфон ....плюс (от миналата есен Х)и няма нищо лошо в това. И двата варианта са добри, остава да се спра на операционната система и това определя телефона, който закупувам.
Apple Watch 6 44mm

bloodknight2012
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от bloodknight2012 » 18 юни 2018, 11:47

Аз не казвам нищо против твоя коментар или против безспорния факт, че крайното решение си е на човека - все пак той ще си купува телефон, не ние.

Частта с "избора е до операционната система" му я казвахме неколкократно както аз, така и доста други хора. Като гледам това, което го трогна в твоя коментар специално бяха думите "вземи си iPhone 8 Plus и в следващите 3-4 години едва ли ще имаш грижа". Не че не са истина, но ти дори не обясни [B]защо[/B]. Пак казвам - няма нищо грешно в коментара ти и определено не си длъжен да се аргументираш, но факта, че толкова много му се хареса може да значи само едно - че си е наумил да сменя на iOS, има пари за iPhone 8 Plus и чакаше само някой да му каже "давай пич, няма да сбъркаш". За мен това не е "въпрос", нито пък "избор" - това си е чисто "чешане на краста" както му се вика. В крайна сметка, ако човек си е наумил нещо дори един човек да го подкрепя, а 999 други да дадат различно мнение, той пак ще си го направи - но не виждам защо трябва да се пуска тема в такъв случай.

gog88

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9+?

Мнение от gog88 » 18 юни 2018, 12:37

bloodknight2012,
Ще ти дам пример с айфон 7 плюс,128 гб (уточнявам паметта, защото имаше коментари, че 64 гб са малко). Ползвам го като втори телефон в момента, а е закупен на 7 ноември 2016 година. Телефона работи отлично, нямам никакви забележки, освен, че ми е малко голям, сега, когато свикнах с Х, но това е друга тема. Капацитета на батерията е 89% при изключително натоварване през тези повече от 18 месеца. Живот и здраве, ако телефона е здрав, до края на годината ще му сменя батерията по програма на Епъл,на цена 59 лв в оторизиран сервиз в БГ (няма да правя реклама на сервиза). В следващите поне 3-4 години този модел ще получава редовни ъпдейти на iOS. При положение, че си сменя батерията, което смятам да направя, този телефон, ако съм го опазил здрав, очаквам да ми бъде под ръка още няколко години, без да имам забележки по ползването му. Друг въпрос е кой и дали ще се ползва. Имам три модела ноут вкъщи, но не мога да кажа, че на 4-та година от закупуването им работят като пушка, както е било в началото.
Apple Watch 6 44mm

Отговори