[заключена] iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
[Quote]някак си вече ми писна да съм 5 години на Android и искам да пробвам нещо ново.[/Quote]
Аз не виждам смисъла на темата, като още в първия пост си написал, какво искаш. От там на сетне обясняваш допълнително, как това, че телефона бил с дизайн от преди 4 години не те притеснява, нито че е огромна тухла.
Просто си вземи айфона, щом ти е на сърце и дано останеш довоен.
Аз не виждам смисъла на темата, като още в първия пост си написал, какво искаш. От там на сетне обясняваш допълнително, как това, че телефона бил с дизайн от преди 4 години не те притеснява, нито че е огромна тухла.
Просто си вземи айфона, щом ти е на сърце и дано останеш довоен.
Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Ако е само за проба на иОС - удачния вариант е айпад. Тъкмо ще си ползва реално дългата поддържка, щото таблета ще го смени когато се счупи, а той изкарва 5 години от раз, стига да не се изпуска на твърди повърхности.
Телефона по-трудно ще го опази, още повече стъкления гръб ако е надраскан се чупи и под TPU калъф.
При тези растящи цени на телефоните поне при мен се изпари всякакъв ентусиазъм. Какво толкова да се впечатляваме от една пръчка. трудно оцелява повече от година, а дори и тогава вече има нови модели.
Телефона по-трудно ще го опази, още повече стъкления гръб ако е надраскан се чупи и под TPU калъф.
При тези растящи цени на телефоните поне при мен се изпари всякакъв ентусиазъм. Какво толкова да се впечатляваме от една пръчка. трудно оцелява повече от година, а дори и тогава вече има нови модели.
Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Да знаете, ще помсля и за S9+. Между другото доста свикнах с техния интерфейс и неща като Multi Window.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Просто искаш да пробваш ios, а единственото най-хубаво нещо в айфон е софтуера, но тази екстра ще излезе солена, като откриеш че устройството ти е твърде орязано откъм функции. Спираш да мислиш за блутуд и др.неща,каквото решат от ейпъл това ще е, клиентите им нямат право на мнение. Аз лично не бих се върнал към ейпъл.
Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
[Quote]desso:
като откриеш че устройството ти е твърде орязано откъм функции[/Quote]
Кои функции са орязани? Предполагам, че НЕ знаеш, че можеш да пращаш снимки/видео между два iPhone през Bluetooth, да ... правилно го прочете през Bluetooth между два iPhone.
За споделяне с останалите платформи [B]SHAREit[/B] върши чудесна работа.
Друго кое те притеснява? Да, няма ги глезотийките на Samsung като multi-window, разни launcher-и или файлови мениджъри с разширени функции, но не са толкова фрапиращи, колкото се опитваш да ги изкараш.
Но със сигурност търсиш ли функции - Android няма аналог и никога няма да ме видиш да твърдя обратното.
Единственото нещо, което ми харесва в iPhone е, че [B]просто работи.[/B] Няма нужда да го бъзикаш, модифицираш и не знам какво, за да работи както очакваш (тук не говорим за функции) + редовната поддръжка независимо дали си с миналогодишен iPhone или по-стар - нещо, в което Android куца, но понеже така им е изгодно да си продават устройствата и производителите ги устройва този план ... скоро няма да видиш всички Android телефони актуализирани до последна версия (до колкото хардуера го позволява).
като откриеш че устройството ти е твърде орязано откъм функции[/Quote]
Кои функции са орязани? Предполагам, че НЕ знаеш, че можеш да пращаш снимки/видео между два iPhone през Bluetooth, да ... правилно го прочете през Bluetooth между два iPhone.
За споделяне с останалите платформи [B]SHAREit[/B] върши чудесна работа.
Друго кое те притеснява? Да, няма ги глезотийките на Samsung като multi-window, разни launcher-и или файлови мениджъри с разширени функции, но не са толкова фрапиращи, колкото се опитваш да ги изкараш.
Но със сигурност търсиш ли функции - Android няма аналог и никога няма да ме видиш да твърдя обратното.
Единственото нещо, което ми харесва в iPhone е, че [B]просто работи.[/B] Няма нужда да го бъзикаш, модифицираш и не знам какво, за да работи както очакваш (тук не говорим за функции) + редовната поддръжка независимо дали си с миналогодишен iPhone или по-стар - нещо, в което Android куца, но понеже така им е изгодно да си продават устройствата и производителите ги устройва този план ... скоро няма да видиш всички Android телефони актуализирани до последна версия (до колкото хардуера го позволява).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
:D:D:D
Доста години ползвах айфон, незнам дали знаеш, че за таз работа има Air Drops, а смотания блутуд можеш да си го ползваш на колонка за музика, а ако ли не забележи - САМО МЕЖДУ АЙФОНИ... хахаха Казах ви, докато стадото си блее и слушка, от ейпъл ще си ги слушате и както те кажат, така ще си ползвате телефоните :D И ще влизате в настройки по често да си изключвате блутуда или WiFi че инак неможе с най-новия iOS :D
Доста години ползвах айфон, незнам дали знаеш, че за таз работа има Air Drops, а смотания блутуд можеш да си го ползваш на колонка за музика, а ако ли не забележи - САМО МЕЖДУ АЙФОНИ... хахаха Казах ви, докато стадото си блее и слушка, от ейпъл ще си ги слушате и както те кажат, така ще си ползвате телефоните :D И ще влизате в настройки по често да си изключвате блутуда или WiFi че инак неможе с най-новия iOS :D
Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Е да, файловия мениджър, споделянето на файлове и особено жака за слушалки ще са голяма липса за мен. Затова съм сложил и S9+ (беше S9, ама да сравняваш малък телефон с голям не е много добре).
Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Нека и аз добавя нещо. Ползвала съм Андроид, после Айфон, пак Андроид и сега Айфон 8. Всичко зависи от нуждите и изискванията, които имаш. Кое е важно; размери, камера, бързина или пък ти харесва постоянно да сменяш лаунчери, да човъркаш нещо. Това ще предопредели избора, аз доста се чудех, също питах във форума, но и моите изисквания бяха конкретни и определено съм доволна от избора.
Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Аз вече не си сменям лаунчера, защото съм си доволен от стоковия. И да, камерата и бързината са важни вече. Обаче имам чувството, че Samsung в последно време почнаха много да забързват премиерите и техните смартфони и някак си S9 и S9+ са недовършени. Дори не ми харесва обработката на снимките при Samsung - те стават доста меки (особено при селфита и снимки на тъмно). Иначе на Android имам купени неща (приложения, малко игри, музика) и някак си ще е неудобно да купя по-голямата част от това, което имам на Android (особено игрите, музиката ще си я има в Play Music). Но всичко си зависи от мен.
Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Избирай. Това са само примери. Има и други готини оферти към А1 и Технополис. (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra