[заключена] iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
[заключена] iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Здравейте,
Мисля след няколко месеца да си "пенсионирам" моя Galaxy A5 2017 за флагман и се чудя кое да избера - iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9? Знам, че със iPhone ще имам малко липси на неща (включително и операторски неща, защото съм на Виваком), обаче някак си вече ми писна да съм 5 години на Android и искам да пробвам нещо ново. Та кое от двете може да ми препоръчате?
Мисля след няколко месеца да си "пенсионирам" моя Galaxy A5 2017 за флагман и се чудя кое да избера - iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9? Знам, че със iPhone ще имам малко липси на неща (включително и операторски неща, защото съм на Виваком), обаче някак си вече ми писна да съм 5 години на Android и искам да пробвам нещо ново. Та кое от двете може да ми препоръчате?
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Какво имаш в предвид със това, че “ще ти липсват операторски неща”?
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Пробвай и ще си решиш за себе си.
Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Операторски, имам предвид, че не е сертифициран от Apple и неща като Personal Hotspot (и за в бъдеще VoLTE и WiFi Calling) няма да има.
Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Hotspot винаги си е имало, просто на Виваком се въвеждат ръчно настройките. А иначе за VoLTE и VoWiFi, може би да, Виваком не правят нищо по въпроса за сертифицирането на мрежата им от Apple, незнайно защо.
Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
[Quote]Операторски, имам предвид, че не е сертифициран от Apple и неща като Personal Hotspot (и за в бъдеще VoLTE и WiFi Calling) няма да има.[/Quote]
Сефте чувам за такива рестрикции.
Откъде черпите инфо за тези неща, че ми стана интересно?
Едит: сега разбирам, че говорите за мрежата на Виваком.
Иначе (както е отбелязал колегата над мен), Personal Hotspot няма да липсва в апарата ви.
Сефте чувам за такива рестрикции.
Откъде черпите инфо за тези неща, че ми стана интересно?
Едит: сега разбирам, че говорите за мрежата на Виваком.
Иначе (както е отбелязал колегата над мен), Personal Hotspot няма да липсва в апарата ви.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Това са операторите, които са сертифицирани за 4G:
https://www.apple.com/iphone/LTE/
Виваком никога не са били там и само при тях от българските оператори при превключване на 4G режим изписва предупреждение, че това ще доведе до по-кратък живот на батерията. При Теленор и А1 това го няма. Явно има някаква специфична настройка, която трябва да поддържа мрежата, при която iPhone работи оптимално.
https://www.apple.com/iphone/LTE/
Виваком никога не са били там и само при тях от българските оператори при превключване на 4G режим изписва предупреждение, че това ще доведе до по-кратък живот на батерията. При Теленор и А1 това го няма. Явно има някаква специфична настройка, която трябва да поддържа мрежата, при която iPhone работи оптимално.
-
- Регистриран: 03 авг 2009, 09:07
Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
Аха, не съм знаел, че може като ръчно си вкараш натройките, да имаш Personal Hotspot. Ако не се справя, ще ми трябва помощ за това.
EDIT: Сега видях линка от centur.
EDIT: Сега видях линка от centur.
Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy S9?
При Виваком опцията Personal Hotspot за iPhone е неактивна. Поне при мен на 6S+ беше така в момента, в който сложих вивакомската карта. Скоро, малко преди да го пенсионирам му сложих дейтата от Теленор и функцията веднага се появи.
ПС. Ха, не знаех, че има допълнителна настройка за Personal Hotspot в сайта на Виваком. Аз и не съм търсил при условие, че имам и бисквитка с 25 ГБ.
ПС. Ха, не знаех, че има допълнителна настройка за Personal Hotspot в сайта на Виваком. Аз и не съм търсил при условие, че имам и бисквитка с 25 ГБ.
Samsung GALAXY S22 Ultra