K800i

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Sony Ericsson К800i

Мнение от centur » 25 фев 2008, 08:39

@number_320 добре, нека да е така щом ти искаш да ти е такъв телефона, но аз предпочитам нормален телефон, отколкото брандиран към еди кой си.
Да не споменавам,че водафонската версия е орязана да работи само с M-Tel-ска SIM карта, докато "нормалния" си работи с всякакви - това си е един вид ограничение и ако ти харесва на теб, на други не им харесва ( не само на мен, а и доста други ).
Копчето за интернет е най-лесно, просто в настройките вместо интернет станица поставяш знак точка и го запаметяваш. Колкото и да натискаш копчето ще ти дава Комункационна грешка.... иначе през браузъра пак ще си влизаш в нета, ако пожелаеш без да махаш "точката" или каквото и да е друго действие от твоя страна.
Това не го смятам за недостатък, а е направено за по-голямо удобство да си ползваш нета на телефона - друг проблем е цените при нашите оператори, затова бутона за интернет не е толкова желан за случайно натискане.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Мнение от number_320 » 25 фев 2008, 11:01

"Да не споменавам,че водафонската версия е орязана да работи само с M-Tel-ска SIM карта, докато "нормалния" си работи с всякакви - това си е един вид ограничение"

Това много зависи откъде идва телефона. В германия Vodafone версията приема всякакви карти - без изключение. ОТА настройките за интернет и ММS идват също без проблеми. Същото важи за френската версия (на SFR). Английската е заключена, но това важи за всички телефони с договор в англия. Така че, не бих се ангажирал с общи изказвания: аз лично, К800 който да е заключен за VF мрежите и да не работи в други не съм виждал. Да не говорим че в българия (колкото и да е тъжно) отключването е най-малкия проблем...

"Копчето за интернет е най-лесно, просто в настройките вместо интернет станица поставяш знак точка и го запаметяваш. Колкото и да натискаш копчето ще ти дава Комункационна грешка...."

Не особено елегантно решение, типично по нашенски. За какво му е на човек копче без функция??? Методът ми е познат, но това си е "орязване" на телефона, и то лично от собственика, не от оператора...

"Това не го смятам за недостатък, а е направено за по-голямо удобство да си ползваш нета на телефона - друг проблем е цените при нашите оператори, затова бутона за интернет не е толкова желан за случайно натискане."

Тук се бъркаш жестоко: на всеки един пазар копчето за интернет е нежелано от по-голямата част от клиентите. Основно заради цената (където нашите оператори съвсем не са толкова скъпи). Операторите, обаче, обикновенно настояват на него. Версиите на А100-моделите на СЕ за Vodafone са просто едно приятно изключение.

Потребителски аватар
centur

Мнение от centur » 25 фев 2008, 12:32

@number_320 ползвай си водафонската версия, аз предпочитам "нормален" телефон, а не брандиран - независимо какви "екстри" има или няма и дали са вредни или полезни за месечната ми сметка.
M-Tel-ската версия на К800 е брандирана ( Vodafone ) и работи само с M-Tel-ски SIM карти.
Аз ако ще си купувам телефон няма да ходя до Германия, защото там Vodafone версията работела с всякакви SIM карти - бих си взел "нормален" телефон от тук.
В настройките за интернет профилите има опция да ти иска user name и password като ще влизаш в интернет, ако не искаш да се набутваш, заради копчето за интернет това е едно от решенията.
За да влезе в страницата трябва 2 пъти да потвърдиш ОК ( за име и парола ) и после да влезеш да ползваш интернет.

Ще заключа темата за малко, докато нещата се успокоят, освен ако някой от другите модератори не я отключи.
Apple Watch S10 LTE 46мм

sany
Регистриран: 30 май 2005, 09:45

Мнение от sany » 28 фев 2008, 08:12

Досега открити недостатъци на брандиран К800/Водафон/ и след това сменен в Б-я софт:
1.Бутони "зелена и червена слушалка"/в нормалните К800 такива бутони няма/,не изпълняват основните си функции "начало-край на разговора".
2.Функцията "Бързо набиране" изобщо не действа.
3.Телефона сам,постоянно и без причина си сменя езика на писане/и търсене на контакт/-от английски на български.
Така е,който иска да спести някакви си 30-40 лв., след тава си понася последиците...

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Мнение от number_320 » 28 фев 2008, 13:25

А кой те кара да сменяш софтуеъра? Ако (теоретично) подмениш софтуеъра на една пералня перла с такъв от пералня на сименс, мислиш ли че перлата ще работи нормално? Има достатъчно начини да разблокираш телефона (ако е блокиран изобщо), и без да се налага да слагаш оригинален софтуеър.

ivan_ivan_i
Регистриран: 11 ное 2007, 01:08

Мнение от ivan_ivan_i » 09 мар 2008, 01:30

здравейте.отворих си голям проблем със моя к800 и не зная как да го оправя.моля за помоща Ви.
купиха ми нов к800 от аглия(отклщчен и работещ) със софт-R8BC004 и EROM:R3AOO22.
флашнах го според инструкцийте на centur ,за да получа к810 и бг.меню със K810_R8BA024_FS_MEDITERR_RED52,K810_R8BA024_MAIN_GENERIC_SM_RED52
и сега телефона не иска да работи.постоянн му премигва дисплея в бяло и нищо не се разбира.Centur моля за твоята компетентна помощ.Благодаря предварително.

lemsa
Регистриран: 03 сеп 2007, 21:16

Мнение от lemsa » 09 мар 2008, 12:11

не си направил нещо както трябва!и моя стана така като му сменях софта,но при следеащия опит всичко си дойде на мястото ;) пробвай пак и следи внимателно инструкциите и прави всичко стъпка по стъпка!

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 09 мар 2008, 15:05

Повтори стъпките, от това което си описал изглежда не си оправил файловата система.

Потребителски аватар
centur

Мнение от centur » 09 мар 2008, 18:03

@ivan_ivan_i направи това отново: http://senter.data.bg/Modding_K800i_CID52/Flash_K800_to_K810.html

Гледай XS++ и файловете K810_R8BA024_FS_MEDITERR_RED52.rar и K810_R8BA024_MAIN_GENERIC_SM_RED52.rar да са в една папка ( директория ) , а не в различни.
За всеки случай ти казвам, гледай файловете и XS++ да са в Local Disk (С:) , а не в Local Disk (D:)
Apple Watch S10 LTE 46мм

ivan_ivan_i
Регистриран: 11 ное 2007, 01:08

Мнение от ivan_ivan_i » 10 мар 2008, 00:45

пробвах да инсталирам отново K810_R8BA024_FS_MEDITERR_RED52.fbn и K810_R8BA024_MAIN_GENERIC_SM_RED52.mbn като отново повторих всичките стъпки(следвайки тези инструкций съм сменил софтуера на телефона на брат ми преди около месец),но при стартирането на телефона,пак изписва първоначално sony ericsson,след което дисплея започва да мига в бяло.
оригиналният софтуер на телефона беше R8BC004,който е по-нов от R8BA024,да не би от това,че слагам по-стар софтуер и да са проблемите.може ли да му се даде format на телефона и да се възстановят оригиналните настройки?

Отговори