K800i
Re: дисплей
@Capo_69 изгорели пискели може да има при всеки ( без значение марката ).
Често срещан е този проблем при nokia, имало е и случай с S500, както и тук с К800, но това не значи, че всеки телефон ще има същите проблеми като на другите.
Моя вече е на 2 години ( без 2 месеца ) и нямам изгорял пиксел до момента.
Това е въпрос на "късмет" да попаднеш на такава бройка.
Често срещан е този проблем при nokia, имало е и случай с S500, както и тук с К800, но това не значи, че всеки телефон ще има същите проблеми като на другите.
Моя вече е на 2 години ( без 2 месеца ) и нямам изгорял пиксел до момента.
Това е въпрос на "късмет" да попаднеш на такава бройка.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Значи поне при мен за да се видят тези дефектни пикселчета трябва да се пуне един черен фон на дисплея и от много близко разтояние 5 , 6 см. да се взре човек и с леко накланяне на телефона в различни посоки се забелезват съвсем слабо ама много дребни светлосинички точици.Ако разглеждам менюто или направени снимки и каквото и да е било на дисплея не може да се видят тези дефекни пиксели. За това не мисля да ходя и да правя рекламация защото и да ида съм сигурен , че продавача консултанта няма да види това което виждам аз и то на дневна светлина.
Днес взех на колегите телефоните.Направих на "ПЕИНТ" една черна снимка и я прехвърлих на телефоните .Резултата е много интересен:
Нокия 7500 - с дозина дефектни пиксели
Нокия 6500-с 2 дефектни пиксела
Самсунг Д900i - с около 3 дефектни пиксела
Разбира се те се забелязват само при тези мой тестове , а имено на черен фон.Собствениците на телефоните устанаха много узадачени от този факт ! И общото мнение , за мен беше , че такъв маниак не са виждали! Много бяха учудени как мога да се сетя да правя такива неща. Разбира се и аз бях много изненадан от ТФТ технологията , явно е много трудно да се направи такъв дисплей със 100% коректно работеши пиксели .
Вкъщи съм със монитор Самсунг и има един изгорел пиксел , както и фотоапарат Панасоник лумикс пак с един дефектен пиксел.
Нокия 7500 - с дозина дефектни пиксели
Нокия 6500-с 2 дефектни пиксела
Самсунг Д900i - с около 3 дефектни пиксела
Разбира се те се забелязват само при тези мой тестове , а имено на черен фон.Собствениците на телефоните устанаха много узадачени от този факт ! И общото мнение , за мен беше , че такъв маниак не са виждали! Много бяха учудени как мога да се сетя да правя такива неща. Разбира се и аз бях много изненадан от ТФТ технологията , явно е много трудно да се направи такъв дисплей със 100% коректно работеши пиксели .
Вкъщи съм със монитор Самсунг и има един изгорел пиксел , както и фотоапарат Панасоник лумикс пак с един дефектен пиксел.
@ivanov_km току що направих твоя тест, но нямам нито един изгорял пиксел - целия екран е черен без изключения.
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Браво ! Но знай , че требва направо да се взираш яко на тъмно и тогава си личът ако има такива.
Жалко, че нямам с какво да си снимам дисплея, че да видиш. Казвам ти НЯМА нито един изгорял пиксел. Ти си попаднал на кофти партида от по-новите модели, които в комплекта имат черни слушалки, а аз моя като го купих лятото на 2006-та беше със сиви слушалки в комплекта.
Даже имам един познат от няколко месеца и той има К800, обаче при него панела стои като детска играчка и има разлика в изработките на по-новите бройки.
Даже имам един познат от няколко месеца и той има К800, обаче при него панела стои като детска играчка и има разлика в изработките на по-новите бройки.
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Да съгласен съм с теб :).Радвам се че е така. Дори с тези малки забележки съм много доволен от телефончето.Тези забележки изобщо не се виждат.За да се видят трябва да съм в тъмна стая и да пусна напълно черен фон на дисплея и тогава едвам занележимо се виждат и то като си навреш дисплен на около 4 пръста до окото.И за да бъда по коректен всеки един "пиксел" се състои от три "субпиксела" при мен имам дефектен субпиксел а не цял пиксел за това не се забелязва.
Версия на софтуер:
Имам два въпроса:
1. Версията на софтуера ми е RB8F003 ; EROM: R3A022 , до колко е актуален ?
2. Защо като проверя чрез >*<<*<* общия брой минути разговори с телефона са с около 30мин. повече от говорените от мен минути ? Не би трябвало таймерите за време да се нулират , като се извади батерията на телефона! Възможно ли е да тази разлика в минутите да се дължи от направените тестове с телефона още в завода производител ?
1. Версията на софтуера ми е RB8F003 ; EROM: R3A022 , до колко е актуален ?
2. Защо като проверя чрез >*<<*<* общия брой минути разговори с телефона са с около 30мин. повече от говорените от мен минути ? Не би трябвало таймерите за време да се нулират , като се извади батерията на телефона! Възможно ли е да тази разлика в минутите да се дължи от направените тестове с телефона още в завода производител ?
Браво, гениален си. Направо се прекланяме пред великата ти мъдрост. По думите ти личи, че колегите ти са те сметнали за Бог и са се самопренесли в жертва в името на великия master of dead pixels. Сега сериозно - такива тестове се правят от години. Не си пионер в тази област, ако си мислиш така.
Re: Версия на софтуер:
1. Тази е последната за момента, по-нова няма.
2. В предишните версии на софтуера имаше бъг с отчитането в сервизното меню.
Ако звъннеш на някой и той си е изключил телефона в сервизното меню брояча увеличава стойността с последно направения разговор преди това, т.е. ако си говорил 5 мин. и после звъннеш на някой, който си е изключил телефона в сервизното меню пак се отчитат още 5 минути, въпреки, че не си говорил.
Та този бъг беше в предишните версии на софтуера.
Таймера може да се занули с GDFS скрипт и става 00:00:00 все едно никога не си говорил с телефона.
2. В предишните версии на софтуера имаше бъг с отчитането в сервизното меню.
Ако звъннеш на някой и той си е изключил телефона в сервизното меню брояча увеличава стойността с последно направения разговор преди това, т.е. ако си говорил 5 мин. и после звъннеш на някой, който си е изключил телефона в сервизното меню пак се отчитат още 5 минути, въпреки, че не си говорил.
Та този бъг беше в предишните версии на софтуера.
Таймера може да се занули с GDFS скрипт и става 00:00:00 все едно никога не си говорил с телефона.
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм