Nokia N80 vs Sony Ericsson P990i
Re: Nokia N80 vs Sony Ericsson P990i
tova go pi6e navsiakade,ama mai ne e tei,6toto na kutiata pi6e samo b.?!
napalno sam saglasen.naprimer s prast ne razpoznava po4erk.a ima i niakoi sitni ne6ta.no vaprosa e 4e sas vsiakakvi predmeti stava.
Защо трябва да ми е включен компа, ако ползвам EQO? А за IM+, означава ли, че мога да я ползвам с различните протоколи, ако минавам през WiFi или GPRS? А ти кой тип карта ползваш и колко е голяма? След като слягаш разни приложения, музика, филми и каквото се сетиш там, не се ли отразява това на работата на телефона, примерно, ако съм с 4 ГБ карта, дали няма да бави телефона като прави достъп до картата(при начално инициализиране/стартиране, зареждане на файл и т.н.)? Защото този проблем го има при някой телефони Nokia!
става контрола, но какво остава, като почти всичко е невъзможно поради дебелината на пръста?
хех, ами вече страшно много ми харесва Sony Ericsson P990i, не е толкова скъп, като Nokia N93
triabva da e vklu4en,6toto programata samo prehvarlia dannite ot kompa kam tela.no moge6 da polzva6 iSkoot,a sega praviat fring za UIQ 3.0.kartata e MS pro duo.sega sam bez karta,vPSP-to mi e.opitvam se da si kupia 2GB ot handy,ama teia sa napalno maloumni.vig mi temata opit za izmama v handy.ne se zabavia rabotata,vse pak MS sa edni ot nai-dobrite karti.ako si u4il ruski,vig testa v www.sotovik.ru.pi6i P990,i 6te ti izleze sravnenie s Rover S5.ima mnogo snimki.kupi si go!niama da sagaliava6.ako iska6 moga da ti dam saitove za download.ima mnogo temi.
Благодаря ти за инфото :)
Но можеш ли да ми кажеш това, дали ползваш офис пакет, който реално отваря Word, Exell и нещо за pdf? Защото на сравнението от сайта www.sotovik.ru, показват че P990i с Quick Office-а изобщо не се справя добре, знам че в някой серии на Nokia има добавен viewer за Microsoft Word, PowerPoint и Excel (Microsoft Office 2000, XP и 2003) файлове, примерно има го фабрично в софтта на Nokia E50. Та за P990i има ли такъв viewer, който може да се добави за да мога да си ползвам напълно приложенията Word, PowerPoint и Excel, и разбира се pdf?
А предполагам си има вграден браузър за Интернет?
Но можеш ли да ми кажеш това, дали ползваш офис пакет, който реално отваря Word, Exell и нещо за pdf? Защото на сравнението от сайта www.sotovik.ru, показват че P990i с Quick Office-а изобщо не се справя добре, знам че в някой серии на Nokia има добавен viewer за Microsoft Word, PowerPoint и Excel (Microsoft Office 2000, XP и 2003) файлове, примерно има го фабрично в софтта на Nokia E50. Та за P990i има ли такъв viewer, който може да се добави за да мога да си ползвам напълно приложенията Word, PowerPoint и Excel, и разбира се pdf?
А предполагам си има вграден браузър за Интернет?
Някой да има идея за офис пакет за MS приложения, които да се показват реално, а не да се изрязват?
Ммм, човек, двата телефона са толкова еднакви и толкова различни същевременно. Сензорния дисплей може да е удобство и недостатък едновременно. Също така и липсата на такъв. Та замисли се, искаш ли пълна клавиатура? Искаш ли сензорен дисплей? По-добра камера ли предпочиташ? По-голям екран?
Най-добрата информация за една вещ са недостатъците, които намира в нея един потребител. Така че питай хора с тия телефони, какво най-много не им харесва. Аз имам Н80 и ще ти кажа какво не ми харесва.
- Софтуера е малко бъгав. Не колкото Windows Mobile, но все пак е бъгав.
- Камерата на тъмно е пълен жмел.
- Батерийката е слабичка.
- Корпуса на телефона е малко дебеличък и след известно време ми писна само да приплъзвам клавиатурата и ми се щеше да го бяха направили моноблок.
- Екранчето, колкото и страхотно откъм разделителна способност е мъничко.
- Слушалките, с които идва са пълна трегедия, но пък аудио адаптера позволява да ползваш всякакви слушалки.
Ползвал съм и на един колега Р990-ката и не харесах следните неща:
- Тая работа с двете клавиатури е малко тъпа. Предпочитам малката клавиатура с номерата да беше на корпуса, а пълната да беше само опция.
- Свикнал съм сензорните дисплеи да са малко по-големи.
- Интернет брузърчето губи пред новия браузър на Нокиа.
- Самия телефон е малко големичък.
- Не можах да намеря достатъчно интересни програмки за него, още по-малко пък безплатни такива.
Най-добрата информация за една вещ са недостатъците, които намира в нея един потребител. Така че питай хора с тия телефони, какво най-много не им харесва. Аз имам Н80 и ще ти кажа какво не ми харесва.
- Софтуера е малко бъгав. Не колкото Windows Mobile, но все пак е бъгав.
- Камерата на тъмно е пълен жмел.
- Батерийката е слабичка.
- Корпуса на телефона е малко дебеличък и след известно време ми писна само да приплъзвам клавиатурата и ми се щеше да го бяха направили моноблок.
- Екранчето, колкото и страхотно откъм разделителна способност е мъничко.
- Слушалките, с които идва са пълна трегедия, но пък аудио адаптера позволява да ползваш всякакви слушалки.
Ползвал съм и на един колега Р990-ката и не харесах следните неща:
- Тая работа с двете клавиатури е малко тъпа. Предпочитам малката клавиатура с номерата да беше на корпуса, а пълната да беше само опция.
- Свикнал съм сензорните дисплеи да са малко по-големи.
- Интернет брузърчето губи пред новия браузър на Нокиа.
- Самия телефон е малко големичък.
- Не можах да намеря достатъчно интересни програмки за него, още по-малко пък безплатни такива.
Благодаря за инфото, но нали има безплатна версия на браузъра Опера, който може да се добави? А защо няма достатъчно софтуер(програми) за него? Каква е причината? Да не би защото е Simbian v9.1? Ако беше версията му 7 или 8, повече софтуер има, нали? Или това, че за този SE с тази версия на Simbian, просто няма достатъчно софт, а?