Satio

thorpune
Регистриран: 18 сеп 2007, 14:49

Re: Sony Ericsson Idou

Мнение от thorpune » 18 фев 2009, 22:53

Никой телефон не снима както фотоапарат, мегапикселите са просто рекламен трик, разберете го накрая !!!

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 18 фев 2009, 22:58

за да го разберат, те трябва да имат хубав фотоапарат, явно нямат и не са виждали нещо значително по добро от тъпия им телефон!

Ruskia_bg
Регистриран: 05 яну 2009, 17:47

Мнение от Ruskia_bg » 18 фев 2009, 23:12

В този случай ще се съглася на 100% с теб. Няма гсм на пазара , който даже и да се доближи до читав компактен фотоапарат (сапунерка), камо ли до дслр. Сони чак дразнещо прекалиха с тези 12мп. Незнам колко е матрицата, но ако в същата матрица бяха сложили 5-7мп щеше да снима с пъти по-добре. Но както вивдам рекламния трик действа. Всички лапета и не дотам запознати с фотото хора се "прихласват" по чудото - 12мп. Освен това в фотото има нещо далеч по важно от матрицата и мегапиксилите , и то се нарича оптика. Тази тук няма да я коментирам.

ПП. сега видях ,че и мойто фото е 12мп. Бях забравил, явно толкова ме е касаело. А сапунерката на жената е 7мп. Ако иска някой да направим сравнение между фото и гсм да пише

SX®1000

Мнение от SX®1000 » 18 фев 2009, 23:25

Човека си е купил примерно "чудото" Н82 и си мисли че прави снимки и понеже 5800 прави по лоши от неговия, а всичко друго е в пъти по-добро, той се озлобява и изтъква с няколко профила че виждате ли, моето си е най-добро.. Няма лошо да си харесваш телефона, но моля хората да пишат обективно а не да олицетворяват това което са си купили и по този начин да пишат глупост след глупост... аз дори ще помоля ника "Ruskia_bg" да даде някакъв линк с истински снимки за да видят тези мобилни маниаци че фактически тяхния телефон не струва пред качествата на добрия фотоапарат...

Ruskia_bg
Регистриран: 05 яну 2009, 17:47

Мнение от Ruskia_bg » 18 фев 2009, 23:36

ето един линк с апарат
, който е 10мп :

http://photo-cult.com/album.php?period=all&cam=2153&ord=votes

и ето с апарат 6мп :

http://photo-cult.com/album.php?period=all&cam=2213&ord=votes

SX®1000

Мнение от SX®1000 » 18 фев 2009, 23:45

Мерси много... коментарите са излишни, само оптиката е по голяма от телефончето им :-)

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 18 фев 2009, 23:49

Еее ти не играеш честно. Това са обработвани снимки (друго на ръка е че са мн добри).

Относно пикселите и качеството на камерите съм съгласен на 100%. Имам Канон А520 4Мпх и прави много добри снимки, като едва ли има телефон който да прави по-добри.
Преди време водихме спор с Singo (мисля че така му беше ника, а и е фен на моторола), който ме убеждаваше че неговата моторола (2 Мпх) правела малко по-добри снимки от Е51 (също 2 Мпх). Аз му обяснявах че това няма никакво значение при положение че качеството и на двете камери е ужасно и да се говори кое е "малко" по-добро и кое не е пълен смях.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 18 фев 2009, 23:55

Знаете за да прави една дигитална камера добри снимки много важно е чипа и оптиката.
Не ми се вярва СЕ да не могат да вградят в един техен телефон чип и оптика например от SONY DSC-T900 дигитален фотоапарт , който може би е дори по-тънак от Idou нали?
Друг е вече въпроса ако почнат да слагат такива камери във свойте телефони какво ще си правят фотоапартите (ще хванат паяжини по рафтовете).

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 19 фев 2009, 00:01

Голяма част от вас доста се изхвърлят в заключенията си, просто понеже искат да се направят на много знаещи и да покажат, че някъде из нета са чели за The Megapixel Myth, който важи и за фотоапаратите, не само за GSM-ите.
Истината е, че от известно време насам, GSM-ите правят предостатъчно добри снимки за потребители, които снимат ЛЮБИТЕЛСКИ снимки. Как очаквате от някой човечец, който няма представа какво е ISO, дори не знае, че оптиката на различните модели е различна ( той може би дори не знае, че е оптика, все пак 'що да не е обикновено стъкълце... ) и т.н. И така как мислите, че този човек ще забележи каквато и да е разлика между снимки от 5mpx апарат, 12mpx апарат, 5mpx GSM и 8mpx GSM?
Невероятно голям процент от снимките никога не излизат от телефоните, а ако го направят стигат само до компютрите, но на хартия никога не се появяват... А на PC-то разликите никога не са толкова забележими.
Тук става въпрос за любителски снимки, които човек снима в ежедневието си. Например някой отива на дискотека и вижда, че най-якото момиче в даскало се е напило и танцува полуголо на масата. Естествено, че ще извади GSM-а и ще снима. Едва ли си носи апарата в джоба. Или пък да не мислите, че всяко момиче от Impulse, което си е завряло GSM-а в деколтето и е натиснало бутона за снимане има нужда от апарат или пък ще знае как да го ползва, ако го има? За такъв тип снимки, GSM-ите са си перфектни и хората са предоволни от техните възможности. А повечето обикновени потребители не виждат разлики. Някои от тях дори не знаят, че прослувите мегапиксели служат за увеличение на размера на снимките. Дайте на някой от тези хора какъвто и да е апарат и гледайте как в 90% от случаите с правилните настройки с OmniaHD, Idou, ZN5, N82 или N86 ще направя доста по-добри снимки.
От всички вас само Ruskia_bg разбира в тази област. Не знам дали се занимава професионално с това или му е много запалено хоби, но от дотук изказалите се той е единственият, който има достатъчен опит, за да коментира. Но повечето от вас веднага тръгнаха да се показват какви разбирачи са.
Накратко, одавна камерите на GSM-ите правят ДОСТАТЪЧНО добри снимки, като качеството им определено се компенсира с компактността и съчетаването им в друго устройство (самия GSM). Факт е, че за хората, които разчитат САМО на камерата от GSM-a, е по-добре да има повече пиксели. Можете да сравните снимки от k800i и c905 например и сами ще се уверите, че резултата е по-добър. И като детайлност и въобще.
Камерите на тези телефони не се слагат за конкуренция на апаратите. Никой няма това предвид. Те са там, за да послужат, когато апарата го няма и поне засега, повечето пиксели определено им помагат.
Определено не смятам, че камерата на най-добрия GSM не може да се мери с най-скапания фотоапарат, но това е лично мое мнение. Смятам, че благодарение на популярността на тези прословути камери на GSM-и снимките от CMOS матриците еволюираха ужасно много и разликата е лесно усезаема.
И пак ще ви кажа. Забравяте един много сериозен факт. От невероятно значение е кой е този, който снима. А не очакваме някой професионалист, на който му трябва перфектна снимка да използва GSM, нали?
-------------------------------------------
btw 5800 наистина е отчайващ телефон, най-вече откъм камера. Нищо лично, но е ужасно зле. Дано не разчиташ на него, SX_1000 :)

SX®1000

Мнение от SX®1000 » 19 фев 2009, 00:22

мислиш ли че ако разчитах на него за камера щях да го купя :-) хаха ... нито един телефон до момента няма качествена фотография, в това няма как да ме убедиш, защото се вижда на монитора ми, аз не зная ти какъв монитор ползваш, за да не виждаш огромната разлика на снимките ... за едно си прав - че апарата не се носи постоянно и повечето снимки не излизат от телефона ...

Отговори