Satio
Re: Sony Ericsson Satio
Зависи за какво ще го ползуваш.До неотдавна ползувах симбиан тлефон-сега го ползува жена ми.Казвам това , защото като гледам ти си фокусиран предимно към тези модели.Всеки от тях , макар и с различно лого отвън е горе-долу еднакъв отвътре и (мое мнение) няма особено значение кой ще избереш.Ако си по-мултимедиен тип , може би нокиа Х6 е добра идея .Гледах го оня ден - пак дървена изработка , но малко поразкрасен отвън(докато не го пипнеш не се разочароваш).Иначе си е 5800 с 16GB памет.
Ако ще го ползуваш за по-сериозна работа -симбиан не е добра идея.Тя е за забавление .Можеш да си сваляш игрички , женски месечни календарчета , фенерчета и кво ли още не , но нищо с което да РАБОТИШ , а аз поне си взех смарт за да работя с него - иначе модели с фейсбук , мейл клиент , мултимедия -бол.За камерата не говоря , защото поначало е несериозно да се опитваш да замениш fullfeatured фотоапарат/камера с телефон.Ако това има някаква стойност за тебе -бих ти препоръчал да се огледаш из другите ОС , не да се вторачваш в сравними модели с една и съща ОС и почти еднакъв хардуеър.Моят опит ми показа , че поне за моя случай , макар и да е ретроградна, оплюта и тромава WinMO върши най-добра работа .За теб това може на е Андроид или ПалмОС-въпрос на преценка.Надявам се да не съм ти досадил и да съм ти бил от полза.
Ако ще го ползуваш за по-сериозна работа -симбиан не е добра идея.Тя е за забавление .Можеш да си сваляш игрички , женски месечни календарчета , фенерчета и кво ли още не , но нищо с което да РАБОТИШ , а аз поне си взех смарт за да работя с него - иначе модели с фейсбук , мейл клиент , мултимедия -бол.За камерата не говоря , защото поначало е несериозно да се опитваш да замениш fullfeatured фотоапарат/камера с телефон.Ако това има някаква стойност за тебе -бих ти препоръчал да се огледаш из другите ОС , не да се вторачваш в сравними модели с една и съща ОС и почти еднакъв хардуеър.Моят опит ми показа , че поне за моя случай , макар и да е ретроградна, оплюта и тромава WinMO върши най-добра работа .За теб това може на е Андроид или ПалмОС-въпрос на преценка.Надявам се да не съм ти досадил и да съм ти бил от полза.
-
- Регистриран: 04 апр 2010, 16:52
Ще го използвам по-скоро за забавление.Преди малко рових из нета.Та поразгледах,и какво видях.
-Нокия N900,откъдето го погледнеш всичко има,но как може да пропуснат Java приложенията?Сдед това
-Нокия N97-Mini;Първоначално бях харесал точно този модел,но в магазин на виваком ми казаха,че давал дефекти(какви незнам)
-Нокия X6-16ГБ памет,добре но няма микро СД,все пак като купувам искам да има всичко,а и пропуснах да отбележа че GPS-a ми трябва,затова питах за Сатио дали функционира като програма или е добавен само като безполезна икона.Също забелязах че Нокиите имат A-GPS support;Ovi Maps-какво ще рече това?
Погледа ми е насочен главно върху моделите на Нокия,защото вчера ми се се скапа тотално 3-ти под ред Самсунг(U700-болна тема им е лентовия кабел).
-Нокия N900,откъдето го погледнеш всичко има,но как може да пропуснат Java приложенията?Сдед това
-Нокия N97-Mini;Първоначално бях харесал точно този модел,но в магазин на виваком ми казаха,че давал дефекти(какви незнам)
-Нокия X6-16ГБ памет,добре но няма микро СД,все пак като купувам искам да има всичко,а и пропуснах да отбележа че GPS-a ми трябва,затова питах за Сатио дали функционира като програма или е добавен само като безполезна икона.Също забелязах че Нокиите имат A-GPS support;Ovi Maps-какво ще рече това?
Погледа ми е насочен главно върху моделите на Нокия,защото вчера ми се се скапа тотално 3-ти под ред Самсунг(U700-болна тема им е лентовия кабел).
От всичките ти потенциални , нови телефони съм на ти само със сатио. Мога да ти кажа , че за класа си е О.К. Скоро писах , че не му работи GPS ' а , но всъщност проблемът се оказа несвързан с това. Оказа се , че при ъпдейт е възможно той да е непълен .Не знам как става , но телът си запазва старите настройки и тук-там има по нещо ново.Така се разбутва и гпс - а.Повторих ъпдейта и сега жената си има отново Гармин , който между другото е най -доброто по нашите земи.По отношение на дефекти - засега не е показал никакъв физически дефект.За мен като плюс се явява фактът , че за разлика от Нокиите , на тоя не му влиза прах под стъклото на екрана , а на доста от Нокиите това си е болка(собствен опит с N70 , E66 , E71....да не изброявам).Също така не знам тел който да не ползува А-ГПС-за по-бързо позициониране , като тогава пак точи нет , но допустимо малко и само при старт на приложението.Погледни по разните форуми - там тая работа е надлъж и нашир изкоментирана и си има туййкове за нея.
Всички производители ти продават телефона със софт за навигация - при Нокия е Ови мапс , които са супер постни за Бг.Освен това не се съхраняват карти в тела и ако , все пак ги ползуваш , след като те позиционира , тела точи картата , където си по интерент , така че сметката ти ставааа....При СЕ същтата глупост се казва Уайз пайлът и картите/навигацията за нея са платени - дори не съм се занимавал по - нататък.На всичките има аванта Гуугъл мапс , но и те ползуват 3G и ти товарят сметката зловещо като нямат гласова навигация.Разрешението е истински софт с карти като на Сатио върви Гармин ХТ за 5800(въщност Сатио е 5800 на СЕ с по-хубав дизайн и по-яка камера - не че това е от особена полза) .Та в обобщение - ако искаш мултимедиен тел с тъчскрийн по мое мнение си избираш или сатио , или Х6-16GB хич не са малко.Аз съм с 8GB и ми остава място.
А N 800 един Господ знае кога ще го има на сносна цена у нас - на мен там ми намирисва малко на епълската политика , което ще рече , че ние пак сме някъде на опашката.
Всички производители ти продават телефона със софт за навигация - при Нокия е Ови мапс , които са супер постни за Бг.Освен това не се съхраняват карти в тела и ако , все пак ги ползуваш , след като те позиционира , тела точи картата , където си по интерент , така че сметката ти ставааа....При СЕ същтата глупост се казва Уайз пайлът и картите/навигацията за нея са платени - дори не съм се занимавал по - нататък.На всичките има аванта Гуугъл мапс , но и те ползуват 3G и ти товарят сметката зловещо като нямат гласова навигация.Разрешението е истински софт с карти като на Сатио върви Гармин ХТ за 5800(въщност Сатио е 5800 на СЕ с по-хубав дизайн и по-яка камера - не че това е от особена полза) .Та в обобщение - ако искаш мултимедиен тел с тъчскрийн по мое мнение си избираш или сатио , или Х6-16GB хич не са малко.Аз съм с 8GB и ми остава място.
А N 800 един Господ знае кога ще го има на сносна цена у нас - на мен там ми намирисва малко на епълската политика , което ще рече , че ние пак сме някъде на опашката.
Извинявам се за недоглеждането -N 900 ползува МАЕМО , което го прави страхотен комп , а не телефон , но за нея не съм сигурен колко са достъпните приложения.Изглежда ми като да си купиш супер водороден автомобил на място без станции за водород , например.
-
Благодаря ти!Много ми помогна в избора:)
Като го взема ще пиша за впечатленията ми.
А че се сетих да питам,по-горе пишеше че нокиите възпроизвеждат Xvid и още някакъв формат,на Сатио не може ли да му се инсталне някоя шашма с кодеци?
Ти с какъв GSM си?
Като го взема ще пиша за впечатленията ми.
А че се сетих да питам,по-горе пишеше че нокиите възпроизвеждат Xvid и още някакъв формат,на Сатио не може ли да му се инсталне някоя шашма с кодеци?
Ти с какъв GSM си?
-
Е да като характеристики е номер1,като изключа това че няма java,и камерата му е 5МП,а на Сатио12.1 все пак колкото и да не е свестна на Сатио пак е по-силна,и с какво операционната система Маемо или както там се казва е по-добра от Симбиан -9.4,питам за моя собствена информация,както виждам си на ТИ с НЕЩАТА
По-скоро съм на Вие.По отношение на мемо - не съм вътре в работите , но дори и за мен е ясно , че най-силните и страни са три :първо поне беше с отворен код- значи потенциал за много приложения , естествено процент от тях -безплатни , второ (може би най.важно - голям потенциал за еволюция , доколкото знам правят нова нейна надстройка , като я водят направо отделна ОС MeeGO , която вече е даунлоудабъл.виж форума на N 900) което приближава едно таквоз устройство максимално близо до пълноценен комп . може би някога...ще стане . Третото е пренасянето на една война , дето я водят гурутата- Linux vs. Win -в случая и всички останали , щото и в IT има хора със спортен дух.Следствие от последното би било постоянното подобряване на платформата , което с предишните две дава големи шансове да стане върха в бъдеще, но не сега...
Сега за камерата на сатиото ще ти пусна снимчици да ги видиш и да си прецениш , нощна не намерих , но в сравненин с Нокиа Е71 , от която имам мпечетления СЕ е светлинни години напред-разбирай прави нощни снимки .За това ти пращам и една при облачност- разгледай ги .
Сега за камерата на сатиото ще ти пусна снимчици да ги видиш и да си прецениш , нощна не намерих , но в сравненин с Нокиа Е71 , от която имам мпечетления СЕ е светлинни години напред-разбирай прави нощни снимки .За това ти пращам и една при облачност- разгледай ги .
-
Пак искам да ти благодаря за информацията,много ме олесни!
Днес се сдобих със Сатио.Бързам да се похваля,още не съм го разучавал.Ако излезе нещо ще пиша.
Днес се сдобих със Сатио.Бързам да се похваля,още не съм го разучавал.Ако излезе нещо ще пиша.
Здравейте, сдобих се с вупросния телефон,от WM преминах/случаино/ на Синбиан-цял ден немога ма му подкарам интернета по USB и WI-FI-настройките на Глобул изчистих.Моля,споделете за интернета,от къде и каква навигация да сваля.Даите да прочета БГ форуми за тоя Синбиан,че да ми стане ясно къде какво да инсталирам.Моля!