Satio

Zmeju
Регистриран: 01 яну 2008, 20:44

Re: Sony Ericsson Satio

Мнение от Zmeju » 05 апр 2010, 19:08

Зависи за какво ще го ползуваш.До неотдавна ползувах симбиан тлефон-сега го ползува жена ми.Казвам това , защото като гледам ти си фокусиран предимно към тези модели.Всеки от тях , макар и с различно лого отвън е горе-долу еднакъв отвътре и (мое мнение) няма особено значение кой ще избереш.Ако си по-мултимедиен тип , може би нокиа Х6 е добра идея .Гледах го оня ден - пак дървена изработка , но малко поразкрасен отвън(докато не го пипнеш не се разочароваш).Иначе си е 5800 с 16GB памет.
Ако ще го ползуваш за по-сериозна работа -симбиан не е добра идея.Тя е за забавление .Можеш да си сваляш игрички , женски месечни календарчета , фенерчета и кво ли още не , но нищо с което да РАБОТИШ , а аз поне си взех смарт за да работя с него - иначе модели с фейсбук , мейл клиент , мултимедия -бол.За камерата не говоря , защото поначало е несериозно да се опитваш да замениш fullfeatured фотоапарат/камера с телефон.Ако това има някаква стойност за тебе -бих ти препоръчал да се огледаш из другите ОС , не да се вторачваш в сравними модели с една и съща ОС и почти еднакъв хардуеър.Моят опит ми показа , че поне за моя случай , макар и да е ретроградна, оплюта и тромава WinMO върши най-добра работа .За теб това може на е Андроид или ПалмОС-въпрос на преценка.Надявам се да не съм ти досадил и да съм ти бил от полза.

sentimental
Регистриран: 04 апр 2010, 16:52

Мнение от sentimental » 06 апр 2010, 13:35

Ще го използвам по-скоро за забавление.Преди малко рових из нета.Та поразгледах,и какво видях.
-Нокия N900,откъдето го погледнеш всичко има,но как може да пропуснат Java приложенията?Сдед това
-Нокия N97-Mini;Първоначално бях харесал точно този модел,но в магазин на виваком ми казаха,че давал дефекти(какви незнам)
-Нокия X6-16ГБ памет,добре но няма микро СД,все пак като купувам искам да има всичко,а и пропуснах да отбележа че GPS-a ми трябва,затова питах за Сатио дали функционира като програма или е добавен само като безполезна икона.Също забелязах че Нокиите имат A-GPS support;Ovi Maps-какво ще рече това?
Погледа ми е насочен главно върху моделите на Нокия,защото вчера ми се се скапа тотално 3-ти под ред Самсунг(U700-болна тема им е лентовия кабел).

Zmeju

Мнение от Zmeju » 06 апр 2010, 17:33

От всичките ти потенциални , нови телефони съм на ти само със сатио. Мога да ти кажа , че за класа си е О.К. Скоро писах , че не му работи GPS ' а , но всъщност проблемът се оказа несвързан с това. Оказа се , че при ъпдейт е възможно той да е непълен .Не знам как става , но телът си запазва старите настройки и тук-там има по нещо ново.Така се разбутва и гпс - а.Повторих ъпдейта и сега жената си има отново Гармин , който между другото е най -доброто по нашите земи.По отношение на дефекти - засега не е показал никакъв физически дефект.За мен като плюс се явява фактът , че за разлика от Нокиите , на тоя не му влиза прах под стъклото на екрана , а на доста от Нокиите това си е болка(собствен опит с N70 , E66 , E71....да не изброявам).Също така не знам тел който да не ползува А-ГПС-за по-бързо позициониране , като тогава пак точи нет , но допустимо малко и само при старт на приложението.Погледни по разните форуми - там тая работа е надлъж и нашир изкоментирана и си има туййкове за нея.
Всички производители ти продават телефона със софт за навигация - при Нокия е Ови мапс , които са супер постни за Бг.Освен това не се съхраняват карти в тела и ако , все пак ги ползуваш , след като те позиционира , тела точи картата , където си по интерент , така че сметката ти ставааа....При СЕ същтата глупост се казва Уайз пайлът и картите/навигацията за нея са платени - дори не съм се занимавал по - нататък.На всичките има аванта Гуугъл мапс , но и те ползуват 3G и ти товарят сметката зловещо като нямат гласова навигация.Разрешението е истински софт с карти като на Сатио върви Гармин ХТ за 5800(въщност Сатио е 5800 на СЕ с по-хубав дизайн и по-яка камера - не че това е от особена полза) .Та в обобщение - ако искаш мултимедиен тел с тъчскрийн по мое мнение си избираш или сатио , или Х6-16GB хич не са малко.Аз съм с 8GB и ми остава място.
А N 800 един Господ знае кога ще го има на сносна цена у нас - на мен там ми намирисва малко на епълската политика , което ще рече , че ние пак сме някъде на опашката.

Zmeju

Мнение от Zmeju » 06 апр 2010, 17:37

Извинявам се за недоглеждането -N 900 ползува МАЕМО , което го прави страхотен комп , а не телефон , но за нея не съм сигурен колко са достъпните приложения.Изглежда ми като да си купиш супер водороден автомобил на място без станции за водород , например.

sentimental

Мнение от sentimental » 06 апр 2010, 18:03

Благодаря ти!Много ми помогна в избора:)
Като го взема ще пиша за впечатленията ми.
А че се сетих да питам,по-горе пишеше че нокиите възпроизвеждат Xvid и още някакъв формат,на Сатио не може ли да му се инсталне някоя шашма с кодеци?
Ти с какъв GSM си?

sentimental

Мнение от sentimental » 06 апр 2010, 19:06

Е да като характеристики е номер1,като изключа това че няма java,и камерата му е 5МП,а на Сатио12.1 все пак колкото и да не е свестна на Сатио пак е по-силна,и с какво операционната система Маемо или както там се казва е по-добра от Симбиан -9.4,питам за моя собствена информация,както виждам си на ТИ с НЕЩАТА

Zmeju

Мнение от Zmeju » 06 апр 2010, 21:03

По-скоро съм на Вие.По отношение на мемо - не съм вътре в работите , но дори и за мен е ясно , че най-силните и страни са три :първо поне беше с отворен код- значи потенциал за много приложения , естествено процент от тях -безплатни , второ (може би най.важно - голям потенциал за еволюция , доколкото знам правят нова нейна надстройка , като я водят направо отделна ОС MeeGO , която вече е даунлоудабъл.виж форума на N 900) което приближава едно таквоз устройство максимално близо до пълноценен комп . може би някога...ще стане . Третото е пренасянето на една война , дето я водят гурутата- Linux vs. Win -в случая и всички останали , щото и в IT има хора със спортен дух.Следствие от последното би било постоянното подобряване на платформата , което с предишните две дава големи шансове да стане върха в бъдеще, но не сега...
Сега за камерата на сатиото ще ти пусна снимчици да ги видиш и да си прецениш , нощна не намерих , но в сравненин с Нокиа Е71 , от която имам мпечетления СЕ е светлинни години напред-разбирай прави нощни снимки .За това ти пращам и една при облачност- разгледай ги .

sentimental

Мнение от sentimental » 07 апр 2010, 16:24

Пак искам да ти благодаря за информацията,много ме олесни!
Днес се сдобих със Сатио.Бързам да се похваля,още не съм го разучавал.Ако излезе нещо ще пиша.

Zmeju

Мнение от Zmeju » 07 апр 2010, 17:44

ЧЕСТИТО !

RoliS
Регистриран: 12 авг 2006, 17:51

Мнение от RoliS » 09 апр 2010, 16:38

Здравейте, сдобих се с вупросния телефон,от WM преминах/случаино/ на Синбиан-цял ден немога ма му подкарам интернета по USB и WI-FI-настройките на Глобул изчистих.Моля,споделете за интернета,от къде и каква навигация да сваля.Даите да прочета БГ форуми за тоя Синбиан,че да ми стане ясно къде какво да инсталирам.Моля!

Отговори