Satio

Zmeju
Регистриран: 01 яну 2008, 20:44

Re: Sony Ericsson Satio

Мнение от Zmeju » 09 апр 2010, 18:13

Здравей и честита поридобивка!Ако правилно съм те разбрал , ти очакваш и при симбиан да има интернет шеъринг , както в актив синк и да ползуваш нет на телефона си , като ползуваш IP то на компа.Трябва да те изненадам неприятно и да ти кажа , че при симбиан това не е стандарт.Възможно е обратното -да ползуваш телефона си като модем и да имаш нет на компа през оператора си (явно Глобул).
Втората част от питането ти ми е малко неясна , защото Глобул няма нищо общо с Уай Фай.Вероятно искаш да си направиш WAP настройките.При Гръците това става като пратиш смс WAP на некъв номер ,който го имат в сайта , но - пак изненада те нямат стандартни настройки за Сатио , кой знае защо и затова звъниш на 123 , свързваш се с оператор , обясняваш , че си с този тел ,че ти трябват WAP настройки , слушаш гадната музика от рекламата им около 15-20 минути , след което те ти се извиняват и ти пращат SMS с настройките ... на 5800 , които ти запаметяваш и вече имаш нет на тела.Простичко , нали?
ВАЖНО - ако ще ползуваш нет на Глобул през WAP трябва да си БОГАТ човек.За да не те боли под лъжичката - виж им предплатените пакети с интернет , които се казват GoWeb и в някаква степен ти спестяват нерви и пари , макар и не толкова , колкото би ти се искало.Доколкото знам у нас никой от операторите на прадлага флатрейт тарифи за нет през WAP.
По отншение на навигацията безапелационно -Гармин ХТ за симбиан.Има го във всички по - сериозни форуми , които виреят из мрежата , като там са постнати и много подробни инструкции как да си го инсталираш и т-н така че всеки идиот(справка -аз) да си го инсталира.Не е редно да пиша имената на тия форуми тука , но който търси (в гугъл) - намира...
Успех!!!
Р.S. Ако си направиш ъпдейт на тела до последната версия на това , което в уинмо се вика `ром , има шанс при стерт след ъпдейта , WAP настройките да си ги намери сам.

RoliS
Регистриран: 12 авг 2006, 17:51

Мнение от RoliS » 10 апр 2010, 09:16

Благодаря Zmeju, жалко за интернета от Wi-Fi и PC,но както и да е.Затова все ми пише ,че някакъв Шлюз ми прави проблем. Интернета от Глобул съм го забранил/изчистих всички точки/ нямам намерение да го ползвам по никакъв повод.Скоро купих едно HTC Tattoo /което внучката ми конфискува/ та той/телефона/ сам си теглил интернет,обновявал се и тн. и тн. и сметката беше голяма. WAP не ме интересва.Искам да попитам,когато се инсталират програми / на Синбиан/ къде трябва да се инталират? Предполагам,че се слагат на картата и после те си отиват в паметта на телефона?
ПП. Може ли снимките на тези които ме търсят да са по-големи,ако може как става?

Zmeju

Мнение от Zmeju » 10 апр 2010, 09:37

Явно не съм се изразил правилно - интернет през WiFi можеш да ползуваш навсякъде , където има безжичен рутер и връзката с него не е криптирана или знаеш паролата за нея.Това те спасява от високи сметки.Например аз съм си сложил у дома безжичен рутер и ползувам нет включително през сатиото . В настройките на телефона , на същото място където си забранил WAP , можеш да определиш като точка на достъп WiFi мрежата , която имаш.
По отношение на инсталацията на приложения - не знам да има строго правило къде да се инсталират.Аз ги тегля като сис или джар файлове на мемори картата , а като стартирам инсталацията им , телефонът ме пита къде искам да ги инсталира - в неговата памет или на кртата , тоест това е въпрос на твой изборл

RoliS

Мнение от RoliS » 10 апр 2010, 13:51

Може ли снимките на тези които ме търсят да са по-големи,ако може как става?

thewraith
Регистриран: 26 фев 2010, 14:58

Мнение от thewraith » 10 апр 2010, 14:26

Щом Сатио-то има Медиа Плеар значи може да чете всичко което чете този плеар ;) а доколкото знам той чете всичко с подходящите кодеци.Аз имам Сатио вече 4 месеца и да си кажа право не виждам нещо за което да се хвана (yes) просто е супер телефона.А по въпроса за спора дали да е Сони или Нокия аз определено съм за Сони.И както казва един познат:никога няма да съм толкова богат за да си взема Нокия :| сравнете Нокия и Сонъ с едни и същи функции и ще разберете защо... Нокията е два пъти по скъпа

RoliS

Мнение от RoliS » 13 апр 2010, 10:40

[B][/B]Zmeju[B][/B],имам няколко въпроса относно Satio:
1.Може ли да се изкара иконкана екрана/примерно за заключване на екрана-имам програма/ и как става ,ако може?
2.Подкарах Гармин/с много мъка:)/,но при мен в картата на БГ има само шосета а за градовете-нищо.Има ли, по принцип по-детайлни карти и за градовете?
3.В колата си имам Blu&my система/блутут/.Синхронизирам телефна и компа на колата,прехвърлям контактите и всичко е ОК докато не изключа запалването на колата и се отдалеча от нея. Като се кача пак,дам на контакт няма, компа на колата ми казва-няма връзка с телефона/не съм спирал блутута на телефона/.Ако като сляза изключа блутута на телефона и при качване го включа наново е ОК. Проблеми не съм имал нито с WM телефони нито с най-простата Нокиа.
Благодаря!

ducebigalow
Регистриран: 13 апр 2010, 13:52

Мнение от ducebigalow » 13 апр 2010, 14:06

здравейте...закупих си СониЕриксон Сатио вчера.Имах преди това Нокия Н73 и сега искам да си прехварля телефонните номера в Сатиото...не незнам как да стане това...
преди си правих папка в лаптопа на абонатите ми и после като отворех програмата на Нокия просто ги пействах в контакти...а сега това при Сатиото незнам как да го направя...моля помогнете...благодаря предварително :)

RoliS

Мнение от RoliS » 13 апр 2010, 17:20

Аз си прехвърлих моите контакти на SIM картата и после на Satio-то/бях с WM/.Щях да ги оставя там,но заради снимките при повикване...ги прехвърлих.

PP : А ето KOBRETI/от друг форум как го прави/-

1. Искате да си прехвърлите телефоните от стария на новия ГСМ.
2. Изгубили сте си ГСМа или е тотално повреден и контактите са заминали..
3. Имате 2 или повече телефона и искате контактите да ги имате на всички тях, без да ги въвеждате навсякъде ръчно, или всякакви подобни ситуации...
Забележка: освен контактите, можете да си прехвърляте така и задачите от органайзера!!!

Решението:
Правите си акаунт на www.zyb.com.
Отивате на Contacts и давате Sync Now. Ако не сте си направили настройките на телефона, там има подробно обяснение как да ги направите!

Като направите синхронизацията, на сайта се пази архив на контактите и задачите от органайзера. Синхронизациятра става през ГПРС, но трафика не е много. След началното синхронизиране, всяко следващо синхронизиране качва само новите контакти, така че трафикът е съвсем минимален...

Винаги, когато ви се наложи, си правите нова синхронизация, примерно на новия си телефон, и всичко се сваля без никакъв проблем!!!

Най-хубавото е, че марката на телефона няма значение! Можете безпроблемно да си ги прехвърлите от Нокиа на СЕ примерно!

Ползвам го от много време и е супер безценно!

Zmeju

Мнение от Zmeju » 13 апр 2010, 18:06

За съжаление не знам да може да си кустомизираш екрана на Сатио.Мисля , че в една от темите , които са фабрично зададени можеш да си изкараш само фейвърит контакти със снимките , но нищо повече( не е сигурно , че съм прав , но не съм се задълбавал в тия неща).По отношение на Гармин - във форумите има доста карти- аз ползувам една от версиите на BG offroad map , която е доста подробна - има даже разни паланки , дето не си се сещал за тях.Разрови се и ще я откриеш.По принцип тази и едни карти на Геотрейд са най - подробните , които съм ползувал(важно е да са офроуд- има ги еи в един форум , който така се казва).За блутут в колата - съжаявам , но не съм компетентен в тази област.Така както ми го описваш , може би компът се връзва с тела , като после си остава така , дори да загуби тела .Аз бих си го рестартирал всеки път като влизам в колата- просто идея не че ще ти свърши работа.

Zmeju

Мнение от Zmeju » 13 апр 2010, 18:11

ако ползуваш аутлук , през PC сютовете на нокиа , респ СЕ можеш да си синхронизираш първо нокията , а след това и Сатиото- така би трябвало да стане.

Отговори