Satio

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: Sony Ericsson Idou

Мнение от jamesjames » 04 мар 2009, 13:44

Cyber Shot технологията не помага на SE да правят кой знае колко по-добри снимки от останалите камерафони на конкуренцията. Както aпаратите на Sony не правят по-добри снимки от тези на... Canon или Nikon например. Не съм видял и оптиката на Nokia да им помага кой знае колко...
Тая тема за Idou тотално се отклони от същността си и се превърна в спор на кой му е по-голям мегапиксела...

egpetrov
Регистриран: 09 окт 2007, 14:57

Мнение от egpetrov » 04 мар 2009, 19:14

Пентаграм браво пич!!! Успя да ме развеселиш. Сигурно твоята Cyber-Shot технология е разработка на военните :D :D :D . Не съм против SE даже в момента съм такъв ама съм против факта, че и 30mpx да е ще направи по хубава снимка от фотоапарат който е създаден да снима.

pentagram
Регистриран: 29 дек 2004, 22:58

Мнение от pentagram » 04 мар 2009, 21:38

Вижте си снимките преди да речем, 10 години и ги сравнете с това което може да се постигне с камерата на телефона. Трябва да сте луди да отричате, че в момента имаме един апарат, с който освен да разговаряме, можем да сме в интернет, да слушаме супер-качествена музика и да имаме страхотни снимки. Сайбър шот не е военна технология, но сигурно е един от многото фактори, които правят Сони Ериксон фаворити. Затова, единия от вас казва: За какво ми е МР3 като си имам уредба, за какво ми е камера 12МР като имам фотоапарат, за какво ми е уай-фи като имам лаптоп, за какво ми е това, онова... усещате ли колко са тъпи тия неща?! Кой ще отрече, че Сони Ериксон правят убийствени снимки от момента в който въведоха първите 1.3МР матрици? Само 5 години по-късно, направиха огромните промо-билбордове снимани с С905.
За това говоря. Който не мисли така, да си ходи накичен с хилядите уокмени,органайзъри,фотоапарати,лаптопи и каквото си иска поотделно.

egpetrov
Регистриран: 09 окт 2007, 14:57

Мнение от egpetrov » 04 мар 2009, 22:43

Не бе пич не ме разбирай погрешно и аз съм ЗА мултифункционалните устройства. За музиката вярно има телефони които да конкурират Ipod макар да се броят на пръсти. Но аз лично не съм видял телефон да прави по хубави снимки от фотоапарат. Като казвам фотоапарат нямам предвид някоя практика от 80лв. Нещо от средния клас. А това, че ми сравняваш снимки от преди десет години с тези от телефон... не е реално се едно да сравня тези от преди 10 години със тези от преди 80 когато фотографа си е пъхал главата под онова "перде".

Koko 12
Регистриран: 19 яну 2009, 11:45

Мнение от Koko 12 » 05 мар 2009, 15:54

Каквото и да пишете SE телефоните правят най добри снимки...яд ли ве е а??????? хахаха

jamesjames

Мнение от jamesjames » 05 мар 2009, 16:37

Убийствени снимки ли? Къде си живял ти бе, човек?
Още едно време не можеше да се определи кой снима по-добре - k800i или N73 и се изписаха хиляди страници по този въпрос. Ако бяха убийствени едва ли щеша да е такава дилема.
Колко време N82(Nokia) беше абсолютно напълно категорично БЕЗСПОРЕН лидер при камерафоните? Кой оспори лидерското му място, а някои твърдят, че дори го замени? ZN5(Motorola).
Затова ли Innov8 на Samsung прави по-добри снимки от прословутия C905?
SE имат едно единствено предимство на камерите - xenon-a или съчетанието LED + xenon, но това е само при снимки на тъмно... Да не говорим колко некадърно е видеото, което правят.
SE не са никакви фаворити при камерафоните, както и Sony никога няма да бъдат такива при дигиталните апарати. И никога не са били. Май не знаеш значението на думата ''фаворит''. Слез на земята. То си ти личи по това как се радваш на повечето пиксели колко разбираш... Поне явно знаеш за какво служат, което ме очудва.

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 05 мар 2009, 18:26

@jamesjames, не съм съвсем съгласен с теб. Факт е, че всички телефони на Нокиа преекспонират цветовете. Това на много хора може и да се харесва (и аз си имам много такива "яки" снимки в колекцията), обаче не прави снимките по-реални.
K800i е най-добрият камерафон на 3.2 мегапиксела дори сега, около три години мисля, след като е влязъл в продажба. Откакто навремето сътвориха S700 (със CCD матрица) те знаят как да снимат и го правят добре. Склонен съм да се съглася и с определението за некадърното видео, това е тяхна доста слаба страна (макар да бяха едни от първите, въвели CIF видео с 30 кадъра/сек - W900)..

SE не се представят добре на 5MP, сравнени единствено с N82 (който е един от двата най-добри камерафона 5MP въобще...). К850 не беше толкова успешен заради проблеми със софтуера в началото като го пуснаха, а те вече са разрешени..Обаче заради този неуспешен старт на модела изгуби преднина сравнение с ZN5 и N82.

SE имаха проблеми с позиционирането на продуктите си на пазара, въведоха нови серии. Това не означава, че не снимат добре. Като най-сериозен минус на повечето модели камерафони (C серията) е това, че повечето нямат ксенон.

Относно сравнението на V8 & C905 мисля, че вторият води по точки. На светло снимките са еднакви (няма категоричен победител при дневни снимки при различни условия), но при по-лоши условия (осветление) ксенона както винаги кърти..:) v8 е много внушително предложение и сигурно е по-добър в много неща, но специално за камерата не мисля така..

Сони не са лидери при фотоапаратите, то е ясно, но брендъд "Cyber-shot" свърши много добра работа на техните камерафони. За снимки не бих предпочел друг телефон с две-три изключения, разбира се. Във времето се убедих (имах, а исега също, огромна база за сравнение с различни модели на различни производители), че сониериксон-ите снимат (може би малко пресилено казано,но дали?) най-добре (като за телефони, разбира се). В момента не знам кой е фаворит при камерафоните (ясно е само, че SE не са лидер с видео-то). Кой мислиш, че е фаворит?

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 05 мар 2009, 18:40

офф/
asenna5 споделям твоето мнение.:-)
Искам само да те поправя - S700i е със CCD матрица. Модел, който аз имах честта да притежавам и правеше много добри снимки за времето си.

П.п. Сега с новата линия "Entertainment Unlimited" на SE, в която попада Idou ще се радваме на walkman камерофони.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 05 мар 2009, 19:12

Не е лесно да се определи коя марка прави най-добрите снимки. Все пак, както се кзава по-нагоре, на някой хора им харесват снимки, коите се струват ужасни на някой разбирач. И все пак може дълго да говорим по тази тема. Но нека спрем до тук. Ако решите, можем да си направим такава тема, но тук ясно пише- "Sony Ericsson Idou"

jamesjames

Мнение от jamesjames » 05 мар 2009, 21:09

@assena5 Не си ме разбрал много правилно. Въобще не твърдя, че SE не са добри при снимките, дори напротив. Те са едни от най-добрите и може би имат най-много заслуги, които да ги определят като най-добрите въобще...
НО идеята на поста ми беше по-скоро, че разликата в качеството на снимките е толкова малка и променлива в полза на различните производители благодарение на различните модели, че за мен е абсолютно невъзможно да се избере еднолична марка лидер при камерафоните.
Поста ми беше критично насочен не към SE, а към pentagram, който не просто ги изкара безспорни абсолютни лидери, ами говори за някакви убийствени снимки... А както казахме при 5mpx SE доста закъсняха, а при 8 Innov8 е поне толкова добър, макар че личното ми мнение е, че все пак превъзхожда C905 на светло, а на светло се осъществяват 80% от снимките.
Колкото до видеотата, Nokia според мен водеха доста дълго класацията за най-добро видео, но по всичко личи, че този приз ще отиде при Samsung чрез OmniaHD.
Бих се съгласил, че SE снимат най-добре, но не бих се съгласил, че разликата е ''убийствена'' или че въобще си заслужава избора да надделее в полза на SE пред Nokia или Samsung, благодарение на камерата. Особено предвид факта, че винаги съм държал на балансираните устройства, които рядко са най-добри в нещо, но са добри във всичко, което пък показва, че държа и на видеото.
А и предпочитам ''умни'' телефони.

Отговори