Въпрос за батерията на Sony Ericsson K800i
Re: Въпрос за батерията на Sony Ericsson K800i
защо обижаш човека?!? така ли избиваш комплекси? по темата Спомении е абсолютно прав- зарядното не е никакъв проблем, поздравления за добрия избор на телефон и не се притеснявай за батерията- в началото е нормално да държи по малко
Някои хора наистина не са наясно какво е импусно зарядно.
Иппулсно захранване, импулсен стабилизатор на напрежение, ток - вземете понаучете малко електроника и тогава се правете на разбирачи. Компа ти се захранва от импулсно захранване , телевизора също. Импулсното зарядно е на същия принцип , вади си абсолютно постоянен ток, не импулсен - за какъв импулсен диапазон става дума?!! Предимството на иппулсно захранване е че не се налага използването на тежки и обемисти мрежови трансформатори и така зарядните стават много по-леки и компактни.
И Спомении е прав - едно зарядно с по-нисък заряден ток по никакъв начин не би повредило батерията.
Иппулсно захранване, импулсен стабилизатор на напрежение, ток - вземете понаучете малко електроника и тогава се правете на разбирачи. Компа ти се захранва от импулсно захранване , телевизора също. Импулсното зарядно е на същия принцип , вади си абсолютно постоянен ток, не импулсен - за какъв импулсен диапазон става дума?!! Предимството на иппулсно захранване е че не се налага използването на тежки и обемисти мрежови трансформатори и така зарядните стават много по-леки и компактни.
И Спомении е прав - едно зарядно с по-нисък заряден ток по никакъв начин не би повредило батерията.
Много ти благодаря за отговорите и се радвам, че не съм си скапала батерията. Съжалявам и извинявай, че заради моя въпрос ти стана обект на някаква словесна война придружена с обиди.
Нямаш никаква вина за случилото се...а и мисля...важното е, че ти си наясно вече с нещата...и че няма място за притеснения)))
И две денонощия едва ми изкарва батерията. За един ден примерно имам половин час разговори, играя на игри 1 час и правя 2-3 снимки. Толкова ли трябва да издържа батерията ? Апаратът е на 9 дни. Купен е от офис на Глобул.
Нямам подробни наблюдения върху k800i, но ми се струва, че никак не издържа много батерията. Не правиш кой знае какво с телефона. А музика не се ли слуша на него? А синият зъб не и ли включен (доста ресурс харчи)?
Спокойно ще се оправи батерията-винаги първите 3,4,5 зареждания ще ти държи по 2 дни мах.след това може би 3...понякога 4 дни зависи от това колко го "тормозиш" :))