Xperia arc

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Sony Ericsson Xperia arc

Мнение от keyone » 10 яну 2011, 14:16

Добре, QSD, обърках се с по-новата генерация. Има ли значение? Телефонът минава половин година напред. Все още не може да се сравнява с останлите предложения, които бяха представени. Пак ли не си доволен?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 10 яну 2011, 14:33

Принципно и аз доста гледам хардуера, но в един момент възниква въпроса, какво точно ти дава по-добрия процесор? Реално има ли софтуер който не върви или е осезаемо по-бавен примерно дори на 550MHz процесора на Milestone? Или изобщо къде ще усетиш по-бързите процесори и ускорители на практика?

keyone

Мнение от keyone » 10 яну 2011, 14:35

Аз бих се надявал за по-нататъчен ъпдейт, защото сегашните версии вече не са интересни. Все пак, дано да видим и някоя версия на 3.0 за телефони.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 10 яну 2011, 14:39

Аз по-скоро бих се притеснявал от софтуерната поддръжка на SE, след случките с X10, от колкото от хардуера.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 10 яну 2011, 14:40

Oстави процесора и гледай GPU-то. Вече излизат игри, които едва-едва вървят на новото Аdreno (Dungeon Defenders например). Предполагам след 2.3 и 2.4 ще е въпрос на време да излязат и по-тежки интерфейси.
Този SD на фона на HB и Tegra 2 изобщо не е адекватно решение. Не беше такова през 2010 (в DHD/DZ), камо ли пък за 2011 :X
Макар че ми е интересно колко по-лакоми са приложенията за Аndroid в сравнение с тези за iOS. Dungeon Defenders си изисква SGX 540, за да върви добре, а Infinity Blade, която е несравнимо по-добра графично, си върви супер на SGX535. Оптимизацията куца ужасно много.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 10 яну 2011, 15:09

Мен ме притеснява какво се случва с хардуера при андроид, взимаш най-доброто на пазара и след някой месец осъзнаваш, че преди да си се възползвал от него пълноценно, вече остарява и изискванията са по-високи. Или в другия случай ти върши точно толкова работа колкото и по-старите чипсети.

Гледах представяне на новите игри специално за Tegra(http://www.engadget.com/2011/01/07/nvidia-shows-off-tegra-2-gameplay-on-atrix-4g-and-optimus-2x/ )
galaxy on fire 2 и samurai 2, които дори без тегра си вървят от сума време на айфон 4 с по-висока резолюция.(трябва да пробвам дали няма да тръгнат и на първия айфон)
И се чудя за какво става въпрос, защо за подобни заглавия може да е нужна тегра? Няма ли да си вървят съвсем нормално и на останалите андроид машинки?

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 10 яну 2011, 15:20

Предполагам, причината е тази, че при Android се продава хардуер. Всеки производител си продава своя хардуер.
Докато при Аpple се продава софтуер. Следователно софтуерът е оптимизиран максимално.
Аз не разбирам и друго. Ok, Tegra 2 може да е с двуядрен процесор, но графичните й възможности са по-ниски от тези на Hummningbird. Така или иначе, игрите са оптимизирани за работа с Power VR още от iPhone Защо постоянно ползват графични тестове, за да демонстрират възможностите на Тегра?
Все пак за мен си остава мистерия как може да си купиш модел от ноември 2010 (Desire HD) и игра, излязла месец по-късно (Dungeon Defenders - декември), да ти върви едва-едва...
Не играя игри на телефона си, ама това е парадоксално.
Не мисля, че Arc ще се продава на фона на Optimus Speed, Atrix и т.н. Не мисля и че SE плануват да го позиционират в средния клас...

RandomCarpet
Регистриран: 21 апр 2007, 16:26

Мнение от RandomCarpet » 10 яну 2011, 15:35

Четох някъде, че Android 2.3 е силно оптимизиран за игри и това ще позволи новите игри да се възползват много по-добре от мощта на графичния ускорител отколкото това е възможно под Android 2.2 и по-стар.

alphaleader
Регистриран: 06 авг 2004, 21:15

Мнение от alphaleader » 10 яну 2011, 16:27

[Quote]Все пак за мен си остава мистерия как може да си купиш модел от ноември 2010 (Desire HD) и игра, излязла месец по-късно (Dungeon Defenders - декември), да ти върви едва-едва...[/Quote]
пак говориш наизуст, играта върви перфектно, без НИКАКВИ забележки...

keyone

Мнение от keyone » 10 яну 2011, 16:41

Ставав ъпрос за това, че телефонът се дава като модел от среден клас. Не е от мен или от някой измислен, а от самият производител на играта.

Отговори