Xperia V
-
- Регистриран: 18 юни 2007, 13:32
Re: Sony Xperia V
Такааа , от това което си написал ми става ясно, че ти, не си наясно с принципа на водоустойчивите телефони със сменяеми батерии, т.е. със свалящ се заден панел(капак) на телефона. Водата, която е имало под капака в близост до камерата е нормално да я има там. Тази вода не може да навреди на телефона , освен ако ти в този момент си решил да свалиш капачето и тя вече да е навлезла в гнездото на батерията и да е направила поразиите. Защитено е единствено гнездото на батерията заедно със СИМ картата и micro SD картата посредством уплътнение(силиконово с червеникаво-керамичен цвят) , а всичко останало извън това уплътнение може да се мокри без проблем за работата на телефона. Щом го намокриш в никакъв случай не отварай пак капака за да го подсушаваш! След няколко часа, да речем 6 часа, водата ще се е изпарила почти, в зависимост от това дали е лято или зима и още куп фактори ,които влияят на изпарението на водата от телефона ти. А ти щом го извади от морето пробва ли го дали ще светне екрана? И след като не се е появило нищо на дисплея , тогава ли реши да го отвориш за да го подсушаваш? Сетих се и за друга причина да влезе вода при батерията , ако не си затворил капачето качествено , т.е. трябва да обходиш с натиск всички крайща на капачето , включително и почти в центъра (под светкавицата , мисля , че беше). При този натиск с пръсти ти трябва да чуваш ясно "пукане" и когато вече не се чува пукане значи вече си го затворил както трябва.
-
- Регистриран: 29 мар 2014, 19:59
след като не се е появи нищо на дисплея , тогава реших да го отворя за да го подсуша...и мерси сега ми се изясни защо е станало така :)) преди да отида да снимам близо до водата предварително проверих дали всички \"изходи\" са затворени .. просто не е трябвало да го отварям .. но просто се шокирах че не искаше да се включва и предполагам че когато съм отворил телефона да го подсуша съм влошил нещата.. :)
-
Здравейте, при мен има ново развитие в отрицателна посока, уви.От почти всекидневното отваряне на предпазното капаче на USB-то за да си зареждам телефона се разкъса или по-точно разпадна микроскопичното гумено опръстенче, което пречеше до сега да нахлуе вода в телефона ми. И така вече не е водоустойчив моя телефон. Ще проверя в сервиза на Сони дали могат да подменят капачето с ново:(
-
Re: Re: Sony Xperia V
Здравейте, намерих решение на проблема ми в този холандски сайт http://rounded.com/merk-template-root-bg-17-en/ Както виждате предлагат всички части за телефона :)Капачето пристигна вчера и потърсих клип как да си разглобя телефона за да си го монтирам сам https://www.youtube.com/watch?v=tHFOZ-4aCw8 И така, вече е готов за нови водни приключения по басейните :). Открих и зареждащата док станция http://www.ebay.com/itm/RE-ARRIVAL-BRAND-NEW-Sony-XPERIA-V-LT25I-Charging-Dock-DK25-Retail-Box-/131382390853 и тя пристигна. Надявам се да съм бил полезен с тази информация на притежателите на XPERIA V :).