Xperia V
Re: Sony Xperia V
Колега честито, с кеф да си го ползваш!
-
- Регистриран: 18 юни 2007, 13:32
Благодаря ти, снощи бях в едно малко клубче на име Брилянтин срещу несъществуващия вече мавзолей и изпробвах камерата. Бях я настроил на прословутия \"Супер автоматичен режим\" и резултата беше покъртителен. Светкавицата се задействаше когато й е кеф, а при затъмнената обстановка беше нужна за всяка снимка. Размазани движения и не на фокус танцуващи люде. Повече няма да се доверявам на този режим, а ще ползвам \"Нормален\" режим, при който установих, че все пак има 13МР резолюция. Днес го тествах дали се вижда достатъчно добре дисплея на пряка слънчева светлина и тук очаквах да се задейства опцията \"Адаптиране към условията на осветеност\", която е към яркостта на дисплея, но уви не се задейства и трябваше аз да го направя това, т.е. да задействам \"Подсветката\". След това вече можеш, що годе, нещо да видиш на дисплея. Предполагам , че Super AMOLED дисплейте се спряват с този проблем по-добре.
[Quote]Предполагам , че Super AMOLED дисплейте се спряват с този проблем по-добре.[/Quote]
При Нексуса адаптивното осветление работи много коректно и при показване на устройството навън при пряка слънчева светлина екрана остава видим, разбира се матрицата си оказва влияние.:)
Иначе снимките на SGN особено вечер не са с кой знай какво качество, предимно има липса на детайл и много шум.
При Нексуса адаптивното осветление работи много коректно и при показване на устройството навън при пряка слънчева светлина екрана остава видим, разбира се матрицата си оказва влияние.:)
Иначе снимките на SGN особено вечер не са с кой знай какво качество, предимно има липса на детайл и много шум.
Гледам го този телефон и му търся недостатъци ,та да попитам ,гледам на някои ревюта изглежда ,че се гъне малко странично ,така ли е или просто така ми се струва ? Дано не е калпава сглобка като при Z ,който за мен излезе пълно разочарование...
-
Тествах го току що дали се гъне и резултата е отрицателен. Не се гъне като Xperia Z. Някой знае ли дали е възможно да се инсталира GPS навигация(например Garmin), която да е независима от GSM операторите ни, т.е. да не се плаща?
Мерси за отговора ,а някой знае ли кога ще го видим с оферта от някой оператор ? : )
-
Здравейте, има нов ъпдейт на версията на компилацията 9.1.А.1.140. Новото при него е приложението File Commande и още някои други излишни за мен приложения, които деинсталирах. Открих една навигация iGO и реших да я пробвам, но изпълнявайки инструкцията за инсталиране ударих на камък.
1. Копирате цялата папка IGO на телефона или картата.
2. Инсталирате .apk файла.
Когато цъкна да инсталирам файла iGOprimo (only Android 4.1.x - Jelly Bean).apk и компа ми съобщава, че "Windos не може да отвори този файл" . Помислих, че може би не се инсталира чрез компа и проверих в телефона дали има някъде новопоявила се иконка и от там да инсталирам , но не намерих такава. Моля за помощ.
Намерих решението ето тук http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1994880 и по-точно ето в този абзац "Как се инсталира приложение/игра извън маркета?
За да инсталирате .apk файл на телефона си е необходимо да имате file explorer, аз лично препоръчвам ASTRO (безплатен е, има го в маркета). Прехвърлете .apk файла на мемори картата и навигирайте до него с файловия експлорър, отворете го с опцията Open app manager -> Install."
1. Копирате цялата папка IGO на телефона или картата.
2. Инсталирате .apk файла.
Когато цъкна да инсталирам файла iGOprimo (only Android 4.1.x - Jelly Bean).apk и компа ми съобщава, че "Windos не може да отвори този файл" . Помислих, че може би не се инсталира чрез компа и проверих в телефона дали има някъде новопоявила се иконка и от там да инсталирам , но не намерих такава. Моля за помощ.
Намерих решението ето тук http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1994880 и по-точно ето в този абзац "Как се инсталира приложение/игра извън маркета?
За да инсталирате .apk файл на телефона си е необходимо да имате file explorer, аз лично препоръчвам ASTRO (безплатен е, има го в маркета). Прехвърлете .apk файла на мемори картата и навигирайте до него с файловия експлорър, отворете го с опцията Open app manager -> Install."
[Quote]Когато цъкна да инсталирам файла iGOprimo компа ми съобщава, че \"Windos не може да отвори този файл\"[/Quote]
[i]Windows-а ти е на български?[/i] :D
*.apk се инсталират през телефона, не трябва да го отваряш на компютъра.
[Quote]Намерих решението[/Quote]
Виждам, че си намерил и упътване, просто го изпълни.
[i]Windows-а ти е на български?[/i] :D
*.apk се инсталират през телефона, не трябва да го отваряш на компютъра.
[Quote]Намерих решението[/Quote]
Виждам, че си намерил и упътване, просто го изпълни.
-
Благодаря ти, обаче ме озадачи, че при включването на GPS-а отново от Глобул ми изпратиха SMS-че ,че съм олекнал с поредното левче за задействан 24 часов интернет достъп чрез тях. А аз инсталирам iGO с цел точно да избегна това скубене. Значи ли това , че при всяко включване на iGO и GPS-а, Глобул ще се намесва?
-
Здравейте, установих, че гугълския браузър Chrome не поддържа Flash Player и се разтърсих из форумите и открих решение на проблема ето от този линк http://db.tt/RC7SMMhQ или Adobe Flash Player v11.1.115.54.apk (обновен на 09.04.2013) сваляте и инсталирате Flash Player-а, а от маркета си сваляте Maxthon Browser или Fifefox Browser, защото дори при инсталиран вече Flash Player, Chrome Browser-а пак не може да отваря клиповете. Което за мен е необяснимо?!