XPERIA X1

LionelLuthor
Регистриран: 15 дек 2008, 13:15

Re: Sony Ericsson XPERIA X1

Мнение от LionelLuthor » 16 дек 2008, 19:12

Хора много сте ми интересни. Искате джобен компютър апък .. се оплаквате когато батерията не държала какво искате вие.. Все пак Nokia n95, Xperia X1, Samsung Omnia .. Имат 1 билюк принадлежностти и се оплаквате от батерията. Ми какво е толкова ще я зареждаш колкото трябва .. Все пак искаш хубаво нещо да имаш в джоба си. Все пак погледни му работите и тогава помислете защо батериите държат толкова ;)

mtphones
Регистриран: 19 мар 2008, 00:14

Мнение от mtphones » 17 дек 2008, 00:52

Уважаеми съфорумци,като гледам тук много от потребителите не са наясно с възможностите и начина на работа с операционната система WM...
Смешни са мнения като "чувствителността на дисплея е слаба",не може да се синхронизират контакти, проблеми с индикатор за нивото на батерията или кирилизацията....Просто не сте в час с тази операционна система....
Чувствителността на дисплея се калибрира за всеки един потребител от контрол панела и е уникална за него,разбира се ,че за друг потребител ще е трудно да управлява машинката,ако не е калибрована за него...
Има десетки програми за WM за ниво на батерия,за контактите,кирилизиращи програми и за какво ли не....само да има кой да чете...
Не разбирам защо трябва да се купува такъв телефон,ако не може да се работи с него...
Ето линкове за програми и за всичко за WM:
http://forum.pocketbulgaria.com/
http://forum.ppcwarez.org/

dual909S
Регистриран: 22 юли 2004, 11:38

Проблеми с обхвата или с GPRS настройките?

Мнение от dual909S » 17 дек 2008, 14:20

Когато сърфирам в нета през GPRS с xperia-та и ме набират, вече няколко пъти ми прави впечатление, че набиращите чуват, че телефона е изключен или извън обхват. Дали е случайно, от мтелската мрежа, или е проблем с GPRS-а?

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 17 дек 2008, 19:31

Изцяло съм съгласен с теб. Много хора си копуват телефон просто защото е модерно или пък по някаква друга причина. Взимат го и шах и мат-незнаят какво да правят с него. Не съм казал че всеки трябва да се роди научен, за всяко нещо си има първи път. Има обаче хора които чакат наготово, заливат форумите със спам или по точно казано с малоумни въпроси. Лошо няма да питаш, но питай след като си се помъчил малко, след като си се поровил във форумите попрочел си тук там по нещо, а не да задаваш въпроси от сорта на: "От къде да си наглася яркостта на дисплея"-примерно. Другия най-масов въпрос е: "Защо не мога да си инсталирам теми? Изписва ми изтекъл сертификат." Или пък: "От къде да си сваля теми". Никой не чете, а само няколко реда по надолу си пише.

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 17 дек 2008, 20:54

Ето защо умните хора трябва да са богати, а тъпите хора - бедни. Така всеки ще може да си позволи телефон, съответстващ на интелектуалните му възможности.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 17 дек 2008, 23:38

Еее това звучи грубо. Не е баш така но не ми се спори

merigul
Регистриран: 28 фев 2008, 16:58

Re: Как се държи батерията?

Мнение от merigul » 18 дек 2008, 09:29

Че какво й беше на Омнията?

dual909S
Регистриран: 22 юли 2004, 11:38

Мнение от dual909S » 18 дек 2008, 22:58

Омния, поне за мен има изключително неудобен дисплей. При настройка на висока чувствителност, просто няма начин да стигнеш до правилната икона, камо ли да я кликнеш. При ниска чувствителност-същото, само че по другия начин-просто няма как да се навигира. Дебел, тежък, трудно достъпни функционални бутони, бавен. xperia е в пъти по-лош във всяко отношение. Плюс безбройните слабости на WM, просто да се чуди човек как е възможно толкова куца и абсурдна операционна система. Още преди 5г съм имал iPaq с WM, не са мръднали на милиметър-неудобни менюта, бавни истории, забивания, просто ми се повръща от американската некадърщина. Накрая сложих 1 тъпа Прима в xperia-та и сега просто си чета книжки от нея, пих студена вода за 1300 лв. Никага повече смартфони, никога повече WM и тъчскринове.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 18 дек 2008, 23:02

Пич, зимай си Нокиа и не се занимавай!

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 18 дек 2008, 23:29

Omnia въобще не е дебел и тежък! Абе вие какво искате бре хора, все пак има толкова функции. Не може да искаш да има размери като телефончетата за 30 лв. Нали знаеш, че колкото повече се мъчат да намалят размерите - го правят за сметка на качеството. Даже аз преди се притеснявах как е възможно Омниа-та да е толккова тънка и дали не са спестили от качеството... но за щастие не са.
Освен това е доста бърз.

Отговори