XPERIA X1

Georgatoss
Регистриран: 05 фев 2007, 17:03

Re: Sony Ericsson XPERIA X1

Мнение от Georgatoss » 23 дек 2008, 08:27

ама то трябва да е така дори и не само с телефоните

spasitto
Регистриран: 21 апр 2006, 12:10

Мнение от spasitto » 26 дек 2008, 23:22

Хора, виждам, че сте се извадили все спецове тук и ще съм много благодарен, ако ми отговорите на някои питания. От няколко дни имам Х1. Докато го ръчках първо ми изчезна индикатора за съдържанието на батерията и сега трябва да влизам в менюто за да проверявам колко остава, след това докато провеждах разговор часовникът, който също стои горе в дясно на дисплея от дигитален стана аналогов, което е доста неприятно за гледане. Менюто на телефона ми е на немски и като се порових прочетох, че смяната на езика става само чрез преинсталиране на Уиндолса....така ли е?! Благодаря ви!

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Мнение от fashion_m » 27 дек 2008, 11:46

Да, смяната на езика става с нов Windows.

dual909S
Регистриран: 22 юли 2004, 11:38

Мнение от dual909S » 27 дек 2008, 12:16

Давам следните съвети. За часовника, действието е следното. Бутон"Хpanel", попадаш на анимирани скинове/наречени още със странното заглавие"уиджети"/, избираш централния. Влизаш след това в менюто от десния долен виртуален бутон Options, не знам как е на немски. В първото меню избираш няколко изгледа на уиджета-аналогов или дигитален часовник, календар и пр. Индикатора на батерията въобще не съществува при тази операционна система. Налага се да се инсталират програми, ако те интересува да ти дам линк, аз лично приемам най-добре Ariel , но като цяло е неудобна индикацията на батерията. Ако смяташ наистина да го имаш този телефон, трябва да свикнеш с нелогична и неудобна операционна система. От 1 мес. имам телефона и свикнах горе-долу, но по никакъв начин не съм доволен-както от операционна система, така и от хардуер-тъчскрина е отвратителен, но те са си такива по принцип. Плюс още десетки недостатъци и неудобства-хардуерни и софтуерни. Това е телефона, с който се чувствам най-зле от 10г насам.

dual909S

Мнение от dual909S » 27 дек 2008, 14:56

Малко пояснение. Най-бързия начин да видиш заряда на батерията е да чукнеш веднъж върху цифрите на часовничето вдясно горе. Появява се нещо като индикатор. Ако питаш за същия часовник смяната от диг към аналогов става с продължителен натиск на стилуса върху тях. Тъпа работа, много неудобна, дребни шрифтове, но какво да се прави.

spasitto

Мнение от spasitto » 28 дек 2008, 00:27

Много благодаря!!! С часовника се справих! За батерията също четох доста оплаквания, но все пак ако е удобно, прати линк на Ariel да го пробвам. Друго, което ме изнервя са таймерите на разговорите - след всеки разговор отчита каквото си пожелае - например, ако говоря 6-7 мин. ми пише последен разговор 12 мин и нещо ... и се чудя дали има сервизно меню като на обикновените SE >*>>*> беше, ако не се лъжа, но тук не става... Мерси!

dual909S

Мнение от dual909S » 28 дек 2008, 10:44

Линка за приложението е http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-ariel-battery-monitor-v1-6-2.html
таймерите се виждат така:зелена слушалка,меню,call history,call timers Не се отчайвай, ще свикнеш с телефона, ако наистина ти допада такъв тип играчка.

spasitto

Мнение от spasitto » 05 яну 2009, 15:01

Още един въпрос за тези таймери...телефона отчита само изходящите повиквания, но не и входящите, това може ли да се настрои?!

saversim
Регистриран: 07 яну 2009, 03:11

Мнение от saversim » 07 яну 2009, 03:41

Имах възможността да поразгледам по-подробно XPERIA X1 и общо взето телефона предлага доста удобства за хората в бизнес средите.Прекрасна работа с електронни таблици благодарение на Excel и набор на текст, е не е като на компа,но в сравнение със сходни модели телефони на този си е красота. Единственото което не ми хареса е слабият звук при възпроизвеждане на МР3, но още при първия допир с този телефон си личи че е направен да си свършиш работа с него, така че МР3-то не е строг критерии за недостатък. Чесно казано телефона предлага много и това един от първите телефони от този тип който успя да ме грабне.

Потребителски аватар
klen4o
Регистриран: 07 юли 2006, 10:16

Мнение от klen4o » 07 яну 2009, 18:01

Този проблем със звука ще се оправи в последствие със Sound Mod както беше и при Р1i. Аз лично ще изчакам да се подобри софтуера на телефона с последващите задължителни ъпдейти, а и цената ще падне.В момента Р1 ми върши перфектна работа.

Отговори