XPERIA X1

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Re: Sony Ericsson XPERIA X1

Мнение от number_320 » 12 фев 2008, 17:48

A с какво N95/96 са заслужили короната, се питам аз. И двата са страхотни телефони с много функции. В същото време като издръжливост на батерията и звук има много по-добри телефони. Х1 ги првъзхожда с по-големия дисплей и пълната клавиатура. По други показатели N95/96 са по-напред. А има и куп показатели по които и 3110 classic превъзхожда гореспоменатите модели.

Перфектният телефон още не съществува...

ozzman
Регистриран: 29 яну 2006, 17:22

Мнение от ozzman » 12 фев 2008, 18:49

И с i-mate 9502:).

VoyagerX
Регистриран: 17 окт 2007, 20:56

Мнение от VoyagerX » 12 фев 2008, 21:53

Телефонът е чудесен, НО......е разработка на HTC за SE. Което значи, че към датата на излизането му на пазара HTC ще имат доста по-конкурентен продукт. Някак си не върви да правят за друг това, което ще отреже техните продажби.....

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 12 фев 2008, 23:23

omax,
казах нещо, което малко или много всеки си мисли и вече се обсъжда в повечето форуми..Относно това защо аз мисля така -

1. Заради по-големия тъч дисплей (разбери ме добре - принципно не съм привърженик на тъчскрийна, но в случая е безпорен плюс). Резолюцията е впечатляваща - а цвтовете в никакъв случай нямат голямо значение - 65К са напълно достатъчни.

2. QWERTY клавиатура, което е ОГРОМЕН плюс.

3. Windows Mobile. Един от модераторите в секцията на СЕ изрази мнение, че симбиян е по-добра ОС. Аз в никакъв случай не мога да се съглася - за мен Уиндоуса е много по-добър, повече приложения, по-добър файл менаджер, повече софт, по-стабилна и производителна ОС, тенденцията е да стане още по-производителна. Освен това всеки, който поне малко се е позанимавал на операционната система на компютъра си (ако е с Уиндоус) ще установи, че интерфейса е много интуитивен и напомня точна на PC - което в един свят, доминиран от мастодонта Майкрософт си е направо МНОГО важно предимство.

4. XPERIA™ panel interface. Много иновативно решение (функция), с нетърпение очаквам да се запозная по-отблизо с нея - нещо като надгрждане на ОС на самия апарат с допълнителни функции - ако погледнеш по-горните линкове, които предоставих ще разбереш какво имам предвид.

5. 4-way key and optical joystick navigation.

6. Microsoft® Outlook Mobile: email, contacts, calendar, tasks. За човек като мен, който е свикнал да работи с Outlook, както и за огромна част от корпоративният свят това е огромно предимство.

7. Windows Live™

8. HSDPA/HSUPA срещо само HSDPA от страна на фина.

9. Това щях да го сложа на първо място, но инфото не е потвърдено.. 400 MHz processor Qualcomm (същият като в KS20 и Touch Cruise, на чиято платформа и ще се прави, доколкото успях да разбера). По-добър е от на фина и се надявам да предложи по-добър мултитаскинг в сравнение с него.

10. Камерата. СЕ определено могат да снимат и това е нещото, което превят най-добре. К800 снима по-добре от Н95 на една и съща резолюция. Единственият премиум-камерафон
(напълно си заслужава това описание) на фините е Н82. Не очаквам снимките на N95 да са по-добри от тези на този дзвер.

Не отричам, че N95 си е N95..В случая обаче японо-шведите в сътрудничество с американците създадоха нещо което доста трудно може да не впечатли някой.
Мнението ми е лично, не ангажирам никой с него.
Поздрави!
;))

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 13 фев 2008, 07:17

По т.3 и т.9 не си прав.WM изисква по-мощен хардуер от Symbian.Така че впечатляващите характеристики на WM устройства на практика не означават предимство.
Това устройство не е на Symbian,защото
SE избягват директен сблъсък с комуникаторите на Nokia и търсят друга ниша.Което едва ли ще се хареса на феновете на P910,P1...
XPERIA е символ на технологичните възможности на SE.Дано и на живо да изглежда така добре.Забелязъл сьм,че компютърните рисунки на SE впечатляват много за разлика от оригиналите.
По т.10-нищо не казваш за К850,абсолютен провал.И той е наследил от К800 прочутото " operation failed".Само Samsung предлагат много
тънки камерафони с добри качества.
Най-вълнуващият въпрос е каква съдба ще има и как ще реагират от
Nokia.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 13 фев 2008, 11:04

Интересно телефонче , нещо по-ново от SE .
Големия въпрос е какво ли имат предвид под пускане през втората половина на годината . Да не стане тези дни около коледа .
Иначе е явно намерението на SE да влезе в нишата на HTC , Eten ... . Интересно какъв ще бъде отговора им .

asenna5

Мнение от asenna5 » 13 фев 2008, 11:44

satman,
не искам да влизам в спор коя ОС е по-добра, ти без съмнение си добър опонент, но ме съмнява, че ще промениш мнението ми за Уиндоус, както най-вероятно аз няма да успея да променя твоето мнение за Симбияна, каквито и аргументи да извадя от ръкавите..;)
При всички положения обаче мисля, че Симбиян е по-популярен не защото е по-удобен или добър (в крайна сметка и двете ОС имат предимства и недостатъци), а защото Нокиа е лидер в световен мащаб в производството на телефони (вкл. смартфони) и човек би си взел Нокиа пред HTC в повечето случай - също както стои въпросът с ОС Уиндоус за PC - има и Linux, който е по-добър, но това не значи, че около 80% от PC-тата в света не работят под Уиндоус, нали?.
Надявам се това да се промени..- искам повече Линукс в света на PC-тата и повече Уиндоус Мобайл в мобилната индустрия.

П.С. В по-горният пост умишлено не споменах К850, защото вече нееднократно съм коментирал, че за мен е истинско разочарование. Много кофти софт. Камерата не прави по добри снимки от К800. Като цяло за момента К800 е най-успешният телефон на СЕ - още няколко модела имат, но К800 си е К800 - съвсем правилно би било да се каже, че е най-добрият им телефон..
;))

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 13 фев 2008, 12:06

WM изисква и предлага много бъзикане и настройки,докато Symbian е достъпен за по-широк кръг потребители, с по-малко познания.Никой не може да даде категорични аргументи коя е по-добра ОС.Някои специалисти не харесват интерфейса на WM.Честно казано,аз
малко се отдръпнах от топ телефоните,защото
предпочитам лаптоп.
За мене изводът е,че СЕ като по-популярна марка ще се опитат да вземат позиции от HTC.Но
дали ще спечелят нови фенове на WM? Пък и обявяват модел,който ще се появи след доста време!?
В същото време предвид по-ограничените ресурси спрямо Нокия не пускат такъв флагман на Symbian.
До края на годината,когато се очаква X1,може да има още много изненади.

asenna5

Мнение от asenna5 » 13 фев 2008, 12:12

"Честно казано,аз
малко се отдръпнах от топ телефоните,защото
предпочитам лаптоп."

Разсъждавам по абсолютно същият начин. Не си заслужава човек да даде 1200+ лева за подобна джаджа, при положение че за тези пари може да си вземе някой бюджетен лаптоп или ноутбук, който в най-лошия случай ще я превъзхожда десетократно. Аз например бих си взел това:
http://www.digitalworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=1435

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Мнение от number_320 » 13 фев 2008, 12:44

Няма много смисъл да се спори коя система е по-добра. Аз лично съм на мнение че Palm OS е по-бърза и по-интуитивна и от двете (а и за нея има в пъти повече софтуеър отколкото за WM) - ама нейсе!

Мога обаче да предположа, защо Х1 върви под Windows:

1:UIQ3 не поддържа екрани с повече от 320х240 точки.

2:Няма възможност за ползване на екрана в landscape формат. Едно напасване би било рисково, при положение че повече сили се хвърлят в развитието на UIQ4.

3:Този телефон не цели високи продажби, а служи като демонстрация на техническата компетентност на СЕ.

4:Когато UIQ4 e готов, СЕ няма да има нужда от WM (или поне те така мислят ;-)). Така или иначе е малко съмнително: СЕ представят WM апарат, без лично да са лицензирали операционната система. Това за мен значи, че не се планират още много апарати (ако въобще) с WM.

Не знам: аз мисля, че това пак е някакъв вид кърпеж...

Отговори