Xperia Z3 Compact
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Пичове, няма значение какво пише в спецификациите на телефона. Те са за да те накарат да си го купиш... Четете условията за гаранционна поддръжка. това, че мокренето не се приема за гаранционен дефект, беше писано тук преди месеци...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
След като е опопмената и хлорираната вода, значи няма проблем.
@Кобрети, това, че някой е готов да се откаже от правата си е негов проблем, не са за обвиняване тези, които се опитват да го извъртят.
@Кобрети, това, че някой е готов да се откаже от правата си е негов проблем, не са за обвиняване тези, които се опитват да го извъртят.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Човек ти явно не можеше да схванеш :)
Стандарта IP68 е за прах и FRESH water.
FRESH water а не чешмяна не солена не хлорирана FRESH.
Написано е на чист английски че е позволено потапяне до 1,5м и 30 минути в FRESH water. След като не е спазено единственото смислено указание каква гаранция искаш да има.
Друг е въпроса че рекламите заблуждават с подводни снимки и тн. ползване около басейни.
А на колегата с заминалия апарат мога само 1 да препоръчам.
Ако си пази на 100% хартиените инструкции от пакета на телефона.Да провери има ли на БГ и ако няма да сезира Агенцията за защита на потребителите че са му продали скъп телефон без инструкция на БГ и след намокряне не са уважили гаранцията.
Стандарта IP68 е за прах и FRESH water.
FRESH water а не чешмяна не солена не хлорирана FRESH.
Написано е на чист английски че е позволено потапяне до 1,5м и 30 минути в FRESH water. След като не е спазено единственото смислено указание каква гаранция искаш да има.
Друг е въпроса че рекламите заблуждават с подводни снимки и тн. ползване около басейни.
А на колегата с заминалия апарат мога само 1 да препоръчам.
Ако си пази на 100% хартиените инструкции от пакета на телефона.Да провери има ли на БГ и ако няма да сезира Агенцията за защита на потребителите че са му продали скъп телефон без инструкция на БГ и след намокряне не са уважили гаранцията.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Първо, това, което го пращаш, е на английски, което значи, че в България не могат да му откажат да го оправят просто така. Второ, четеш ли сам какво си ми пратил?
" Casual use in CHLORINEITED pools is permitted provided it’s rinsed in FRESH water afterwards"
Пратих ти цитатъ веднъж, какво толкова?
" Casual use in CHLORINEITED pools is permitted provided it’s rinsed in FRESH water afterwards"
Пратих ти цитатъ веднъж, какво толкова?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Casual use значи че можеш небрежно да го ползваш около хлорирана вода. Тоест не е проблем да го напръска леко или да го пипаш с мокри ръце и да говориш без да си сух.
Ако обаче след това бъде изплакнат с чиста вода което не е чешмяна а може би бутилирана или трапезна.
Никъде не е написано че може да снимаш с него в хлорирана вода с неясно колко и какви други химикали до 30 минути и до 1,5 метра дълбочина.
Ако обаче след това бъде изплакнат с чиста вода което не е чешмяна а може би бутилирана или трапезна.
Никъде не е написано че може да снимаш с него в хлорирана вода с неясно колко и какви други химикали до 30 минути и до 1,5 метра дълбочина.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Casual use [u]in[/u] CHLORINEITED pools
Както виждаш, става въпрос за изполване ВЪВ хлорирани басейни. Не [u]покрай[/u] . Освен това, никой не може да докаже дали после си го мил или не. Всичко останало е само предположение, което значава, че не може да се изпозлва като официален факт. Човекът има пълно право да иска да му го оправят. На всичкото отгоре, върнали са го, защото е бил мокрен, което определено не звучи като правилно оправдание в този случай.
Както виждаш, става въпрос за изполване ВЪВ хлорирани басейни. Не [u]покрай[/u] . Освен това, никой не може да докаже дали после си го мил или не. Всичко останало е само предположение, което значава, че не може да се изпозлва като официален факт. Човекът има пълно право да иска да му го оправят. На всичкото отгоре, върнали са го, защото е бил мокрен, което определено не звучи като правилно оправдание в този случай.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Даже и да примем че е ВЪВ пак ако не го е измил гърми. И пак ти казвам че сертификата е за чиста вода. Не за бъкана с незнайно какви химикали.
Достатъчно е да се плацикъл с него 20 минути и после да се е гмурнал за да снима и до там.
Достатъчно е да се плацикъл с него 20 минути и после да се е гмурнал за да снима и до там.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Добре, ти говориш за това, че е нормално телефонът да се скапе. Аз казвам, че съвсем спокойно може да си търси правата и да иска телефона да бъде оправен гаранционно. Не мисля, че коеото и да е от двете твърдение е грешно, нали? Никъде не виждам да е дефинирано какво означава това изпозлване в хлорирана вода (и да, сигурен съм, че знаеш, че "in" означава "във"), особено на български, което значи, че любимите номера на операторите не могат да минат така лесно в този случай. Както казах, няма и как да докажат дали после е бил измит или не. Разбира се, нямам поглед върху официалния manual , който върви с телефона, това вече е негово задължение да провери. Сега разбрахме ли се или още ще се дърпаш?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Принципно съм съгласен че трябва да си гони правата.
Но я си представи че е ползвал телефона повече от 30 минути под вода? Ходи доказвай. Или решил да му направи рот и не се получава и решава да го удави и да вземе нов? При всяко положение ли трябва да му го оправят щом е свързано с вода?
Според мен съмнително.
Даже и да беше "Актив" пак не знам дали щяха да му го оправят. Също така ако по невнимание го намокри с отворени портове за сим и карта памет :) Даже си мисля че гаранцията няма да покрива намокряне.
Но я си представи че е ползвал телефона повече от 30 минути под вода? Ходи доказвай. Или решил да му направи рот и не се получава и решава да го удави и да вземе нов? При всяко положение ли трябва да му го оправят щом е свързано с вода?
Според мен съмнително.
Даже и да беше "Актив" пак не знам дали щяха да му го оправят. Също така ако по невнимание го намокри с отворени портове за сим и карта памет :) Даже си мисля че гаранцията няма да покрива намокряне.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: не е водоустойчив
Да, но оправданието "мокрен е" звучи прекалено глупаво в този случай, за да му откажат гаранцията. Нищо не му пречи да поита малко по-сериозно, просто съветвам.