Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

ive123
Регистриран: 13 яну 2019, 16:09

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от ive123 » 26 ное 2024, 22:07

jenko24 написа:Здравейте,

Бих искал да се допитам до вас относно моята ситуация.
На А1 съм като освен мобилен номер (Unlimited Special Plus 21 договорът ми изтича след 2 седмици), плащам и за сателитна телевизия в провинцията (Ловешка област).
След като проведох един дълъг разговор със операторка на А1, стигнах до заключението, че не искам да преподписвам нов договор и тя предложи анекс. Замислих се, обаче и него отказах в последствие. Въпреки това, получих известие за въпросния анекс, който не подписах в срок от 24ч. Съответно, договорът ще бъде изпратен с куриер и следващата ми сметка ще е с 5лв отгоре заради доставката, въпреки че изрично отказах.
Виждам, че някои хора не са доволни от услугите на Виваком, но в случая, когато съм в провинцията, Йетел и Виваком имат по-добро покритие от А1. Имам възможността да работя хибридно и обмислям как някои дни бих искал да работя от вилата. За целта обаче е нужен интернет, който не би бил достатъчно бърз ако е само на карта. Виваком не предлагат интернет по кабел до въпросния адрес в област Ловеч. До Йетел все още не съм ходил, за да попитам.

Ще се радвам да чуя мнението Ви!
Нетбокс от А1, на мен лично ми върши перфектна работа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

roboboy1
Регистриран: 17 май 2020, 21:18

Мнение от roboboy1 » 26 ное 2024, 23:13

jenko24 написа:
26 ное 2024, 21:41
Здравейте,

Бих искал да се допитам до вас относно моята ситуация.
На А1 съм като освен мобилен номер (Unlimited Special Plus 21 договорът ми изтича след 2 седмици), плащам и за сателитна телевизия в провинцията (Ловешка област).
След като проведох един дълъг разговор със операторка на А1, стигнах до заключението, че не искам да преподписвам нов договор и тя предложи анекс. Замислих се, обаче и него отказах в последствие. Въпреки това, получих известие за въпросния анекс, който не подписах в срок от 24ч. Съответно, договорът ще бъде изпратен с куриер и следващата ми сметка ще е с 5лв отгоре заради доставката, въпреки че изрично отказах.
Виждам, че някои хора не са доволни от услугите на Виваком, но в случая, когато съм в провинцията, Йетел и Виваком имат по-добро покритие от А1. Имам възможността да работя хибридно и обмислям как някои дни бих искал да работя от вилата. За целта обаче е нужен интернет, който не би бил достатъчно бърз ако е само на карта. Виваком не предлагат интернет по кабел до въпросния адрес в област Ловеч. До Йетел все още не съм ходил, за да попитам.

Ще се радвам да чуя мнението Ви!
В населеното ти място операторите Опти Спринт и Орбитал имат ли покритие? Ако да, отиваш при някого от тях за интернета. Тези недоразумения с домашен интернет чрез мобилната мрежа ги забравяш ако ще ползваш интернет за работа там.
А1 имат кабелно покритие с Доксис до 300 мегабита в селата в Северозападна България където уж е най-изостанала и забравена от всички, пък в област Ловеч ли няма възможност за интернет чрез кабел в селата?

DNG7
Регистриран: 20 авг 2023, 11:12

Мнение от DNG7 » 26 ное 2024, 23:53

Зависи колко бърз интернет му трябва за работата... За моята работа съм доволен от мобилния интернет на Виваком, също съм в Ловешка област. Има и Интернет за отдалечени места. Ако A1 имат добро 4G покритие в селото, може и Нетбокс както споменаха по-горе. Преди това бях в едно плевенско село, където няколко години ползвах доставчик по кабел, че даже и оптичен такъв. Само че с времето доста влоши качеството на услугата, често прексъваше и ми писна на шапката - наситих се аз на тези кабелни интернет доставчици... А и като опънат кабелите по диреците, както и от енергото не си мърдат пръста да режат клоните на дърветата - при всяка буря ще съм на тръни дали няма стане белята и кога ще се отзоват да оправят скъсването нейде по трасето. Откакто минах на мобилен се родих - може да е с по-ниска скорост, но не спира (не помня кога за последно ми е спирал), а за мен конкретно постоянната връзка ми е по-важна, отколкото бързата скорост. С приложението OpenSignal намираш към коя клетка се свързваш като може да добавиш и насочиш външна антена, с която ще се вдигне скоростта, но това е за ентусиасти :D.

alienxxl
Регистриран: 29 дек 2007, 03:34

Мнение от alienxxl » 27 ное 2024, 00:18

Не разбирам защо отричате работа с мобилен нет на А1 като точно това правя. Ако сигналът е добър, пускаш usb tethering с кабела и скоростта е максималната. 100-200 мегабита на 4G.
Преди го използвах само за бекъп, но се оказа по-стабилен и бърз от кабелния, та започнах като основен.
Обхватът на А1 е като на другите оператори, на някои места е по-добър, на другите по-лош. По-често ми се е случвало Виваком да няма никакъв, отколкото А1.
Правиш спийдтест, ако сигналът е стабилен и скоростта те устройва, няма никакъв смисъл да плащаш за кабел.

DNG7

Мнение от DNG7 » 27 ное 2024, 00:28

Ами явно някои се чувстват в капитанската лига, когато са на кабел :lol: . Аз се стремя да имам колкото се може по-малко кабели и договори с мушмороци. Телефон, интернет и телевизия са ми по въздух, остана само електричеството с жици, идващи от улицата - то има решение и за това, но си е солидна инвестиция за соларна система...

jenko24
Регистриран: 25 ное 2024, 23:40

Мнение от jenko24 » 27 ное 2024, 00:46

Благодаря на всички, които изразиха мнение!

Може би до момента най ми допада идеята със hotspot от мобилния телефон (usb tether for maximum power), тъй като не би било изгодно да се плаща интернет на месечна база, а да се ползва 2-3 дни в седмицата.
В населеното ти място операторите Опти Спринт и Орбитал имат ли покритие?
Доколкото съм запознат, нямат. Бях се заговорил с един съсед, който си е монтирал камери и е на местен оператор, обаче при силни бури и валежи, губел връзка.

Обхват в къщата няма освен ако не съм сбутан в някои ъгъл или в близост до прозорец като едвам се показват 1-2 черти. Не мога да преценя дали стените играят някаква роля, но дори и извън къщата е игра на тото дали ще се хване. За съпоставка, служебният телефон на родителите ми е към Виваком и той си има достатъчно добър обхват, за да се проведе телефонен разговор с приемливо качество и без накъсване.

@DNG7 сякаш това OpenSignal съм го мярвал и преди. Благодаря, че го спомена, ще го разгледам по-детайлно идните дни!

Иначе работя към BPO компания, периодично има конферентни разговори, изискващи споделяне на екран и постоянна връзка е желателно да има.

DNG7

Мнение от DNG7 » 27 ное 2024, 08:26

jenko24 написа:
27 ное 2024, 00:46
Може би до момента най ми допада идеята със hotspot от мобилния телефон (usb tether for maximum power), тъй като не би било изгодно да се плаща интернет на месечна база, а да се ползва 2-3 дни в седмицата.

И аз съм така, с hotspot през WiFi от мобилния телефон (но може и през USB кабел директно към компютъра), въпреки че живея постоянно тук. Ползвам го като домашен и ми дава интернет на настолния компютър, телевизор, сателитен приемник... Щом е за периодични кратки ползвания, и според няма смисъл от постоянен фиксиран абонамент на адрес. Иначе някои ентусиасти, които живеят постоянно в откъснати малки села, забравени от Бога, където и покритието на операторите не е добро, ползват сателитен интернет Starlink :)
jenko24 написа:
Бях се заговорил с един съсед, който си е монтирал камери и е на местен оператор, обаче при силни бури и валежи, губел връзка.

Ето за това писах по-горе, много е неприятно когато в бури и валежи, тези кабелните по селата вземат, че сгънат...
jenko24 написа:
Обхват в къщата няма освен ако не съм сбутан в някои ъгъл или в близост до прозорец като едвам се показват 1-2 черти. Не мога да преценя дали стените играят някаква роля, но дори и извън къщата е игра на тото дали ще се хване. За съпоставка, служебният телефон на родителите ми е към Виваком и той си има достатъчно добър обхват, за да се проведе телефонен разговор с приемливо качество и без накъсване.

Ако може да сравниш сигнала/покритието и на трите оператора, ще е най-добре. Някой комшия или познат с Yettel карта... може да се купи и предплатена такава, колкото за теста. Забелязал, съм че тука из ловешките села Виваком като че ли са най-добре откъм 4G (LTE) покритие. Но това по принцип си е индивидуално, в конкретната локация, например вече има и плевенски села с 5G на A1 :). Но тук, из ловешко, баирите са повечко и е по-накъсано положението - клетките ги поставят по хълмове уж. При мен, най-близката на Виваком ми е на около 2км от моята къща и според OpenSignal точно към нея съм вързан винаги - показва ги всичките на картата и с една правя линия към от тях си закачен. Може да погледнеш и в Cellmapper

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 27 ное 2024, 10:28

Аз пътувам доста из България и това което мога да кажа от мойта гледна точка е че вивата имат най добро покритие и затова имат по бавни скорости може би не използват честотите рационално
А1 са прехвалена работа според мен

STE1
Регистриран: 14 окт 2006, 20:35

Мнение от STE1 » 27 ное 2024, 12:19

Да ползваш hotspot от телефона за домашен интернет си е наказание и мъчение но за всеки влак си има пътници. Купуват се скъпи планове за мобилният телефон и после се икономисва от домашният интернет. :D

DNG7

Мнение от DNG7 » 27 ное 2024, 13:27

Както казваш - 'секи сам си преценя', според потребностите. Ако ти кажа, че моя мобилен план е предплатен, Free2GO, демек евтин :D . Въртя малко трафик на месец и засега нямам нужда от повече. Ако видя зор, винаги мога да взема стационарен, но пак мобилен, с рутер, от някой мобилен оператор, но засега нямам нужда от това.

Отговори