От една карта с антени на мобилните оператори видях, че А1 имат най-много клетки по селата в Ловешка област. След това са Виваком и накрая Йетел. Дано това ти е от някаква полза в избора на интернет!jenko24 написа: ↑27 ное 2024, 00:46Благодаря на всички, които изразиха мнение!
Може би до момента най ми допада идеята със hotspot от мобилния телефон (usb tether for maximum power), тъй като не би било изгодно да се плаща интернет на месечна база, а да се ползва 2-3 дни в седмицата.
Доколкото съм запознат, нямат. Бях се заговорил с един съсед, който си е монтирал камери и е на местен оператор, обаче при силни бури и валежи, губел връзка.В населеното ти място операторите Опти Спринт и Орбитал имат ли покритие?
Обхват в къщата няма освен ако не съм сбутан в някои ъгъл или в близост до прозорец като едвам се показват 1-2 черти. Не мога да преценя дали стените играят някаква роля, но дори и извън къщата е игра на тото дали ще се хване. За съпоставка, служебният телефон на родителите ми е към Виваком и той си има достатъчно добър обхват, за да се проведе телефонен разговор с приемливо качество и без накъсване.
@DNG7 сякаш това OpenSignal съм го мярвал и преди. Благодаря, че го спомена, ще го разгледам по-детайлно идните дни!
Иначе работя към BPO компания, периодично има конферентни разговори, изискващи споделяне на екран и постоянна връзка е желателно да има.
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Е то е ясно че зависи и от конкретното място. Ако човек живее на 100 метра от антената, разбира се че винаги ще си има перфектен интернет.DNG7 написа: ↑26 ное 2024, 23:53Зависи колко бърз интернет му трябва за работата... За моята работа съм доволен от мобилния интернет на Виваком, също съм в Ловешка област. Има и Интернет за отдалечени места. Ако A1 имат добро 4G покритие в селото, може и Нетбокс както споменаха по-горе. Преди това бях в едно плевенско село, където няколко години ползвах доставчик по кабел, че даже и оптичен такъв. Само че с времето доста влоши качеството на услугата, често прексъваше и ми писна на шапката - наситих се аз на тези кабелни интернет доставчици... А и като опънат кабелите по диреците, както и от енергото не си мърдат пръста да режат клоните на дърветата - при всяка буря ще съм на тръни дали няма стане белята и кога ще се отзоват да оправят скъсването нейде по трасето. Откакто минах на мобилен се родих - може да е с по-ниска скорост, но не спира (не помня кога за последно ми е спирал), а за мен конкретно постоянната връзка ми е по-важна, отколкото бързата скорост. С приложението OpenSignal намираш към коя клетка се свързваш като може да добавиш и насочиш външна антена, с която ще се вдигне скоростта, но това е за ентусиасти .
Иначе за кабелните такива - не отричам че го има и този проблем, за който спомена, обаче нали и в областните градове къщите са свързвани по същия начин - въздушно дори и с оптичните кабели така че за жалост няма пълно щастие.