Чо :) написа: ↑10 сеп 2023, 23:41
fashion_m написа: ↑10 сеп 2023, 22:58
Доколкото разбирам Виваком, а може би и другите оператори, са позволили VoLTE само на ограничен брой модели телефони, на принципа на бял списък (whitelist), следователно ние с по-екзотичните телефони (Astro Slide Transformer) сме оставени без VoLTE. При разговор ме сваля от 5G на 3G, и след разговора ме връща на 5G. По време на разговора ми изписва "HD". Защо не позволят VoLTE за всички телефони, за Бога? Та вече сме в ерата на 5G. А още мъдрим имаме или нямаме Voice over 4G.
IMG_20230910_123508.jpg
Поставете SIM картата си в телефон от whitelist-a им.
Изпратете sms на номер 1701 (безплатен е) със съдържание:
START
Ще трябва да получите потвърждение, че услугата VoLTE е активирана.
По желание, после може още един sms до същия номер със съдържание:
START WIFI
Ще получите потъвржение, че и VoWiFi е активирана.
Ако в получените съобщения пише, че не може да буде активирана услугата, пробвайте по-късно или говорена с оператор на 123 да Ви ги активрират (докато сте с whitelist телефона), ако не стане с първия оператор, обядете се пак.
На предплатени карти към момента не предлагат VoLTE/VoWiFi. На корпоративни клиенти трябва този, който отгваря за фирмата да ги заяви.
Пускате и изключвате на Flight mode или изключвате/включвате VoLTE опцията, или restart, за да се появи иконката "VoLTE" на whitelist телефона, за да е сигурно, че е включена услугата от оператора.
Преместете sim картата във Вашия телефон.
Освен да има опция за включване на VoLTE във Вашия телефон, е трябва да има и необходимите APNs в телефона Ви.
APN name: Vivacom IMS
APN: ims
APN type: ims
IP protocol: IPv4
IP roaming protocol: IPv4
останалите: каквито са
APN name: Vivacom HOS
APN: hos
APN type: xcap
IP protocol: IPv4
IP roaming protocol: IPv4
останалите: каквито са