Прекратяване на договор?
-
- Регистриран: 16 фев 2006, 20:37
Прекратяване на договор?
Съпругата ми е на безсрочен договор от поне 3-4г. и условията я удовлетворяват за сега.Постоянно при плащане служителите се мъчат да и предложат ,,по-добри" условия,а също и по телефона.Вчера и звънят и казват,че до месец плана се закривал и щяла да си изгуби номера, а той е от 20г.+.Как стоят нещата,имат ли право или ни гъбарка,защото това си е договор.
Re: Прекратяване на договор?
Прочети Общите условия на Йеттел, там трябва да пише. Има прецеденти със сприране на отделни услуги с 1-но месечно предупреждение при Теленор. Има и прецеденти със промяна на безсрочен договор при други оператори( с 1-но месечно предизвестие). Това , че номерът е на 20+ години, означава , че се били доволни досега, нищо повече, знам, звучи гадно, но на операторите не им пука колко дълго си бил клиент.
Допълнение: Не плащайте в магазин на оператор, ако искате да плащате в кеш, ползвайте ИзиПей, FastPay. Не подписвайте нищо, по другите форуми пише , че ще премахват стари планове. Ще ви прехвърлят на план на цена близка на сегашната и при подобни условия, и на безсрочен план(подобно бе положението с премахването на Loop плановете при А1). Но най-важното е НЕ ПОДПИСВАЙТЕ НИЩО
Не подписвай нищо. Аз имам номер на Иетел с изтекъл договор от 3 години. Не плащам в офис на оператора. По телефона редовно ми казват, че плана спирал, трябвало да подпиша на нови условия, защото оператора щял да предприеме действия срещу мен. Много са нагли от офиса, в който си подписах последно договора ( винаги звънят от него ) спрях да им вдигам. Казвам им, че услугата като количество, качеството и цена ме устройва,а те не ще си изгубите номера до месец, ако не подпиша. И така вече 3 години губя номера.
Изобщо не им се връзвай на магазина. Сега даже в по-малките градове имат нова практика " ако пренасяш номер и офисите са близо един до друг казват, че задължитлено трябва да е на месечен абонамент а не на предплатена услуга - вече не можело" Представяте ли си за какво плачат тия от магазините....шамари в несвяст
-
- Регистриран: 16 фев 2006, 20:37
След разговор с оператор/прояви сериозно любопитство кой и от къде се е обадил/ стана ясно,че ако се промени нещо в общ. условия, ще се получи sms.Благодаря на отзовалите се за съветите,живи и здрави....
-
- Регистриран: 11 юни 2022, 10:30
Договора ми към А1 изтича и оператор ми съобщи, че вече няма да се преподписва при тези условия имало нова политика, то от дума на дума каза в А1 не можем да го направим предплатен, не дават - но може да се пренесе, трябва да подадете заявление и няма никакъв проблем от договор към предплатена услуга към друг оператор. Е да ама в мол Марково тепе една госпожица от Виваком ми вика - ми трябва да пиша ми незнам.... и само увърта не иска, след това в офиса в мол Пловдив ми вика друга госпожа - "Не става системата автоматично го спирала и не можело" - та същото както и mjoy383 казва. Остава въпроса наистина ли не може, според А1 няма никакъв проблем!?!?!
Не е вярно , лъжат ви . При толкова офиси на Виваком в Пловдив обиколете , някъде ще намерите някой по честен.Договора ми към А1 изтича и оператор ми съобщи, че вече няма да се преподписва при тези условия имало нова политика, то от дума на дума каза в А1 не можем да го направим предплатен, не дават - но може да се пренесе, трябва да подадете заявление и няма никакъв проблем от договор към предплатена услуга към друг оператор. Е да ама в мол Марково тепе една госпожица от Виваком ми вика - ми трябва да пиша ми незнам.... и само увърта не иска, след това в офиса в мол Пловдив ми вика друга госпожа - "Не става системата автоматично го спирала и не можело" - та същото както и mjoy383 казва. Остава въпроса наистина ли не може, според А1 няма никакъв проблем!?!?!
Преди месец пренесох номер от А1 във Виваком на предплатена. В офиса на Виваком в мол Пловдив. Нямах никакъв проблем. Нямат право да ви откажат пренос на предплатена, бъдете настоятелни.plamar1980 написа: ↑11 юни 2022, 10:36Договора ми към А1 изтича и оператор ми съобщи, че вече няма да се преподписва при тези условия имало нова политика, то от дума на дума каза в А1 не можем да го направим предплатен, не дават - но може да се пренесе, трябва да подадете заявление и няма никакъв проблем от договор към предплатена услуга към друг оператор. Е да ама в мол Марково тепе една госпожица от Виваком ми вика - ми трябва да пиша ми незнам.... и само увърта не иска, след това в офиса в мол Пловдив ми вика друга госпожа - "Не става системата автоматично го спирала и не можело" - та същото както и mjoy383 казва. Остава въпроса наистина ли не може, според А1 няма никакъв проблем!?!?!
-
- Регистриран: 11 юни 2022, 10:30
Благодаря, няма да ги оставя на мира значи, ще трябва да тормозя различни служители